SC Emmeloord 1 -- Harlingen 1

11/12/2011 - Wat een verschil met vorige week. Mooi weer geen wind en regen en eengoed veld om te voetballen dit alles nodigde uit voor een heerlijke wedstrijd.Een volledige selectie die er alles aan gelegen was om ongeslagen de winterstop in te gaan.Al snel bleek dat tegenstand alleen maar op de helft van onze gasten gespeeld werd en het
een kwestie van tijd was wanneer het eerste doelpunt zou vallen. Zoals het de hele competitie gaat duurt het even want eerst moeten er een paar 100% kansen om zeep geholpen worden voordat het eerste doelpunt dan ook valt.
Over rechts was het de actieve D v/d Zee die een halve voorzet geeft en R Kleiker met wat geluk het eerste doelpunt maakte. 1-0  Vanaf nu was het echt alleen maar Emmeloord dat voetbalde en de ene kans na de andere creĆ«erde maar het duurde tot in de tweede helft voor het bevrijdende doelpunt viel.In de 51ste minuut was het R Kleiker die voorlangs schiet een vrije trap van M Ebbers net over, M Holtmaat afstand schot maar de keeper redt voor de zoveelste keer. Eindelijk in de 59ste minuut was het D v/d Zee die een schot op doel gestopt zag door de keeper maar in de rebound legt hij de bal op het hoofd van D lanters die de hoek uit kon zoeken en de 2-0 lag in het mandje. De tegenstand was gebroken en Harlingen kon niet anders meer dan de uitslag zo klein mogelijk houden want in rap tempo werd er maar liefst vier keer gescoord door weer D Lanters H v Wieren , R Kleiker en tot slot I Pala 6-0. Een terechte overwinning voor de hele selectie maar ook voor J Boxum die nog voor een jaar bijtekende hopend om sc Emmeloord met deze jongens weer naar de tweede klas te brengen. Van mijn kant wens ik iedereen een mooie Kerst en een gezond 2012 toe en natuurlijk Maarten Ebbers en Stephan v/d Werf een heerlijke tijd op hun rondreis door Afrika. B Boundatie wordt in Januari geopereerd aan zijn knie en wens hem veel sterkte toe.