SC Emmeloord F2 - Flevo Boys F10

27-11-2011 - Zaterdag was de grote dag voor Emmeloord F2 want bij winst op Flevo Boys F10 was het kampioenschap een feit. Het waren nerveuze en spannende dagen voor deze thriller, er waren namelijk berichten dat enkele spelers ziek waren en deze wedstrijd moesten missen. Wel was duidelijk geworden dat de club kosten noch moeite zou sparen om er voor te zorgen dat de spelers zo fit mogelijk aan de wedstrijd konden beginnen. Voor de trainers waren dit spannende dagen en zij waren zo nerveus dat zij slapeloze nachten hadden van deze perikelen, de spanning was echt om te snijden. Welke tactiek moest nu gevaren worden als er enkele spelers misten, moesten we met een valse spits spelen of moesten we gedurfd en achterin 1 op 1 spelen. Maar op de dag van wedstrijd kwam het verlossende bericht dat alle spelers fit waren en stonden te popelen om het felbegeerde kampioenschap binnen te halen. De trainers waren zo ontzettend nerveus dat ze de ene na de andere kop koffie verorberden maar de spelers stelden ze snel gerust dat ze er geen gras over zouden laten groeien om te laten zien wie er de beste waren. We waren helemaal compleet en begonnen met de volgende opstelling aan de wedstrijd. Remco op de goal en Jair met Dani als het verdedigende blok achterin. Onze tweestofzuigers op het middenveld Jesper en Sam assisteerden onze spelverdeler Danny die met de week beter begint te spelen en hij gaf steeds hele mooie passes op onze spits Bram. Wij mogen natuurlijk onze twee wissels van deze morgen niet vergeten Iddrich en Dylan (hij was nog steeds niet helemaal fit maar hij gaf zich 100% deze wedstrijd) De druk was enorm voor onze spelers want van heinde en verre waren de supporters toegestroomd om deze wedstrijd te kunnen zien de toeschouwers stonden zelfs op stoelen en banken om niets van deze wedstrijd te hoeven missen. 9.00 uur : het fluitsignaal klinkt van de goed leidende scheidsrechter en Emmeloord laat gelijk zien dat Flevo Boys zich geen illusies hoeft te maken Na wat rustig de bal te hebben rondgespeeld krijgt Jair de bal en na een snelle rush langs de zijlijn speelt hij de bal diep op Bram en die doet precies wat we op trainen hebben geleerd , hij kiest rustig zijn hoek en plaatst deze ook in dezelfde hoek 1-0 Emmeloord F2 Nog geen 2 minuten later krijgt Dylan uit een afgeslagen corner de bal op zijn slof en hij haalt van 15 meter uit 2-0 De aanvalsgolven volgen elkaar maar op en aan het eind van de eerste helft staat het dan ook 8-0 voor Emmeloord. Wij konden niets anders doen dan de jongens complimenteren met hun uitstekende spel maar moedigden ze wel aan om niet te verslappen want er moest nog een helft gespeeld worden. Onze stofzuiger Jesper kreeg het op zijn heupen hij scoorde heel snel het negende en tiende doelpunt van deze morgen , het waren de eerste doelpunten van deze harde werker op het middenveld. Er werd nog geen gas terug genomen want voor het want voor dat de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal had gefloten stond het inmiddels 14-0 voor onze jongens en het feest kon losbarsten. Nadat het team alle felicitaties in ontvangst had mogen nemen en de plaatselijke fotograaf ze had vereeuwigd kon in de kantine het feest beginnen . Alle spelers kregen een mooi aandenken in de vorm van een mooie beker en natuurlijk lekkere patat en drinken van de club. Er was geschiedenis geschreven want Emmeloord F2 was de eerste kampioen op het nieuwe complex van SC Emmeloord. De helft van dit team had vorig jaar ook al voor iets uitzonderlijks gezorgd door een wedstrijd met 29-0 te winnen. Als we met z'‛n allen trouw op trainen komen en goed luisteren naar de trainer en leider dan gaat dit team nog voor hele leuke verrassingen zorgen bij SC Emmeloord. Als laatste nog een dankwoord aan alle ouders die er elke training en elke wedstrijd bij waren ….hulde!!!!