De voorbeschouwing sc Emmeloord - sc Stadspark

Deze zondag staat de wedstrijd sc Emmeloord tegen het Groningse sc Stadspark op het programma.
Wij heten onze gasten ( bestuur, spelers & supporters ) uit de Martinistad Groningen van harte welkom op De Ervenbos.
De pupil van de week Marijn de Wit zal zondagmiddag de aftrap gaan verrichten. Deze talentvolle noeste en technische verdediger maakt deel uit van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.

Het is de allereerste keer sinds de fusie tussen vv Gronitas en vv De Vogels dat beide teams tegen elkaar in actie komen.
De fusieclub sc Stadspark kwam in Mei 2014 tot stand toen de roemrijke en historische volksclubs vv Gronitas en vv De Vogels samen gingen fuseren. De clubkleuren zijn Groen Wit met een vleugje Oranje.
Op het Oranje clublogo staat de 'd Olle Grieze beter bekend als de Groninger Martinitoren.
De bijnamen voor sc Stadspark zijn De Martiniboys of de Stadsvogels.

De 3 - 0 nederlaag bij De Trije Doarpen is keihard aangekomen in het blauwe bastion. Het wil nog niet echt vlotten met de sportieve prestaties van sc Emmeloord. De blauwe polderboys staan met acht punten uit acht wedstrijden op een teleurstellende 8e plek in de tweede klasse en kunnen de punten nu hard gebruiken om afstand van de onderste regionen te nemen.
Er werden tot nu toe slechts twee wedstrijden gewonnen en twee keer gelijkgespeeld terwijl er vier keer werd verloren met een doelsaldo van 12 voor en 16 tegen.
De laatste overwinning dateert van 25 September toen er bij MKV'29  werd gewonnen en sindsdien werd er alleen tegen Sint Anna nog 1 puntje gepakt. Iedereen is benieuwd hoe sc Emmeloord tegen Stadspark voor de dag gaat komen en of er eindelijk weer eens punten gepakt gaan worden.

Onze tegenstander sc Stadspark staat met 14 punten uit acht wedstrijden keurig op een 3e plek in de tweede klasse K.
De Groningers wisten tot nu toe vier wedstrijden te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren twee wedstrijden met een doelsaldo van 21 voor en 18 tegen.
Vorige week wonnen de Groningers nog met 2 - 3 bij runner up vv Peize.
Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud staat er een goede mix tussen routine en ervaring binnen de lijnen bij Stadspark.
De topscorers bij de Martiniboys zijn Romario Tjong A Sie, Aldin Hedzic, Rhobin Brander & Michel Boonstra met zes, vier en drie doelpunten. Vorig seizoen werd sc Stadspark overtuigend kampioen van de 3e klasse C en waren Aldin Hedzic en Michel Boonstra de topscorers met maar liefst 31 en 24 doelpunten.
De hoofdtrainer Richard Poortman is aan zijn tweede seizoen bezig in het stadspark en was hiervoor actief bij Stadskanaal, HSC & D.I.O. Groningen.

Met ruim 800 leden onderverdeeld in acht zaterdagteams, vijf zondagteams, tien jeugdteams en een vrouwenafdeling is sc Stadspark een bloeiende en actieve vereniging aan de Concourslaan in Groningen.
Het eerste zaterdagteam staat momenteel op een 7e plek in de derde klasse C terwijl het zondagteam nu op de 3e plek staat in de tweede klasse K.
Vorig seizoen werd het zondagteam van sc Stadspark met 66 punten overtuigend kampioen van de derde klasse C.
In het verleden waren de voorgangers VVG Gronitas uit 1927 en vv De Vogels uit 1923 een begrip in Groningen.
De oranje groene martiniboys reikten zelfs tot aan de eerste klasse en maakten furore in Corpus Den Hoorn terwijl de groene vogels ( voor ons genoegen en lichaam sport ) altijd een gezellige volksclub zijn gebleven.
Sinds de fusie in Mei 2014 hebben de Stadsvogels pal naast de buren van het roemrijke Velocitas 1897 de concourslaan als thuisbasis.

De Martinistad Groningen wordt in de volksmond ook wel Groot Loug ( Groot Dorp ) genoemd en heeft ongeveer 200.000 inwoners die doorgaans Stadjers worden genoemd.
De wedstrijd sc Emmeloord – sc Stadspark begint zondagmiddag om 14:00 uur op De Ervenbos.

Hieronder alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
Sc Emmeloord – sc Stadspark tussen de nummers 8 en 3.
Op voorhand een lastige en moeilijke wedstrijd voor het getergde en geplaagde sc Emmeloord. Zijn de blauwen in staat om de negatieve spiraal te doorbreken en alle tegenslagen om te buigen in een goede overwinning?
Na de 2 – 3 winst op vv Peize kunnen de Groningers omhoog kijken, maar kunnen de Martiniboys deze race ook volhouden?
Een interessante wedstrijd op de Ervenbos…..een gelijkspelletje? Een 3.

vv Ruinerwold – Sint Anna tussen de nummers 4 en 9.
De Drentse Red Bulls wonnen zeer verrassend met 0 – 2 bij vv Roden en blijven iedereen verbazen. De spekbraanders staan nu op de vierde plek en krijgen het onstuimige Sint Anna op bezoek.
De zwart witte Waaiers wonnen met 4 – 1 van MKV'29 en hebben de stijgende lijn ingezet. Deze wedstrijd wordt op zaterdagavond gespeeld op De Corner.
Zijn de wadvogels in staat om een puntje uut Ruunerwold mee te nemen? Een 3.

DTD Jelsum – vv Roden tussen de nummers 6 en 5.
Na de ruime 3 – 0 winst op sc Emmeloord bulken De Toffe Duvels van het zelfvertrouwen. De zwart witte ooievaars uit Roden gingen verrassend met 0 – 2 onderuit tegen Ruinerwold en zitten in een dipje. Het kan weleens gaan spoken aan de Martenawei. Een 1.

GAVC Grou – vv Peize tussen de nummers 1 en 7.
Na de verrassende en onverwachtse 2 – 1 nederlaag bij vv Lemmer zullen de geel zwarte tsisferdunsers zich willen revancheren.
De koploper ontvangt het lastige vv Peize wat vorige week met 2 – 3 onderuit ging tegen sc Stadspark. Kunnen de blauw zwarte paisers voor een verrassing zorgen of blijven de punten in Grou? Een 1.

Velocitas 1897 Groningen – vv Lemmer tussen de nummers 12 en 13.
Een duel in de onderste regionen van de tweede klasse K tussen de groen witte Zebra's en de groen zwarte spanvissers uit het Lemsterland.
Na de verrassende 2 – 1 winst op de koploper GAVC reizen de Lemster bulldozers vol zelfvertrouwen af richting Groningen.
Hoe is Velocitas zijn vrije weekend doorgekomen of moet het serieus gaan oppassen voor het getergde en ontketende vv Lemmer? Een 2.

MKV'29 Leeuwarden – Groninger Boys tussen de nummers 10 en 11.
Beide teams verloren vorige week met ruime cijfers en zoeken eerherstel om uit de gevarenzone te kunnen komen. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.
De nummer twee sv Olyphia uit Noordwolde is deze speelronde vrij.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de tweede klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman