Verslag vv Lemmer - sc Emmeloord

vv Lemmer  -  sc Emmeloord   2  -  0  (  2  -  0  )

Er lijkt wel een mysterieuze degradatiespook boven het IJsselmeer te hangen voor de blauwe polderboys uit Emmeloord.
De Emmeloorders zijn na een 2 - 0 nederlaag bij de rode lantaarndrager vv Lemmer naar de 12e plek afgezakt in de tweede klasse waardoor alle alarmbellen inmiddels op donkerrood staan in de polder.
Er zijn weliswaar nog 13 wedstrijden te spelen voor de blauwen, maar dan zal sc Emmeloord na de winterstop uit een ander vaatje moeten tappen om uit deze gevarenzone zien te komen.
Hieronder het wedstrijdverslag over een tot op het bot getergd team wat met de moed der wanhoop en het schuim op de lippen uit deze diepe malaise probeert te komen.

De opstelling van vv Lemmer:
Hans Portrijk, Sieger Veenstra, Jan Dirk van Looij, Christian Heiner, Atte-Otto Boek, Rick Sliep, Pieter Terpstra, Thomas Miedema ( 89e A. de Haan ), Denny Portrijk, Wesley Schotanus ( 55e Nick Buitenga ) & Akam Barzenji ( 82e Ibrahim Gerguwi ).
Wissels: Nick Buitenga, Ibrahim Gerguwi & A. de Haan
Gele kaarten: Pieter Terpstra & Thomas Miedema.
Technische staf: Loet Boot & A. de Haan
Teammanagers: Rob Devilee & Cor Portrijk
Assistent scheidsrechter: Dhr. G. Postma

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Koen Boneschansker ( 65e Denny vd Zee ), Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Laurens Rasing ( 45e Mark Staal ), Mart Matthijssen, Marcel Westerhof ( 36e Guido Vissers ), Gokhan Pala, Bastian Tabak & Hans Langedijk.
Wissels: Tim Schaafsma, Wiebe Koopmans, Denny vd Zee, Mark Staal & Guido Vissers.
Geblesseerd: Niels Boomsma, Rik Schilder, Dylan Werkman, Rik Beekman & Brahim Boundati.
Gele kaart: Guido Vissers
Technische staf: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers/Materialen: Klaas Huisman & Martin vd Jagt
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Enkele tientallen diehard supporters hadden de moeite genomen om de Blauwe polderboys in Lemmer te ondersteunen.
Na een allerhartelijkst ontvangst stonden beide teams aan de aftrap op een gezellig sportpark Lemstervaart.
Nadat de 95 jarige radioverslaggever op de tribune plaats had genomen bracht deze Theo Koomen van omroep Lemmer iedereen in vervoering met zijn hartstochtelijke en meeslepende verslaggeving.

Trainer Dick Schuurman had het team de opdracht meegegeven om met veel druk en pressie lef te tonen en op de aanval te spelen.
De linies stonden dicht en compact op elkaar waardoor het middenveld creatief moest handelen om de openingen te vinden.
De beginfase zag er nog veelbelovend uit toen meteen vanaf de aftrap Gokhan Pala met een vuurpijl de Friese doelman op de proef stelde.
Kort hierop lieten Mart Matthijssen en Hans Langedijk een snelle combinatie zien waarna het schot van Hans Langedijk door de Friese doelman werd gekeerd.
Aan de andere kant werd een gevaarlijke indraaiende voorzet van Akam Berzenji ternauwernood weggewerkt door de Emmeloordse verdediging.
Tot aan de 10e minuut leek sc Emmeloord de zaken aardig onder controle te hebben of het middenveld ging ineens gruwelijk in de fout.
Een dieptepass werd totaal verkeerd beoordeelt en in de loop door Wesley Schotanus meegenomen.
Met een verwoestende uithaal in de verre hoek scoorde Wesley Schotanus in de 10e minuut de 1 - 0 voor vv Lemmer.
Deze treffer gaf de groene spanvissers vleugels waardoor de bulldozers op volle toeren gingen draaien.

De Emmeloorders reageerden furieus en kregen meteen twee grote kansen om op gelijke hoogte te komen.
Uit een voorzet van Bastian Tabak kopte Koen Boneschansker rakelings naast en uit een voorzet van Hans Langedijk verdween de inzet van Bastian Tabak eveneens naast het friese doel.
Met veel druk en pressie op de bal probeerde sc Emmeloord voor gevaar te zorgen en leken de polderboys terug te komen of het noodlot sloeg opnieuw toe voor de blauwen.
In de 24e minuut werd de snelle Denny Portrijk de diepte ingestuurd waarbij Emmeloord doelman Ruben Doorn ver uit zijn doel moest komen om deze friese uitbraak te onderscheppen.
In eerste instantie leek dit te lukken, maar in de rebound scoorde Wesley Schotanus met een fraaie boogbal in het lege doel de 2 - 0 voor de groene bulldozers uit Lemmer.
De 95 jarige radioverslaggever van vv Lemmer ging nu helemaal uit zijn dak en bracht de tribune helemaal in vervoering met zijn uitbundige verslaggeving.

De rapen waren nu gaar en de gezichten stonden op onweer en bliksem in het blauwe bastion.
Trainer Dick Schuurman greep nu in en deed wat omzettingen en bracht Guido Vissers voor Marcel Westerhof in de ploeg.
Ondanks het vele balbezit oogden de Emmeloorders angstig en onzeker en werd er onnodig veel balverlies geleden.
De Emmeloorders zetten nog eens aan en kregen via Maarten Ebbers en Mart Matthijssen twee goede kansen, maar met uitstekende reflexen bracht de Friese doelman Hans Portrijk redding voor vv Lemmer.
Vlak voor rust kwamen de polderboys dichtbij een aansluitingstreffer, maar het zat niet mee in de afwerking toen Bastian Tabak en Hans Langedijk doelman Hans Portrijk op hun weg vonden.
Met een 2 - 0 voorsprong voor vv Lemmer gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman probeerde uit alle macht het team weer op de rails te krijgen en sprak zijn manschappen bemoedigend toe.
Middenvelder Mark Staal is weer terug naar een hardnekkige blessure en kwam voor Laurens Rasing in de ploeg.
De gehele tweede helft gingen de Emmeloorders in de achtervolging en kwamen de blauwen dichtbij een aansluitingstreffer, maar de echte overtuiging en scherpte was er niet meer.
Bij twee vrije trappen van Gokhan Pala was het alle hens aan dek in de Friese verdediging, maar de rebounds waren niet aan Bastian Tabak en Hans Langedijk besteed.
Na een snelle eentwee tussen Guido Vissers en Mart Matthijssen bracht Lemmer doelman Hans Portrijk opnieuw redding.
In de 60e minuut spatte een zondagsschot van Mark Staal op de lat uiteen waarna ook Mart Matthijssen en Bastian Tabak niet wisten te scoren.
Het was om radeloos en moedeloos van te worden want het wilde gewoonweg niet meer lukken met dit tot op het bot getergde team.
Trainer Dick Schuurman deed nog wat omzettingen en bracht Denny vd Zee voor Koen Boneschansker, maar het mocht allemaal niet meer baten.
Uit een vrije trap van Gokhan Pala leken Hans van Wieren en Mart Matthijssen te scoren, maar de kopbal verdween naast het doel.

De groene bulldozers uit Lemmer hielden de linies gesloten en loerden slim op de snelle counter.
Terwijl de Emmeloorders met de moed der wanhoop en het schuim op de lippen uit alle macht probeerden terug te komen kreeg ook vv Lemmer een paar goede kansen.
Met name Thomas Miedema en Denny Portrijk hadden het duel helemaal op slot kunnen gooien, maar zagen hun pogingen naast het doel gaan. Ondanks een blauwe wanhoopsoffensief ging het duel als een nachtkaars uit voor het geplaagde sc Emmeloord.
Deze 2 - 0 nederlaag komt keihard aan in het blauwe kamp waardoor er mysterieuze degradatiespook boven het IJsselmeer hangt.
Man of the Match bij vv Lemmer: Wesley Schotanus
Man of the Match bij sc Emmeloord: Mart Matthijssen

Volgende week zijn de blauwen vrij, maar op zondag 11 December wacht de laatste wedstrijd van 2016 als de polderboys in de martinistad Groningen op bezoek gaan bij het roemrijke Velocitas 1897.
Daarna is het winterstop en kunnen de Blauwen alles weer op een rijtje zetten om de degradatiespook te verjagen.

Alle overige uitslagen van de Tweede Klasse K:
Velocitas 1897 Groningen  - Groninger Boys   2  -  0
GAVC Grou  -  MKV'29 Leeuwarden  1  -  0
DTD Jelsum  -  Sint Annaparochie  0  -  3
vv Roden  -  sv Olyphia Noordwolde  0  -  0
vv Ruinerwold  -  vv Peize  2  -  2
Het Groningse Stadspark was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.