De voorbeschouwing Jong SCE - Jong Oldeholtpade

Er staan deze zaterdag twee grote toppers op het programma in de eerste klasse waar de vier titelkandidaten een vuurdoop gaan krijgen.
De nummer twee Jong sc Emmeloord komt thuis in actie tegen de nummer drie De Blauwe Reuzen van vv Oldeholtpade.
Een eindje verderop komt de koploper sc Rouveen thuis in actie tegen de nummer vier van de eerste klasse FC Wolvega.
Het verschil tussen koploper sc Rouveen en de nummer vier FC Wolvega bedraagt slechts 1 puntje waardoor de top vier akelig dichtbij elkaar staat.
De spanning is om te snijden in de eerste klasse waar dit weekend weleens beslissingen kunnen vallen.

De wedstrijd Jong sc Emmeloord - Jong vv Oldeholtpade is een cruciale wedstrijd om bovenin mee te kunnen doen.
Beide teams zijn na negen wedstrijden nog steeds ongeslagen en houden elkaar met 23 punten uit negen wedstrijden in evenwicht.
Er werden tot nu toe zeven wedstrijden gewonnen en twee keer gelijkgespeeld waarbij sc Emmeloord met 44 voor en 13 tegen een iets beter doelsaldo heeft dan vv Oldeholtpade. ( 34 voor en 9 tegen )
Met een wedstrijd minder gespeeld staat sc Emmeloord slechts 1 punt achter op de koploper sc Rouveen met in het kielzog vv Oldeholtpade en FC Wolvega.

Vorige week werden de blauwe beloften in de tweede bekerronde ternauwernood uitgeschakeld door het Frieze Broekster Walden.
In een superspannende wedstrijd hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en stond het na 90 minuten 2 - 2 in Damwoude waarna de blauwen uiteindelijk in de strafschoppenserie werden uitgeschakeld.
In de competitie werden er zeven wedstrijden gewonnen en speelden de beloften tegen FC Wolvega en sc Rouveen met 1 - 1 gelijk.
De grootste overwinningen werden geboekt tegen vv Dwingeloo en Steenwijkerwold die met 12 - 0 en 7 - 0 aan de kant werden gezet.
Twee weken geleden wonnen de beloften met 2 - 5 bij FC Meppel.
De topscorers zijn tot nu toe Robin Elsinga, Jordi Benjamins, Wessel Scheepers, Maric Naaktgeboren en Annys Radwan waarbij Robin Elsinga met negen doelpunten aan kop gaat.

Trainer Frank vd Werf valt niet te benijden want de ziekenboeg begint aardig vol te lopen in het blauwe bastion waar maar liefst zeven spelers in de lappenmand zitten.
Het is nu elke week behelpen en puzzelen voor deze trainer om met hulp van andere teams een volwaardig en representatief elftal binnen de lijnen te krijgen.

Onze tegenstander Jong vv Oldeholtpade boekten hun grootste overwinningen op vv Balk, FC Meppel en vv Dwingeloo.
Deze teams werden overtuigend met 8 - 2, 5 - 0 en 7 - 1 aan de kant gezet waarna ook de belangrijke wedstrijd tegen FC Wolvega met 1 - 0 werd gewonnen door de Blauwe Reuzen.
Tegen SVM Marknesse en koploper sc Rouveen werden er dure punten gemorst en speelden de Olpaers met 2 - 2 gelijk.
De laatste wedstrijd werd met 3 - 1 gewonnen van VHK.
Met een doelsaldo van 34 voor en slechts negen tegen staan de Olpaers in het kielzog van sc Emmeloord op een derde plaats.

De voetbalvereniging vv Oldeholtpade werd op 21 december 1962 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en heeft ongeveer 200 leden.
De Blauwe Reuzen spelen hun thuiswedstrijden op het sportpark Olpae.
Het eerste elftal van Oldeholtpade staat momenteel op een tweede plaats in de 5e klasse.
Het Frieze dorp Oldeholtpade ligt in de gemeente Weststellingerwerf iets ten oosten van Wolvega en heeft ongeveer 1000 inwoners.
De namen Aldeholtpea en Holenpathe hebben iets te maken met een pad door het bos.

De wedstrijd Jong sc Emmeloord - Jong Oldeholtpade begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op De Ervenbos te Emmeloord.
Zaterdagavond volgt het wedstrijdverslag.

Hieronder alle voorspellingen voor de eerste klasse 28:
Jong SCE - Jong Oldeholtpade tussen de nummers 2 en 3.
Een cruciale wedstrijd om aansluiting met de top te houden.
Is het zwaar gehavende SC Emmeloord in staat om de Blauwe Reuzen te verslaan? Een gelijkspel ligt voor de hand, maar nu ook de jongens van JO19-2 kansen krijgen weet je het maar nooit. Een 1.

sc Rouveen  -  FC Wolvega tussen de nummers 1 en 4.
Een onbetwiste topper tussen de Green White Army uut Rouvene en de Paarse Wolven uit het wolvennest. Er zit maar 1 puntje verschil tussen beide teams. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

vv Balk  -  vv Dwingeloo tussen de nummers 7 en 12.
De Blauwe Wilgen wonnen hun laatste wedstrijd zeer knap met 1 - 2 bij vv NOK en kunnen bij winst een paar plaatsen klimmen.
De rode Dwingelers staan nog steeds troosteloos onderaan. Een 1.

VHK Sint Jansklooster  -  FC Meppel tussen de nummers 11 en 9.
Beide teams zitten in de hoek waar de klappen vallen en gingen ook in de laatste wedstrijden onderuit.
De monniken uut Klooster gaven de blauwe reuzen goed partij, maar komen telkens net iets tekort.
De Groene Muppelts draaien een moeizaam seizoen. Een 3.

Steenwijkerwold  -  N.O.K. Oudemirdum tussen de nummers 5 en 10.
De rood zwarten uut 't Wold zijn met 17 punten uit tien wedstrijden de koploper van de grijze middenmoot, maar staan nog steeds zes punten achter op de nummer vier FC Wolvega.
Na de 3 - 2 nederlaag bij SVM zullen de rood zwarten vol gas geven om de blauwe Nokkers te kunnen verslaan. Een 1.

vv Oerterp  -  SVM Marknesse tussen de nummers 8 en 6.
Een duel in de middenmoot waarbij beide teams bij winst een plaatsje kunnen klimmen. De Blauwe Griene Greiders oet Oerterp wonnen hun laatste wedstrijd met 4 - 0 van FC Meppel en krijgen de smaak te pakken. Toch zullen de Groene Maronessers zich niet zomaar gewonnen geven. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

Wij wensen iedereen een spannende voetbalzaterdag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.