Verslag sc Emmeloord - sc Stadspark

Het is sc Emmeloord wederom niet gelukt om de sportieve malaise te doorbreken. Door met 1 - 3 van het Groningse Stadspark te verliezen zijn de blauwen afgezakt naar de 9e plek van de tweede klasse K en wordt er angstig naar beneden gekeken.
Het team maakt momenteel een moeilijke periode door en krijgt tegenslag op tegenslag te verwerken, maar desondanks is de onderlinge saamhorigheid en de teamspirit altijd overeind gebleven.
Trainer Dick Schuurman was genoodzaakt om enkele aanpassingen en omzettingen te doen om het team nieuwe impulsen te geven.
Met Niels Boomsma stond er een andere doelman tussen de palen, maar ook centraal in de verdediging en in de frontlinie waren er wat mutaties en aanpassingen te zien.
Ondanks alle goede bedoelingen kenden de blauwen net als vorige week een valse start en stond het binnen twee minuten al op een 0 - 1 achterstand.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Remco Jonkman, Laurens Rasing ( 75e Robin Elsinga ), Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Marcel Westerhof ( 55e Rik Beekman ), Gokhan Pala, Mart Matthijssen, Mark Staal, Bastian Tabak & Hans Langedijk ( 45e Koen Boneschansker ).
Wissels: Ruben Doorn, Koen Boneschansker, Rik Beekman & Robin Elsinga.
Geblesseerd/afw: Rik Schilder, Brahim Boundati, Dylan Werkman, Wiebe Koopmans, Denny vd Zee & Guido Vissers.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Verzorger: Peter Goetheer
Materiaalman: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van sc Stadspark:
Gerben Cazemier, Gerrel Kranenburg, Ferdy de Jong, Thies vd Meer, Boye Boonstra, Ard Laning ( 64e Quincy Jonker ), Peter Boonstra, Rhobin Brander, Aldin Hedzic, Michel Boonstra & Romario Tjong A Sie ( 85e Ruurd Jorna ).
Wissels: Quincy Jonker, Ruurd Jorna & Wout Kuizenga.
Gele kaarten: Aldin Hedzic, Michel Boonstra & Romario Tjong A Sie.
Technische staf: Richard Poortman & Harry Ploeg
Verzorger: Giel Molenberg
Assistent scheidsrechter: Dhr. P. Brouwer
De scheidsrechter: Dhr L. Fledderus.
Toeschouwers: 200

Nadat de pupil van de week Marijn de Wit de aftrap had verricht barstte het duel meteen los.
De Groningers lieten er geen gras over groeien en namen onmiddelijk het initiatief waarbij de blauwen werden teruggedrongen.
Net als vorige week kenden de blauwen een valse start en stond het in de tweede minuut al op een 0 - 1 achterstand.
De snelle Groninger back Gerrel Kranenburg haalde de achterlijn en leverde een voorzet op maat richting de eerste paal waar goaltjesgetter Romario Tjong A Sie met een intikker voor de snelle 0 - 1 zorgde voor sc Stadspark.
Dit was een flinke domper en tegenvaller voor het getergde sc Emmeloord.
In deze hectische beginfase leken de Groningers door te drukken en sc Emmeloord te overrompelen.
Een vrije trap van Michel Boonstra verdween naast het Emmeloordse doel waarna doelman Niels Boomsma in actie moest komen om inzetten van Michel Boonstra, Aldin Hedzic en Tjong A Sie te pareren.
Tijdens deze stormloop moest de Emmeloordse verdediging volop aan de bak om schoten van Michel Boonstra en Aldin Hedzic onschadelijk te maken.

Rond de 10e minuut ging de Groningse storm liggen en kropen de Emmeloorders uit hun schulp.
Met een prachtige steekbal stuurde Remco Jonkman onze magic box Bastian Tabak op avontuur, maar de Groningse doelman greep goed in.
Even later zeilde een snoeihard schot van Mart Matthijssen rakelings voorlangs het Groningse doel.
De Emmeloorders probeerden wat meer grip op het middenveld te krijgen, maar wisten zich geen raad met het technische en uitgekookte schaakspel van sc Stadspark.
In de 20e minuut was er een doorbraak van de Groninger Aldin Hedzic te zien, maar met uitstekend voetenwerk bracht Niels Boomsma redding.
Terwijl sc Stadspark in een hoog tempo het initiatief naar zich toe trok loerde sc Emmeloord op de snelle counter.
Ondanks deze enorme veldoverwicht kon sc Stadspark nauwelijks gevaarlijk worden en hield sc Emmeloord tot aan de 40e minuut goed stand.

Vlak voor rust ging het alsnog mis toen de rappe en grillige Romario Tjong A Sie iedereen achter zich liet en een perfecte voorzet op het hoofd van Aldin Hedzic afleverde.
In alle vrijheid wist Aldin Hedzic met een rake kopbal Niels Boomsma te passeren voor de 0 - 2 voorsprong voor Stadspark in de 40e minuut.
De Emmeloorders reageerden meteen en kregen in de 42e minuut een strafschop te nemen na een handsbal van Romario Tjong A Sie.
Deze strafschop werd door Gokhan Pala feilloos tegen de touwen geschoten voor de 1 - 2 aansluitingstreffer voor sc Emmeloord.
Met een 1 - 2 achterstand gingen we rusten op een gezellig en goed gevulde Ervenbos.

Trainer Dick Schuurman bracht verdediger Koen Boneschansker voor de spits Hans Langedijk in de ploeg en gaf verdediger Harm van Wieren de opdracht mee om de frontlinie te versterken.
De blauwen begonnen dramatisch aan de tweede helft want in de 46e minuut werd een verkeerde terugspeelbal genadeloos afgestraft.
Met een razendsnelle onderschepping glipte Romario Tjong A Sie op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging en werd de bal subtiel opzij gelegd voor de inkomende Aldin Hedzic voor de 1 - 3 voorsprong voor sc Stadspark. Doelman Niels Boomsma was volstrekt kansloos op de schuiver van Aldin Hedzic.
Trainer Dick Schuurman bracht nu aanvaller Rik Beekman voor middenvelder Marcel Westerhof in de ploeg en deed wat omzettingen om het tij te keren.

Gaandeweg leek sc Emmeloord zich te herpakken en terug te komen waarbij de Groninger doelman in twee instanties een inzet van Mart Matthijssen wist te pareren.
In de 60e minuut ketste een vrije trap van Gokhan Pala via binnenkant paal terug in het veld en ontstond er in de rebound een gigantische scrimmage voor het Groningse doel, maar niemand wist te profiteren.
Een indraaiende corner van Rik Beekman belandde op het hoofd van Koen Boneschansker, maar doelman Gerben Cazemier keepte een puike partij en bracht redding.

Aan de andere kant moest Niels Boomsma in actie komen om Romario Tjong A Sie en Aldin Hedzic van het scoren te houden.
In een levendige slotfase golfde het spel op en neer en probeerde sc Emmeloord uit alle macht terug te komen, maar het mocht allemaal niet meer baten.
Er waren een paar rommelige scrimmages voor het doel van Stadspark te zien, maar de Groningers werden er niet warm of koud van.
Een inzet van Bastian Tabak leek doel te treffen, maar werd ternauwernood door een Groningse verdediger van de lijn gehaald.
De laatste plaagstootjes kwamen van de invallers Robin Elsinga en Rik Beekman, maar de stadjers kregen ook nog een paar goede kansen.
De Emmeloorders kwamen goed weg toen Michel Boonstra zijn vizier niet op scherp had staan.
Terwijl Gokhan Pala geblesseerd op het veld bleef liggen kreeg Stadspark via invaller Ruurd Jorna een dot van een kans, maar diens inzet spatte tegen de paal uiteen.
Het technisch verzorgde, geroutineerde en uitgebalanceerde Stadspark wint met 1 -  3 en was overduidelijk een maatje te groot voor sc Emmeloord.

Ondanks deze 1 - 3 nederlaag bleef het na afloop nog lang gezellig in het Blauwe Bastion waar beide teams de derde helft extra glans gaven.
Het was nog niet eerder voorgekomen dat een elftalleider bij gebrek aan beter als man of the match werd uitverkozen.
Toch zal trainer Dick Schuurman met gemengde gevoelens op deze wedstrijd terugkijken en heeft hij de komende week veel huiswerk te doen om uit deze sportieve malaise te komen.
Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de koploper GAVC Grou dat vandaag verrassend met 3 - 4 van vv Peize verloor.
Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op De Ervenbos.