De voorbeschouwing vv Lemmer - sc Emmeloord

Er staan nog twee superbelangrijke uitwedstrijden in deze jaargang op het programma voor sc Emmeloord.
Komende zondag gaan de polderboys aan de Lemstervaart op bezoek bij de rode lantaarndrager vv Lemmer en op zondag 11 December reizen de Emmeloorders naar het hoge noorden om de degens te kruizen met het roemrijke Groningse Velocitas 1897.
De Emmeloorders staan op een zorgelijke en teleurstellende 10e plek in de tweede klasse K en zullen tegen vv Lemmer en Velocitas de punten moeten pakken om uit de onderste regionen te komen.

Vorig seizoen wonnen de blauwe tornado's uit een schitterende vrije trap van Abdul Boundati met 0 - 1 bij vv Lemmer.
In de laatste wedstrijd van het seizoen gingen de Emmeloorders thuis verrassend met 0 - 3 onderuit waardoor vv Lemmer zich wist veilig te spelen in de Tweede Klasse K.
Beide clubs kennen elkaar goed en kwamen in het verleden regelmatig tegen elkaar in actie.
In het seizoen 2011-2012 won vv Lemmer op de eigen Lemstervaart voor het laatst van sc Emmeloord. Het duel eindigde toen in 5 - 2 voor de Groene Bentexboys. In Emmeloord wonnen de blauwen met 6 - 1.

Beide teams verkeren in zwaar weer en zullen dit seizoen moeten knokken om het lijfsbehoud veilig te stellen.
De Bentexboys staan met vijf punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 27 tegen op de laatste plaats in de tweede klasse K. De Lemster Spanvissers wisten slechts eenmaal te winnen en speelden twee keer gelijk terwijl er zes wedstrijden werden verloren.
Aan de Lemstervaart verloren de Groene Bentexboys met 1 - 2 van MKV'29 en eindigde het duel met DTD in een bloedeloze 0 - 0 gelijkspel.
De laatste thuiswedstrijd tegen koploper GAVC Grou werd verrassend met 2 - 1 gewonnen door vv Lemmer.
Alleen in de uitwedstrijd bij het Groningse Velocitas wist vv Lemmer met een 1 - 1 gelijkspel een puntje mee te sprokkelen, maar alle overige vijf uitwedstrijden verloren.
In de laatste uitwedstrijd bij Sint Annaparochie gingen de Bentexboys ternauwernood met 1 - 0 onderuit.
Toch zal sc Emmeloord goed op zijn hoede moeten zijn en scherp en fel aan deze wedstrijd moeten beginnen want een kat in het nauw kan rare sprongen maken. De Groene Spanvissers zullen er alles aandoen om de laatste plaats te kunnen verlaten.

De Emmeloorders verkeren net als vv Lemmer in zwaar weer en zullen nu snel punten moeten pakken.
De blauwen staan met acht punten uit tien wedstrijden en een doelsaldo van 13 voor en 22 tegen op een zorgelijke 10e plek.
Er werden slechts twee wedstrijden gewonnen en twee keer gelijkgespeeld terwijl de overige zes wedstrijden werden verloren.

De hoofdtrainer van vv Lemmer is de zeer ervaren oudgediende Loet Boet die zelfs op 67 jarige leeftijd zijn kunstje nog niet is verleerd.
Deze gedreven en fanatieke trainer heeft naast de zondagaclub vv Lemmer ook nog de zaterdagclub QVC uit Stavoren onder zijn hoede.
Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud heeft trainer Loet Boet een gretige en leergierige selectie tot zijn beschikking.
De oudste spelers zijn de 34 jarige Pieter Terpstra en 31 jarige Sieger Veenstra terwijl de 19 jarige Daniel Shiran Fadaie de jongste speler is.
De topscorer bij vv Lemmer is Thomas Miedema met zes doelpunten.

De voetbalvereniging vv Lemmer werd op 23 maart 1923 in de clubkleuren Groen Zwart opgericht.
Het heeft de bijnamen de Bentexboys, De Groene Spanvissers of de Groene Bulldozers.
Deze typische volksclub speelt zijn thuiswedstrijden aan de Lemstervaart en heeft ongeveer 350 leden.
Onder de naam vv  Lemmer Bentex timmerden de spanvissers aardig aan de weg en kwam het jarenlang in de tweede klasse uit.
De club zakte daarna terug richting de vierde klasse, maar veerde weer op en knokte zich weer terug naar de tweede klasse.
Nadat vv Lemmer in 2009 naar de 3e klasse promoveerde volgde in 2015 het kampioenschap van de 3e klasse en promotie naar de tweede klasse K. Vorig seizoen wisten de Bentexboys zich met een 9e plek ternauwernood te handhaven in de tweede klasse K.
De groene spanvissers staan nu onderaan en zullen alle zeilen moeten bijzetten om zich te kunnen handhaven.

De watersportstad Lemmer heeft naast de zondagclub vv Lemmer ook nog een zaterdagclub de tweedeklasser CVVO Lemmer binnen zijn stadspoorten.
De oude vissersstad Lemmer lag ooit aan de zuiderzee en staat bekend om zijn Lemster Aak en heeft tegenwoordig 10.000 inwoners.
Deze toeristische trekpleister maakt deel uit van de gemeente De Friese Meren.
De wedstrijd vv Lemmer - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur aan de Lemstervaart te Lemmer.

De voorspellingen voor de tweede klasse K:
vv Lemmer - sc Emmeloord tussen de nummers 13 en 10.
Een spannende wedstrijd in de onderste regionen van de tweede klasse. Beide teams hebben de punten hard nodig om wat lucht te krijgen. Een gelijkspel ligt misschien voor de hand, maar toch verwacht ik een ontketende en furieus sc Emmeloord op zoek naar eerherstel.
Met de juiste instelling liggen er kansen voor sc Emmeloord. Een 2.

DTD Jelsum  -  Sint Annaparochie tussen de nummers 3 en 9.
Beide teams kennen elkaar goed en kwamen elkaar in de nacompetitie in 2015 tegen toen DTD tenkoste van Sint Anna wist te promoveren.
De Groen Gele Toffe Duvels staan keurig derde en zullen vol gas geven tegen de Zwart Witte Waaiers uit Sint Anna. Een 1.

GAVC Grou  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 1 en 8.
De Geel Zwarte Kaasdansers zijn de verrassende koploper in de tweede klasse en zullen er alles aandoen om als herbstmeister de winterstop in te gaan. De Rood Witte Parels uit Leeuwarden hebben het moeilijk en zullen goed voor de dag moeten komen. Een 1.

vv Roden  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 7 en 4.
De Zwart Witte Ooievaars begonnen sterk aan het seizoen, maar zijn nu toch iets afgezakt. De Groene Rotanboys staan keurig vierde en ruiken hun kansen. Een gelijkspel ligt meer voor de hand. Een 3.

vv Ruinerwold  -  vv Peize tussen de nummers 5 en 6.
Een interessante wedstrijd tussen twee runnerups die ambities hebben.
De Drentse Red Bulls zijn thuis Op De Corner ijzersterk, maar treffen in de Blauw Zwarte Aalkoppen een slimme en geslepen tegenstander.
Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

Velocitas 1897 Groningen - Groninger Boys tussen nummers 11 en 12.
Een Groninger Stadsderby met grote belangen voor beide clubs.
Beide teams hebben de punten nodig om uit de onderste regionen te komen. De snelvoetige groene Zebra's speelden heel knap en verdienstelijk met 1 - 1 gelijk bij stadsgenoot Stadspark en hebben de beste papieren om de Rode Mollebonen te kunnen verslaan. Een 1.

Het Groningse Stadspark is deze speelronde vrij.
Wij wensen iedereen een spannende voetbalzondag toe in de Tweede Klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.