Verslag sc Emmeloord - GAVC

sc Emmeloord  -  GAVC Grou   0  -  3   (  0  -  0  )

De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg bij sc Emmeloord.
In een gelijkopgaande eerste helft kwamen de Emmeloorders goed voor de dag en leek er een stuntje in te zitten, maar ondanks alle goede bedoelingen trokken de Grouwsters in de tweede helft aan het langste eind door in de omschakeling razendsnel en efficient toe te slaan.
Bij het tweede Frieze doelpunt kwam Emmeloord doelman Niels Boomsma zeer ongelukkig in botsing met zijn teamgenoot Remco Jonkman waarna hij met grote spoed naar de huisartsenpost moest worden gebracht.
De ziekenboeg blijft maar vollopen bij het geplaagde sc Emmeloord.
Nadat afgelopen vrijdag Mark Staal tijdens de training zwaar geblesseerd uitviel meldde op zondagochtend ook spits Hans Langedijk zich ziek af waardoor trainer Dick Schuurman wederom moest improviseren.
Een voetbalverhaal over tegenslagen, teleurstellingen, strijdvaardigheid, clubgevoel en teamspirit.

Niels Boomsma ( 78e Ruben Doorn ), Remco Jonkman, Koen Boneschansker, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Laurens Rasing ( 55e Guido Vissers ), Mart Matthijssen, Marcel Westerhof, Wiebe Koopmans ( 55e Rik Beekman ), Gokhan Pala & Bastian Tabak.
Wissels: Ruben Doorn, Guido Vissers, Rik Beekman & Robbin Willemsen.
Gele kaart: Maarten Ebbers
Geblesseerd/afw: Mark Staal, Hans Langedijk, Dylan Werkman, Rik Schilder, Brahim Boundati & Denny vd Zee.
Technische staf: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Verzorger/Materialen: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van GAVC Grou:
Tijs Spieringhs, Jesse Visser, Alex van Rees, Wouter vd Meulen, Yoran Bijlsma, Max Hof, Sander van Remmen, Sander van Loon ( 70e Bastiaan Beintema ), Niels Heitbrink ( 87e Jesse Bergsma ), Guido Cnossen & Tjeerd Andringa ( 70e Roy vd Berg ).
Wissels: Bastiaan Beintema, Jesse Bergsma & Roy vd Berg.
Technische staf: Douwe Zondervan & Robert Kleefstra
Teammanager: Eelke Bosma
Verzorgster: Ria Heitbrink
Assistent scheidsrechter: Dhr. J. Hoekstra

Scheidsrechter: Dhr. F. vd Werf uit Joure
Toeschouwers: 100

Gesteund door het goede nieuws uit Sneek waar het tweede elftal verrassend met 2 - 4 had gewonnen bij LSC 1890 verrichtte de pupil van de week Ramon Ziel de aftrap.
Vanwege de afzegging van spits Hans Langedijk werden Gokhan Pala en Wiebe Koopmans na de frontlinie doorgeschoven.
Ondanks alle tegenslagen en aanpassingen kwamen de Emmeloorders verrassend goed voor de dag.
De koploper uit Grou deelde in de beginfase de eerste plaagstootjes uit, maar schoten van Sander van Remmen en Tjeerd Andringa gingen naast het doel en een afvallende bal werd door Max Hof overgeschoten.
Aan de andere kant zeilden schoten van Gokhan Pala en Laurens Rasing over het Frieze doel.
In deze gelijkopgaande eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd en leek er een stuntje in te zitten voor het getergde en geplaagde sc Emmeloord.
Halverwege de eerste helft kregen de polderboys de overhand en waren er kleine kansjes te zien.
Met name de gevaarlijke indraaiende corners van Gokhan Pala leverden rommelige scrimmages op voor het Frieze doel waar doelman Tijs Spieringhs een goede partij stond te keepen.
Een kopbal van Marcel Westerhof verdween naast het Frieze doel waarna Wiebe Koopmans en Bastian Tabak een snelle aanval lieten zien.
In kansrijke positie treuzelde Bastian Tabak een fractie van een seconde waarna het schot van Wiebe Koopmans niets opleverde.
In de 35e minuut was daar ineens een dot van een kans voor sc Emmeloord toen Mart Matthijssen een foute terugspeelbal onderschepte en een kanonskogel op het Frieze doel afvuurde.
Met een uitstekende reflex bracht doelman Tijs Spieringhs redding.
Vlak voor rust moest de Frieze doelman opnieuw in actie komen om een listig boogballetje van Gokhan Pala onschadelijk te kunnen maken.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten in het gezellige blauwe bastion.

Trainer Dick Schuurman was goed te spreken over de eerste helft en gaf het team complimenten en sprak de manschappen bemoedigend toe.
Hij hamerde op de organisatie en de onderlinge communicatie op het veld. De blauwen kwamen scherp en fanatiek uit de kleedkamer.
In de 48e minuut stuitte Wiebe Koopmans op de Frieze doelman waarna ook Mart Matthijssen deze doelman op zijn weg vond.
Uit de eerste de beste tegenstoot lag de bal aan de andere kant in het net en liepen de polderboys opnieuw achter de feiten aan.
In de 52e minuut viel een dieptepass precies achter de linies waarna Sander van Remmen op volle snelheid wist te profiteren door met een strakke schuiver doelman Niels Boomsma in de korte hoek te passeren voor de 0 - 1 voorsprong voor GAVC.
Deze onverwachtse 0 - 1 achterstand kwam als een mokerslag aan, maar de mouwen werden opgestroopt en de Emmeloorders probeerden uit alle macht terug te komen.
Met een flinke dosis strijd, passie en inzet vochten de Emmeloorders voor elke millimeter en gingen de blauwen hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker.

Trainer Dick Schuurman bracht nog de blonde torpedo Rik Beekman voor de leeggespeelde Laurens Fu Rasing in de ploeg.
Halverwege de tweede helft doken Rik Beekman en Mart Matthijssen gevaarlijk op voor het Frieze doel, maar het vizier stond niet op scherp.
In de 75e minuut kwamen de Friezen er gevaarlijk uit en wist Guido Cnossen met een slim steekballetje Sander van Remmen te lanceren, maar diens schot belandde in het zijnet.
In de 78e minuut sloeg het noodlot toe voor onze doelman Niels Boomsma waarna GAVC speler Niels Heitbrink in alle commotie zijn hoofd koel hield door met een listig boogballetje de 0 - 2 te scoren.
Bij een voorzet vanaf rechts kwam onze doelman in botsing met zijn teamgenoot Remco Jonkman waarna Niels Heitbrink de afvallende bal oppikte en met een boog deze in het lege doel deponeerde voor de beslissende 0 - 2 voorsprong voor GAVC.

Het duel lag enige tijd stil omdat Niels Boomsma van het veld moest worden gedragen waarna Ruben Doorn hem kwam vervangen.
Deze stand in doelman moest meteen aan de bak om Sander van Remmen en Guido Cnossen van het scoren te houden.
Er volgde nog een wanhoopsoffensief van sc Emmeloord, maar inzetten van Mart Matthijssen, Rik Beekman en Harm van Wieren leverden niets meer op.
In de 90e minuut volgde de genadeklap toen Sander van Remmen profiteerde van een verdedigingsfout en de bal subtiel opzij legde op de inkomende Guido Cnossen voor de 0 - 3 eindstand.
Deze geflatteerde 0 - 3 nederlaag is als een mokerslag aangekomen in het geplaagde en getergde blauwe kamp.
De omroeper maakte nog bekend dat uitblinker Mart Matthijssen werd uitgeroepen als Man of the Match, maar het gehele team staarde roerloos teleurgesteld met doffe ogen voor zich uit.
Na afloop ging er niemand naar huis en bleef het gehele team in de kantine bij elkaar zitten om elkaar te ondersteunen.
Het is nog onzeker hoe het met doelman Niels Boomsma gaat, maar wij wensen Niels een spoedig herstel toe en leven intens met hem mee.
De teamspirit, eenheid en saamhorigheid is de kracht van dit team.

Volgende week is er een vrij weekend ingepland en komen de polderboys niet in actie.
Sommige spelers kunnen dan in het tweede elftal minuten maken.
Op zondagmiddag 27 November wacht de belangrijke uitwedstrijd bij de rode lantaarndrager vv Lemmer.