De voorbeschouwing sc Emmeloord - GAVC

Deze zondag staat de laatste thuiswedstrijd voor 2016 op het programma voor sc Emmeloord als de koploper van de tweede klasse De Grouwster Amateur Voetbal Club op bezoek komt.
De Grouwsters staan met 18 punten uit negen wedstrijden trots en fier bovenaan in de tweede klasse K, maar verloren verrassend hun laatste twee wedstrijden met 1 - 2 en 3 - 4 van vv Lemmer en vv Peize.
De geel zwarte tsisferdunsers zullen zich tegen sc Emmeloord willen revancheren om de koppositie te kunnen behouden.
Wij heten onze gasten ( bestuur, spelers en supporters ) van GAVC Grou van harte welkom op de Ervenbos.

Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 3 - 0 overwinning voor sc Emmeloord op de eigen Ervenbos.
Toen waren Maarten Dekkers, Rik Beekman en Hans Langedijk de doelpuntenmakers. In Grou eindigde het duel in een 2 - 2 gelijkspel.
Het seizoen daarvoor wist sc Emmeloord in Friesland met 0 - 2 te winnen en bleef het thuis op een 1 - 1 gelijkspel steken.

Dit seizoen verloopt uiterst moeizaam en teleurstellend voor sc Emmeloord. De polderboys staan met acht punten uit negen wedstrijden op een tegenvallende en zorgelijke 9e plek.
De blauwen wisten twee wedstrijden te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren vijf wedstrijden met een doelsaldo van 13 voor en 19 tegen.
Uit de laatste vijf wedstrijden wisten de polderboys slechts 1 puntje te pakken en de laatste overwinning dateert alweer van 25 september toen er bij MKV'29 werd gewonnen.
Vorige week gingen de blauwen thuis met 1 - 3 onderuit tegen runner up Stadspark en dus zullen er zondag tegen GAVC punten gepakt moeten worden om aansluiting met de middenmoot te krijgen.
Gaat de elftalleider van sc Emmeloord na afloop op de tafel om het blauwe clublied te gaan zingen? we houden onze hart vast.

De Grouwsters zijn met 18 punten uit negen wedstrijden de trotse koploper van de tweede klasse, maar lieten de laatste twee wedstrijden dure punten liggen door onverwachts van vv Lemmer en vv Peize te verliezen.
Vorig seizoen eindigde GAVC Grou op een 7e plek in de tweede klasse en waren Alex van Rees en Sander van Remmen de topscorers met zes doelpunten.
Dit seizoen zijn de Grouwsters voortvarend begonnen door de eerste vier thuiswedstrijden te winnen en de uitwedstrijden bij Groninger Boys en Sint Anna de volle buit te pakken.
De geel zwarte kaasdansers wonnen zes wedstrijden en verloren drie wedstrijden met een doelsaldo van 23 voor en 15 tegen.
De topscorers bij de geel zwarte kaasdansers zijn Tjeerd Andringa, Guido Cnossen, Niels Heitbrink en Sander van Remmen met zeven, vier en drie doelpunten.
De oudste speler binnen de selectie is de 29 jarige Martijn Oosterhof en de jongste speler is de 17 jarige Jesse Bergsma.

Hoofdtrainer Douwe Zondervan is aan zijn tweede seizoen bezig op sportpark Meinga en heeft de beschikking over een leergierige en gretige selectie met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud.
Deze zeer ervaren trainer hanteert een drukke schema en heeft ook de zaterdagclub vv Rijperkerk onder zijn hoede.
In het verleden was Douwe Zondervan assistenttrainer bij profclub Heracles Almelo en stond hij bij LAC Frisia, sc Veenwouden, FVC Leeuwarden en LVV Friesland aan het roer.

De Grouwster Amateur Voetbal Club ( GAVC ) werd op 22 Oktober 1922 in de clubkleuren Geel Zwart opgericht.
De geel zwarte kaasdansers spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Meinga langs de snelweg A32 waar het drie velden waaronder een kunstgrasveld tot hun beschikking heeft.
Deze gemoedelijke Frieze dorpsclub heeft ongeveer 600 leden.
Nadat de Grouwsters in 2006 kampioen werden in de 5e klasse ging het ineens erg snel bergopwaarts.
In 2007 en 2011 werden de kaasdansers kampioen van de 4e en 3e klasse waardoor de geel zwarten sinds 2011 in de tweede klasse uitkomen. Sinds 2011 is GAVC een stabiele tweedeklasser.
Vorig seizoen eindigde GAVC in de middenmoot op een 7e plek in de tweede klasse, maar dit seizoen lijken de Grouwsters mee te doen om het kampioenschap in de tweede klasse K.

Het pittoreske plaatsje Grou ligt aan het Frieze pikmeer en de prinses Margrietkanaal en heeft ongeveer 5700 inwoners.
Hier wordt geen sinterklaas maar op 21 Februari Sint Pieter gevierd.
De wedstrijd sc Emmeloord - GAVC Grou begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Hieronder alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord - GAVC Grou tussen de nummers 9 en 1.
De laatste twee ontmoetingen eindigden in 3 - 0 en 1 - 1 op de Ervenbos, maar dit seizoen is alles anders.
De koploper verloor zijn laatste twee wedstrijden terwijl ook sc Emmeloord al wekenlang geen punten meer pakt.
Voor beide teams zijn de belangen groot en sc Emmeloord moet winnen om uit de onderste regionen te komen.
Gaat de elftalleider van sc Emmeloord na afloop op de tafel om het blauwe clublied te gaan zingen? we houden onze hart vast. Een 1.

SC Stadspark Groningen  -  Velocitas 1897 tussen de nummers 2 en 11.
Een onvervalste Groninger stadsderby tussen twee buren in het stadspark die op loopafstand van elkaar liggen.
De Oranje Groene stadsvogels liggen lekker op schema na de 1 - 3 winst op sc Emmeloord en hebben een uitgebalanceerde ploeg.
De snelvoetige Groene Zebra's hebben het moeilijk en staan op de 11e plek in de tweede klasse. Een stadsderby die veel gevoelens en emoties los maakt in Groningen. De nummer twee sc Stadspark is aan zijn stand verplicht om deze derby te winnen, maar zal op zijn hoede moeten zijn.
Een 1.

Groninger Boys  -  DTD Jelsum tussen de nummers 12 en 5.
Na de 4 - 2 nederlaag bij MKV zijn de Groninger Boys afgezakt naar een zorgelijke 12e plek. De rode mollebonen hebben het moeilijk.
De groen gele toffe duvels zijn na de 3 - 2 winst op vv Roden naar de 5e plek geklommen en doen volop mee in de tweede klasse. Een 2.

sv Olyphia Noordwolde  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 3 en 4.
Een spannende subtopper tussen twee runner ups met kampioensaspiraties. De Groene Rotanboys moeten winnen om Stadspark en GAVC in het vizier te houden.
De Drentse Red Bulls uit Ruinerwold wonnen vorige week met 1 - 0 van Sint Anna en blijven iedereen verbazen. Een 3.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Roden tussen de nummers 8 en 7.
Na de 4 - 2 winst op de Groninger Boys gloort er weer hoop aan de horizon voor de rood witte parels uit Leeuwarden.
De zwart witte ooievaars uit Roden verloren hun laatste twee wedstrijden en laten het lelijk afweten.
Na de 3 - 2 nederlaag bij De Trije Doarpen likken de ooievaars hun wonden en moet men zondag volop aan de bak bij MKV. Een 3.

Sint Annaparochie -  vv Lemmer tussen de nummers 10 en 13.
Een duel in de onderste regionen tussen de zwart witte waaiers en de groene spanvissers.
Na de 2 - 1 winst op GAVC en het 1 - 1 gelijke spel bij Velocitas hebben de groene zwarte bulldozers weer veerkracht getoond.
Gaan de Lemster Spanvissers weer van zich laten horen?
De Frieze wadvogels hebben het zwaar en snakken naar frisse zeelucht, maar kan het de opmars van de groene bulldozers stoppen? Een 2.
De vv Peize is deze speelronde vrij.

Wij wensen iedereen een spannende voetbalzondag toe in de tweede klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.