Verslag sc Emmeloord ( JO19-1 ) - vv Oldeholtpade ( JO19-1 )

De beloften van sc Emmeloord hebben door een zwaarbevochten 2 - 1 overwinning op vv Oldeholtpade en de 1 - 4 nederlaag van sc Rouveen tegen FC Wolvega de koppositie overgenomen in de eerste klasse.
Het is best opmerkelijk dat dit zwaar gehavende team met zoveel invallers zo'n indrukwekkende teamprestatie kan neerzetten.
Trainer Frank vd Werf was door alle tegenslagen genoodzaakt om het team compleet om te gooien en op verschillende posities te wijzigen om alle puzzelstukjes weer in te kunnen passen.
Door deze transformatie blijkt het team over multifunctionele spelers te beschikken die op diverse posities goed uit de voeten kunnen.
Op de reservebank zaten vier spelers van het JO19-2 team die in de tweede helft nog in actie zouden komen.
Een wedstrijdverslag over een spijkerharde en grimmige wedstrijd die op wilskracht met de hakken over de sloot met 2 - 1 werd gewonnen.

De opstelling van sc Emmeloord ( 19-1 ):
Gio Huijsmans, Roy Pettinga ( 55e Iwan Bake ), Ian Koopmans, Koen Kroes, Luuk Halsema, Lucas Loosman, Maric Naaktgeboren ( 88e Jason de Lijster ), Joost van Tilburg, Justin vd Poel ( 70e Mike Schuller ), Wessel Scheepers ( 82e Niels van Gerner ) & Wouter vd Velden.
Wissels: Iwan Bake, Jason de Lijster, Mike Schuller & Niels van Gerner.
Geblesseerd: Robin Elsinga, Rick Voskuil, Jordi Benjamins, Annys Radwan en Marc Loosman.
Gele kaart: Koen Kroes
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Leo Brugman

De opstelling van vv Oldeholtpade ( 19-1 ):
Arjen de Haan, Koen Zwartjes, Maxim Kuiper, Freek Huismans, Stefan de Vries, Bart Halsema, Mark de Vries  ( 70e Marius de Vries ), Lennard Wagenaar, Jeroen Zuidberg, Arron vd Berg & Douwe Modderman ( 45e Joshua Verhoef ).
Wissels: Erik Bakker, Marius de Vries & Joshua Verhoef.
Gele kaarten: Maxim Kuiper, Stefan de Vries, Bart Halsema & Lennard Wagenaar.
Assistent scheidsrechter: Dhr. R. Zwartjes

Het was best even onwennig om verdediger Justin vd Poel met de nummer negen in de frontlinie te zien, maar nood breekt alle wetten.
In een levendige beginfase stond het binnen drie minuten al 1 - 1 omdat beide teams onbevangen de aanval zochten.
In de eerste minuut zorgde een indraaiende corner voor het eerste kansje voor de Friezen toen Stefan de Vries een afvallende bal op zijn pantoffel nam, maar doelman Gio Huijsmans bracht eenvoudig redding.
In de tweede minuut werd goaltjesgetter Maric Naaktgeboren op zijn wenken bediend waarna deze grillige aanvaller met een strakke schuiver in de verre hoek de 1 - 0 voor sc Emmeloord wist te scoren.
Uit de directe tegenstoot kregen de Friezen hun tweede corner te nemen. Deze corner veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel waar de Olpaer Maxim Kuiper vanuit de klutssituatie wist te profiteren voor de 1 - 1 gelijkmaker.
De Friezen zorgden met name uit de corners en dode spelmomenten voor het nodige gevaar, maar toch zou sc Emmeloord het initiatief nemen en een optisch veldoverwicht creeeren.
Met lange diepe ballen zorgden Koen Kroes en Ian Koopmans voor de aanvoer richting de frontlinies waar Wessel Scheepers, Justin vd Poel en Maric Naaktgeboren de openingen probeerden te vinden.

Mooie pogingen van Wessel Scheepers, Joost van Tilburg en Justin vd Poel zeilden naast of over het frieze doel.
De Frieze doelman Arjen de Haan groeide met de minuut in deze wedstrijd en hield met fraaie reddingen Wouter vd Velden en Maric Naaktgeboren van het scoren af.
In de 20e minuut dook Maric Naaktgeboren vogelvrij op voor frieze doel, maar met een uitstekende safe hield Arjen de Haan zijn doel schoon.
Kort hierop glipten de snelle Frieze aanvallers Mark en Stefan de Vries door de Emmeloordse verdediging waarna doelman Gio Huijsmans de inzet van Stefan de Vries onschadelijk wist te maken.

In de 22e minuut hield het trouwe publiek hun adem in toen aanvoerder Lucas Loosman geblesseerd op het veld bleef liggen, maar gelukkig kon Lucas Loosman na behandeling weer verder.
Nadat een vrije trap van Olpaer Stefan de Vries over het doel ging namen de Emmeloorders de regie weer over.
Er ontstond een spijkerharde, grimmige en rommelige wedstrijd waarbij beide teams de felle duels niet uit de weg gingen.
Vlak voor rust moest de Frieze doelman volop aan de bak om harde schoten van Maric Naaktgeboren en Justin vd Poel uit zijn doel te ranselen en werd een vrije trap van Joost van Tilburg met moeite weggewerkt.
Met een 1 - 1 stand gingen we rusten op een gezellig en goedgevulde Ervenbos.

De Emmeloorders begonnen furieus en ontketend aan de tweede helft waarbij de Frieze doelman meteen onder vuur werd genomen.
Een vrije trap van Maric Naaktgeboren werd ternauwernood gekeerd waarna ook Wessel Scheepers deze doelman op zijn weg vond.
In de 50e minuut kwam sc Emmeloord uit een vlotte aanval op een bevrijdende 2 - 1 voorsprong.
Een voorzet vanaf links werd door iedereen gemist, maar werd vakkundig bij de tweede paal door Wessel Scheepers tegen de touwen geschoten voor de 2 - 1 voorsprong voor de Blauwe Desperado's.
Tot aan de 75e minuut was het eenrichtingsverkeer en hadden de Emmeloorders het initiatief terwijl de Frieze Olpaers met fysiek hard spel probeerden te overleven.
De Friezen stonden tactisch goed waardoor het moeilijk was voor sc Emmeloord om grote kansen te creeeren, maar toch doken Wessel Scheepers en Maric Naaktgeboren gevaarlijk op voor het Friese doel waar Arjen de Haan een puike partij stond te keepen.

Plotseling lieten de Friezen zich weer voorin zien en deelden de Olpaers enkele plaagstootjes uit, maar onder aanvoering van de uitblinkers Koen Kroes, Luuk Halsema en Ian Koopmans hield de blauwe verdediging goed stand.
In de 75e minuut moest Emmeloord doelman Gio Huijsmans twee keer in actie komen om de Olpaers Stefan de Vries en Lennard Wagenaar van het scoren te houden.
Het slotakkoord was even later toch weer voor sc Emmeloord maar Wouter vd Velden, Maric Naaktgeboren en de invallers Mike Schuller en Jason de Lijster vonden de Frieze doelman op hun weg.
Gevaarlijke pogingen van Luuk Halsema en Wouter vd Velden leverden ook niets meer op waarna de Olpaers nog een wanhoopsoffensief lieten zien.
De warrige en dominante scheidsrechter drukte met maar liefst vijf gele kaarten zijn stempel op deze beladen wedstrijd en liet nog tot de 97e minuut doorspelen, maar de 2 - 1 zege van sc Emmeloord zou niet meer in gevaar komen.
Man of the match bij sc Emmeloord:
De noeste stugge en taaie verdediger Ian Koopmans.
Man of the match bij vv Oldeholtpade: doelman Arjen de Haan.

Door deze 2 - 1 overwinning op de concurrent vv Oldeholtpade en de onverwachtse 1 - 4 nederlaag van sc Rouveen tegen FC Wolvega hebben de Blauwe Desperado's de koppositie overgenomen in de eerste klasse.
Volgende week spelen de beloften een thuiswedstrijd op de Ervenbos tegen VHK uit Sint Jansklooster.