SC Emmeloord en FC Assen gelijkwaardig

SC Emmeloord - FC Assen 3-3
EMMELOORD - SC Emmeloord begon goed aan de wedstrijd en zette FC Assen direct onder druk. Echter bij de eerste de beste diepebal van de gasten verslikte Rasing zich en Tepper maakte binnen 2 minuten er al 0-1 van. Emmeloord bleef goed voetballen en Assen kwam er in deze fase niet aan te pas. Wel was er veel gevaar van Tepper die veelal met de lange bal werd gelanceerd. Maar het goede combinatiespel van de thuis club werd eindelijk beloond. Een schitterende aanval werd door Gerke Schaap binnengetikt: 1-1. FC Assen begon nu wat meer mee te voetballen en Emmeloord verslapte. De gasten kregen kansen op de 1-2 maar ook had de thuisclub de 2-1 kunnen maken.
Na rust bleef het een goede wedstrijd echter weer slap verdedigen bij de thuisclub stelde Remon Bel in staat de 1-2 binnen te schieten in de 50e minuut. Emmeloord ging op jacht naar de verdiende gelijkmaker en die viel ook in de 65e minuut. Wouter v/d Velde maakte uit een corner er 2-2 van. Emmeloord drong aan en Assen was levensgevaarlijk op de counter. Met nog 10 minuten te spelen was er weer geklungel in de achterhoede bij de thuisclub. Mark Bosma strafte het beheerst af: 2-3. SC Emmeloord ging alles of niets spelen. FC Assen dacht al dat ze de buit binnen had maar de behendige Boundnatie ging een actie aan en werd in de zestien meter aangetikt . De overtreding was niet zwaar genoeg voor een strafschop maar toch legde de scheidsrechter de bal op de stip en de verdediger van de Drenten kreeg een rode kaart. Gerke Schaap schoot beheerst binnen en zo kreeg Emmeloord waar het zeker recht op had: 3-3.
Voor FC Assen waren de druiven zuur. Zondag moet SC Emmeloord uit naar Asser Boys.