SV Emmeloord/Mar Seafood klopt Urk 2

SC Emmeloord/Mar Seafood 1 - Urk 2 6-5
EMMELOORD - Gisteravond trof SC Emmeloord/Mar Seafood 1 in de beker het sterke Urk 2. Deze enerverende wedstrijd was tot op de laatste minuut spannend. Het publiek op de tribune liet zich menigmaal horen.
De wedstrijd begon onder aanvoering van de gebroeders Boundati's voortvarend wat uiteindelijk de 1-0 op het scorebord bracht. Urk was niet onder de indruk en bleef de bal rondspelen. Na goed combinatiespel wisten de Urkers elkaar makkelijk te vinden wat resulteerde in de 1-1. Kort daarop liep Urk uit naar 1-3 na wat rommelig spel van de Emmeloorders.
Een goede aanval die werd afgerond door El Ghamarti zorgde voor de aansluitingstreffer. Lang kon Emmeloord er niet van genieten, want Urk counterde de 2-4 binnen.
Met nog een helft te spelen was Emmeloord op zoek naar een gaatje in de goed opgestelde defensie van de Urkers. De persoonlijke klasse van de Boundati's bezorgde Urk diverse malen hoofdbrekens wat resulteerde in de 3-4. Na weer een counter van Urk en met nog 8 minuten te gaan leek de wedstrijd gespeeld: 3-5.
Onder aanvoering van Abdel en Brahim Boundati drukten de Emmeloorders Urk steeds verder terug. Een gele kaart in de slotfase leverde numeriek voordeel op voor Emmeloord maar ze wisten daar niet van te profiteren. Een geplaatst schot van Abdel Boundati zorgde later wel voor de 4-5. Met nog maar 1,5 minuut voor tijd scoorde Abdel de gelijkmaker na een foutje achterin bij Urk: 5-5.
Een gelijke stand met een minuut op de klok was nog niet voldoende voor Emmeloord. Met fortuin werd een bal op het middenveld onderschept en counterden de gebroeders Boundati met nog luttele seconden op de klok af op het doel van Urk. Het werd keurig uitgespeeld en Emmeloord stond met 6-5 voor. Kort na de aftrap werd nog een doelpoging van Urk gestopt door de keeper van Emmeloord. Eindstand 6-5.