SC Emmeloord VR2 - Makkum VR1

Vandaag stond de allereerste wedstrijd van VR2 op het programma. De afgelopen weken deden de meeste mee met VR1 in de beker tot vandaag want nu begonnen we echt. Op deze regenachtige dag moesten we tegen Friezinnen spelen en wel uit Makkum. Bij ons stonden er een heel aantal nieuwe speelsters dus het was vandaag misschien een beetje onwennig als je nog nooit met elkaar hebt gespeeld. En met een splinternieuwe begeleiding langs de kant was het ook niet vanzelfsprekend.

De dames uit Makkum waren gearriveerd en er kon gespeeld worden. Al in de 2e minuut werd er gescoord. Een mooie voorzet van Lonneke werd in eigen doel gewerkt. 1-0 voor Emmeloord. Nog geen 3 minuten later scoorde Lonneke zelf. Binnen 5 minuten was de wedstrijd ook al wel gespeeld. Er zat helemaal geen pit in bij de tegenstander. De keeper leek wel of ze op handbal zat en de enige speelster die een beetje kon ballen bij de tegenstander stond in de verdediging. Maar dit weerhield ons niet om te scoren. Onze linkspoot Emke schoot er weer eentje mooi binnen, 3-0. Voor een eerste wedstrijd speelden we goed. Er werd goed over gespeeld, goed naar elkaar gekeken en prima voorzetten van beide kanten. Helaas ging ook heel veel voor het doel langs en pakte de keeper de ballen die in handbereik waren.

De uiteindelijke score was dan ook 14-0 met doelpunten van 2x Rosan, 2x Ashley, 2x Dodde, Chantelle, Marlissa, Jamie en nog een eigen doelpunt. Het was dus een leuk middagje met een grote overwinning ook al waren de meeste na de wedstrijd niet laaiend enthousiast. Het was een beetje een saaie wedstrijd. Op naar volgende week en wat meer weerstand tijdens de wedstrijd. Op naar Friesland!