Verslag VVI - sc Emmeloord

VVI Idskenhuizen  -  sc Emmeloord   3  -  0   (   2  -  0  )

Precies tien dagen nadat sc Emmeloord thuis zijn eerste oefenwedstrijd nog met 3 - 1 had gewonnen van de oranje skutsjesilers gaan de blauwe polderboys in Friesland totaal onnodig en een tikkeltje geflatteerd met 3 - 0 onderuit bij tweedeklasser VVI Idskenhuizen.
Door deze 3 - 0 nederlaag heeft sc Emmeloord nu ook zijn tweede bekerwedstrijd verloren en doet de laatste wedstrijd tegen Lelystad'67 er niet veel meer toe.
De Lelystedelingen doen daarentegen nog volop mee na het knappe 1 - 1 gelijkspel bij de Zouaven in Grootebroek.

De Emmeloorders kennen momenteel een zeer matige voorbereiding op het nieuwe seizoen mede omdat er nog steeds veel spelers ontbreken.
Trainer Dick Schuurman moest behoorlijk improviseren om een representatief elftal binnen de lijnen te krijgen.
Het was een hele klus om iedereen op tijd te mobiliseren en wedstrijdklaar te krijgen voor deze doordeweekse bekerwedstrijd.
De meeste spelers kwamen zelfs rechtstreeks uit hun werk om nog op tijd in Friesland te zijn waar om 18:45 uur werd afgetrapt op het gezellige en knusse sportpark De Stripe.
Sommige spelers konden vanwege hun werk niet op tijd zijn en arriveerden pas toen de wedstrijd al was begonnen.
Onze vaste grensrechter was ook niet van de partij waardoor teammanager Klaas Huisman voor de leeuwen werd gegooid en zijn eerste meters bij het eerste elftal langs de zijlijn mocht maken.
Het was niet de meest ideale situatie om optimaal aan de aftrap te verschijnen, maar toch kwamen de blauwen goed voor de dag.

Ruben Doorn, Mart Matthijssen, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Dylan Werkman ( 45e Gokhan Pala ), Guido Vissers, Brahim Boundati ( 15e Koen Boneschansker ), Wiebe Koopmans, Mark Staal, Rik Schilder & Hans Langedijk ( ( 45e Laurens Rasing ).
Wissels: Niels Boomsma, Gokhan Pala, Laurens Rasing & Koen Boneschansker.
Afwezig/Gebl: Sander Heimens, Rik Beekman, Marcel Westerhof, Bastian Tabak, Remco Jonkman, Denny vd Zee, Tim Schaafsma & Bilal Kebdani.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Assistent scheidsrechter: Klaas Huisman

Tot aan de 25e minuut hielden beide teams elkaar goed in evenwicht.
De Emmeloorders hadden het meeste balbezit en creeerden een optisch veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden.
In de snelle omschakeling kwamen de Friezen er razendsnel en gevaarlijk uit waardoor er een interessante wedstrijd ontstond.
Toch waren het handjevol trouwe supporters goed te spreken over het degelijke en verzorgde veldspel van het gehavende sc Emmeloord.
De thuisploeg kreeg drie corners te nemen, maar doelman Ruben Doorn kwam niet echt in de problemen en verdedigend stond het goed bij de blauwen.
Plotseling voelde middenvelder Brahim Boundati met een pijnlijke gezicht aan zijn hamstrings en werd het meteen duidelijk dat Bram niet verder kon. Inmiddels waren Koen Boneschansker en Laurens Rasing ietsje te laat op het sportpark gearriveerd waarna Koen Boneschansker onmiddelijk werd ingezet om Brahim Boundati te vervangen.
Trainer Dick Schuurman posteerde Koen Boneschansker naast Harm van Wieren centraal in de verdediging waardoor Maarten Ebbers weer op zijn eigen vertrouwde backpositie terecht kwam.
De verdediger Dylan Werkman schoof een linie door naar het middenveld terwijl Mart Matthijssen goede dingen liet zien op de rechtsbackpositie.

In de 18e minuut deed zich de eerste mogelijkheid voor toen een voorzet van Wiebe Koopmans door Hans Langedijk werd naastgekopt.
Er waren vanuit de tweede linie wat afstandsschoten te zien, maar deze pogingen van Mark Staal, Wiebe Koopmans en Rik Schilder werden eenvoudig gepareerd door de doelman van VVI.
De linkshalf Dylan Werkman kwam een paar keer gevaarlijk opzetten, maar werd telkens onderschept door de Frieze verdedigers.
In de 20e minuut was daar in de snelle omschakeling de eerste grote mogelijkheid voor de oranje skutsjesilers.
In kansrijke positie zeilde het schot van VVI aanvaller Sido Oosterhof rakelings naast het doel.

Net op het moment dat sc Emmeloord beter in de wedstrijd leek te komen kwamen de Friezen in de 25e minuut op een knullige manier op een 1 - 0 voorsprong.
Een foutieve pass van Emmeloord verdediger Koen Boneschansker kwam recht in de voeten terecht van Daniel Kleiterp die op volle snelheid de achterlijn wist te halen.
De voorzet van Daniel Kleiterp werd van dichtbij door Sido Oosterhof in het doel gewerkt voor de totaal onverwachtse 1 - 0 voorsprong voor VVI.
De blauwen probeerden daarna de draad weer op te pakken en trokken het initiatief naar zich toe.
Bij balverlies was het meteen weer alle hens aan dek waarbij de Friezen via Tobias Draaisma en Sido Oosterhof goede kansen kregen, maar doelman Ruben Doorn greep telkens goed in en bracht redding.

Vlak voor rust kwamen de blauwen dichtbij de gelijkmaker, maar vonden Rik Schilder en Wiebe Koopmans de Frieze doelman op hun weg en zeilde een fraaie poging van Wiebe Koopmans rakelings voorlangs het Frieze doel.
In de 44e minuut profiteerde VVI wederom van een slordige verdedigingsfout waarbij de verdediging te traag reageerde in de omschakeling. Met een snelle actie over de rechterflank bediende Tobias Draaisma de inkomende Thijs Postma die vervolgens met zijn borst doelman Ruben Doorn passeerde voor de 2 - 0 voorsprong voor VVI. Dit was tevens de ruststand.

Trainer Dick Schuurman deed wat omzettingen en bracht nu de uit Turkije teruggekeerde Gokhan Pala en routinier Laurens Rasing in de ploeg voor Dylan Werkman en Hans Langedijk.
Aanvoerder Harm van Wieren ging de verdediging verlaten om in de spitspositie Hans Langedijk te vervangen.
In de centrale as gingen Laurens Rasing, Koen Boneschansker en Gokhan Pala nu de lijnen uitzetten richting de voorste linies met Harm van Wieren en Rik Schilder.
Tegenwoordig speelt Laurens Rasing in het tweede elftal, maar deze oude rot is het nog steeds niet verleerd en nam het team op sleeptouw.
Op het middenveld maakte nieuwkomer Mark Staal vele kilometers en liet Gokhan Pala van zich spreken waardoor het beter ging lopen bij sc Emmeloord.

De gehele tweede helft gingen de Emmeloorders in de achtervolging en op naarstig zoek naar een aansluitingstreffer.
Tot aan de 80e minuut creeerden de Emmeloorders met 70% balbezit een enorm veldoverwicht, maar speelde het team te gehaast, te rommelig en onzuiver om echt gevaarlijk te kunnen worden.
Op aangeven van Wiebe Koopmans werd Harm van Wieren gelanceerd, maar diens inzet verdween in het zijnet.
Na een snelle eentwee tussen Wiebe Koopmans en Rik Schilder zeilde het venijnige schot van Rik Schilder over het doel.
In de 62e minuut kreeg sc Emmeloord zijn grootste mogelijkheid toen Gokhan Pala met een fluwelen pass de bal op de stropdas legde bij Harm van Wieren, maar in kansrijke positie twijfelde Harm van Wieren een fractie van een seconde waardoor de doelman van VVI kon ingrijpen.
Er was nog een doorbraak van de hardwerkende Mark Staal te zien, maar de verdediging van VVI trok even aan de noodrem wat een gele kaart opleverde.

Aan de andere kant bleven de Friezen in de snelle omschakeling er gevaarlijk uitkomen.
Een sierlijke omhaal van een Frieze aanvaller zeilde naast het doel en tot tweemaal aan toe moest Ruben Doorn in actie komen.
In de 80e minuut moesten de Emmeloorders met tien man verder nadat Rik Schilder wegens een blessure niet meer verder kon.
Een venijnig schot van Gokhan Pala werd ternauwernood tot corner verwerkt, maar de aansluitingstreffer zou er niet meer komen.

In de 86e minuut scoorde Thijs Postma vanaf randje strafschopgebied met een bekeken lobje over Ruben Doorn de 3 - 0 voor VVI.
De Emmeloorders waren na deze 3 - 0 geknakt en rijp voor de sloop want in die laatste minuten kregen de Friezen een paar grote kansen om de score verder op te voeren, maar doelman Ruben Doorn liet zich van zijn beste kant zien waardoor het slechts bij 3 - 0 bleef.
Het bekeravontuur is hiermee teneinde want de laatste wedstrijd thuis tegen Lelystad'67 doet er niet meer toe.

Deze voorbereiding kent weliswaar een valse start, maar toch waren er ook vanavond lichtpuntjes te zien en was het veldspel veel beter dan in de laatste twee wedstrijden.
Zodra het team straks compleet is valt er meer te zeggen.
Er is desalniettemin nog veel werk aan de winkel voor de trainers Dick Schuurman, Arnold Roossien en Jan Arjen Kooi.
Zaterdagmiddag ontvangt sc Emmeloord in een echte polderderby Lelystad'67 op De Ervenbos. Deze wedstrijd begint dan om 17:00 uur.