Verslag Jong Flevo Boys ( JO19-2 ) - Jong sc Emmeloord ( 19-1 )

Jong Flevo Boys ( JO19-2 )  -  sc Emmeloord ( JO19-1 )   0  -  13   (  0  -  6  )

De beloften van Jong sc Emmeloord hebben op een indrukwekkende en superieure wijze de rooie buren van Flevo Boys ( JO19-2 ) met maar liefst 0 - 13 vernedert.
Door deze ruime 0 - 13 overwinning zijn de Blauwe Polderboys door in de beker want eerder werden ook VHK en SVM met 6 - 0 en 4 - 1 aan de kant gezet.
De gehele week had Emmeloord naar deze dorpsderby uitgekeken, maar eigenlijk was het binnen een paar minuten geen derby meer en werd het een eenvoudige walkover voor de ontketende polderboys.
In deze eentonige dorpsderby waren de Blauwe Desperado's superieur en oppermachtig waarbij de rooien compleet werden weggevaagd.

Vooraf hield Trainer Frank vd Werf zijn betoog waarin hij het team de opdracht gaf om de gehele wedstrijd vol gas te geven en te temporiseren om geen moment te verslappen en de teugels te laten vieren. Met een vloeiende en razendsnelle balcirculatie werden de Flevo Boys van alle kanten voorbijgelopen en van de mat gespeeld.
Dit verslag gaat over een talentvolle, hongerige en gretige beloften team wat als een stoomwals zijn tegenstander verpletterde.
Het is ook het aangrijpende verhaal over een eenzame keeper die helemaal niets te doen had en als een lonesome cowboy voor zich uitstaarde.

De opstelling van Jong sc Emmeloord ( JO19-1 ):
Gio Huijsmans, Joost van Tilburg, Koen Kroes, Justin vd Poel ( Jason de Lijster ), Jordy Benjamins, Lucas Loosman, Marc Loosman, Wessel Scheepers, Rick Voskuil, Robin Elsinga ( Niels van Gerner ) & Annys Radwan ( Maric Naaktgeboren ).
Wissels: Jason de Lijster, Niels van Gerner, Maric Naaktgeboren & Ian Koopmans.
Afwezig/Gebl: Roy Pettinga, Mike Schuller, Stefan Berendsen, Wouter vd Velden & Iwan Bake.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen.

De hoofdtribune was redelijk goed gevuld en de sfeer zat er goed in aan  de rode kant van de Ervenbos.
Ongeveer twintig diehard blauwe supporters hadden de moeite genomen om het beloftenteam aan te moedigen en een hart onder de riem te steken.
Meteen vanaf de eerste minuut werden de zwakke Flevo Boys vastgezet en teruggedrongen.
Nadat een mooie poging van Wessel Scheepers rakelings voorlangs zeilde kwamen de Blauwe Desperado's in de 3e minuut via diezelfde Wessel Scheepers op een snelle 0 - 1 voorsprong.
Hier ging een prachtige flitsende aanval aan vooraf waarbij Jordi Benjamins een adembenemende dieptebal op de stropdas bij Annys Radwan afleverde.
In een vloeiende beweging bracht Annys Radwan de inkomende Wessel Scheepers in stelling die verwoestend hard uithaalde voor de 0 -1 voorsprong voor de Blauwe Desperado's.

Tot ieders teleurstelling bleek de thuisploeg niet bij machte om het de Blauwen moeilijk te maken omdat het krachts en kwaliteitsverschil eenvoudig veel te groot was.
De rooien stonden onder zware druk en konden door het intense en fanatieke spel van sc Emmeloord geen moment gevaarlijk worden.
Met snelle aanvalsgolven werd de verdediging van Flevo Boys ontmanteld en volledig het bos ingestuurd.
Een kopbal van Marc Loosman werd nog gepareerd en een schitterende dieptepass van Annys Radwan op Wessel Scheepers werd ternauwernood tot corner verwerkt.

Het zou nog tot de 18e minuut duren totdat sc Emmeloord weer zou scoren, maar de druk op de Flevo Boys nam met de minuut toe.
Na een goede actie van Rick Voskuil kregen de verdedigers van Flevo Boys de bal niet goed weg waarna Robin Elsinga wist te profiteren van het geklungel in de rooie verdediging.
Met een subtiel schuivertje scoorde Robin Elsinga in de 18e minuut de verlossende 0 - 2 voor sc Emmeloord.
De blauwen voerden het tempo verder op en nadat een inzet van Joost van Tilburg met moeite werd gekeerd scoorde de slim meegelopen Wessel Scheepers in de rebound de 0 - 3 in de 20e minuut.
Nadat een vrije trap van Robin Elsinga met moeite werd gestopt door de doelman van Flevo Boys kregen de blauwen de zoveelste corner te nemen. Het was Marc Loosman die met een rake kopbal de stand in de 30e minuut naar 0 - 4 wist te tillen.
De dribbelaar Annys Radwan liet daarna nog twee grote kansen liggen en een doelpunt van Marc Loosman werd wegens buitenspel afgekeurd.
In de 35e minuut baande de behendige balvirtuoos Annys Radwan zich een weg richting het doel voor de 0 - 5 voorsprong.
Nadat de lichtflits Rick Voskuil op randje strafschopgebied werd neergelegd scoorde het boegbeeld Joost van Tilburg met een magnifieke vrije trap de 0 - 6 in de 40e minuut. De wijze hoe Joost van Tilburg deze vrije trap met uiterste precisie in de kruizing joeg was een lust voor het oog.
De eenzame blauwe panter Gio Huijsmans had maar slechts twee ballen te verwerken gehad en deze lonesome cowboy zou een snikhete lange marathon tegemoet gaan.
Met een 0 - 6 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Trainer Frank vd Werf deed wat aanpassingen en omzettingen en gaf het team de opdracht mee om niet te verslappen en vol gas te blijven geven om het optimale eruit te halen.
De supporters van Flevo Boys waren onthutst en teleurgesteld over het zwakke spel van JO19-2 en waren diep onder de indruk van het oppermachtige voetbal wat sc Emmeloord liet zien.
De trainer bracht nu Maric Naaktgeboren voor Annys Radwan in de ploeg en zou later ook nog Niels van Gerner en Jason de Lijster in de ploeg brengen.

De gehele tweede helft domineerde het dominante en oppermachtige sc Emmeloord en werden de Flevo Boys met vloeiende aanvalsgolven volledig overrompeld en verpletterd.
Het werd een eentonige vertoning waarbij de Blauwe supporters medelijden kregen met hun eenzame keeper lonesome cowboy Gio Huijsmans. Ga lekker meevoetballen.....ga van je goal af en doe lekker mee smeekten de blauwe supporters......meng je in het spel en ga hogerop voetballen, maar de eenzame Gio Huijsmans aarzelde en keek vertwijfeld en radeloos om zich heen.
Heel af en toe kreeg hij een terugspeelbal te verwerken, maar uitgezonderd van een verdwaalde bal leek alles aan Gio Huijsmans voorbij te gaan.
Er zaten twee mooie meiden op een bankje die ook medelijden met Gio kregen en bij iedere terugspeelbal gingen applaudiseren.

Ondertussen raasde de stoomwals door en vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom.
Nadat een prachtig ziedend afstandsschot van Joost van Tilburg ternauwernood werd gekeerd en een inzet van Robin Elsinga werd geblokt stond Wessel Scheepers op de goede plek om de 0 - 7 af te drukken in de 52e minuut.
De bewegelijke en tactische middenvelder Wessel Scheepers is de Turbo en Dieselmotor van dit team en maakt een gigantische ontwikkeling door.
Op onnavolgbare en weergaloze wijze scoorde uitblinker Wessel Scheepers in de 72e minuut met een vlammend schot de 0 - 8 voor de Desperado's.
In de 75e minuut scoorde Maric Naaktgeboren na een lange rush en subtiele voorzet van Rick Voskuil de 0 - 9.
Trainer Frank vd Werf hield zich bescheiden en wilde niet dat er tien tien werd geroepen, maar de blauwe supporters hielden zich niet meer in en eisten nu ook de tiende treffer.
Een kanonskogel van Joost van Tilburg had een beter lot verdiend.
Na een mooie actie van Joost van Tilburg stond Marc Loosman op de goede plek om in de 80e minuut af te drukken voor de 0 - 10.
Kort hierop liet Rick Voskuil iedereen kansloos door op volle snelheid de bal voor de voeten van Marc Loosman te deponeren voor de 0 - 11.
In de laatste twee minuten deden ook Rick Voskuil en Maric Naaktgeboren een duit in het zakje voor de 0 - 12 en 0 - 13.

De beloften van sc Emmeloord zijn na deze weergaloze galavoorstelling door in de beker en gaan volgende week met een goed gevoel aan de competitie beginnen in de eerste klasse.
Volgende week zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd in Sint Jansklooster bij VHK JO19-1. Deze wedstrijd begint om 12:00 uur op sportpark Monnikenmolen.
In de beker heeft Jong sc Emmeloord met 6 - 0 van VHK gewonnen, maar dit zegt natuurlijk nog niets.
Het team moet waken en oppassen voor verslapping en onderschatting en zal vol gas moeten blijven geven om het ultieme doel te kunnen bereiken.
Man of the match: De Turbo & Dominator Wessel Scheepers.