Verslag sc Emmeloord - Lelystad'67

sc Emmeloord  -  Lelystad'67    0  -  6   (  0  -  0  )

Het eerste elftal van sc Emmeloord is na drie nederlagen op rij uitgebekerd en kan zich nu optimaal concentreren op de start van de competitie in de tweede klasse K.
Na een hartverwarmende en passionele eerste helft konden de blauwe polderboys tot aan de 55e minuut het technische Lelystad'67 bijbenen, maar toen ging het ineens hard en namen de rode Bugatti Boys in een razendtempo afstand van de blauwen en bleef de teller uiteindelijk  bij 0 - 6 stil staan.
De eerste helft zag er nog hoopvol en veelbelovend uit waarbij de polderboys fel en fanatiek van zich afbeten, maar het tempo lag hoog en vergde teveel van het zwaar gehavende team waarna het in de tweede helft als een kaartenhuis instortte.
Hieronder het wedstrijdverslag over een strijdvaardige eerste helft waarna het heldhaftige team met bloed, zweet en tranen in een dramatische tweede helft met 0 - 6 onderuit ging.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Dylan Werkman ( 82e Normen vd Plas ), Harm van Wieren, Laurens Rasing, Mart Matthijssen, Mark Staal, Wiebe Koopmans, Gokhan Pala ( 75e Kenneth Olaer ), Guido Vissers, Brahim Boundati ( 60e Bastian Tabak ) & Hans Langedijk.
Wissels: Niels Boomsma, Normen vd Plas, Kenneth Olaer, Rik Schilder & Bastian Tabak.
Afwezig/Gebl: Tim Schaafsma, Sander Heimens, Remco Jonkman, Rik Beekman, Maarten Ebbers, Marcel Westerhof, Koen Boneschansker, Denny vd Zee, Bilal Kebdani & Maarten Dekkers.
Gele kaart: doelman Ruben Doorn.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van Lelystad'67:
Milan Leibbrand, Rychendly Richards ( 84e Ardesch Kwak ), Daimy Leeuwendal, Andy van Beveren ( 75e Rodney Rink ), Barry Eringfeld, Jethro Degraav, Anthony Romijn, Joshua Tijdens,Youssof Tokhi, Dylano vd Anker & Nick Ham ( 70e Roberto Potocco ).
Wissels: Ardesch Kwak, Roberto Potocco, Rodney Rink & Noddie Bronts.
Technische staf: Burak Yargan, Wim Beerman, Raymond vd Berg & Martin Vredenburg.
Overige staf: Martin vd Jagt, Hans Breman, Wout de Jong, Herman de Pee & Jimmy van Slimming.
Assistent scheidsrechter: Dhr. J.P. Hartgers

De scheidsrechter: Dhr. V. Buitenhuis.
Toeschouwers: 150

Tijdens de warming up werd er een stoel bij de middenlijn gezet waarop Martin vd Jagt wilde plaatsnemen, maar hier nam de trainer van Lelystad'67 geen genoegen mee waarna de materiaalman naar de rode dugout werd gedirigeerd.
Elke zondag verruilt Martin zijn rode poloshirt voor het blauwe van sc Emmeloord, maar een neutrale centrale plek zat er vandaag niet in.

Het was vooraf doodstil in de kleedkamer van sc Emmeloord waar assistenttrainer Arnold Roossien de manschappen bemoedigend en emotioneel toesprak.
De woorden van Arnold Roossien sloegen als een scudraket in bij het geplaagde en zwaar gehavende team van sc Emmeloord waarna de blauwe polderboys supergemotiveerd, fel en scherp aan deze wedstrijd begonnen.
In een gelijkopgaande beginfase namen de gasten uit Lelystad weliswaar het initiatief, maar de rode bugatti boys speelden rommelig, slordig en veel te gehaast.
De blauwen begonnen in een 4-4-2 opstelling afwachtend en voorzichtig aan het duel en hielden de linies hermetisch gesloten door het veldspel kort, klein en compact te houden.
Gaandeweg werden de onderlinge duels grimmiger en feller waarbij de polderboys zich van hun beste kant lieten zien.

Met name de nieuwkomers Dylan Werkman, Mart Matthijssen en Mark Staal gingen nu voorop in de strijd, maar ook het centrale verdedigingsduo Harm van Wieren en Laurens Rasing stond als een rots in de branding.
De Lelystedelingen hadden weliswaar het meeste balbezit en creeerden een groot veldoverwicht, maar werden vroegtijdig in hun opbouw gestoord door het felle en fanatieke vechtvoetbal van sc Emmeloord.
Toch verschenen de Lelystedelingen gevaarlijk voor het doel.
De snelle buitenspeler Jethro Degraav ontweek de buitenspelval, maar zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan.
Even later stond verdediger Mart Matthijssen op de goede plek om een gevaarlijke indraaiende voorzet van Jethro Degraav weg te werken.
In de 20e minuut lieten de Emmeloorders zich voor het eerst voorin  zien toen een inzet van Hans Langedijk door doelman Milan Leibbrand werd gekeerd.
Een schitterende dieptebal van Gokhan Pala op Wiebe Koopmans leverde een corner op waaruit een rommelige scrimmage ontstond en een inzet van Mark Staal van de doellijn werd gehaald.

In de 25e minuut kwam Emmeloord doelman Ruben Doorn goed weg met een gele kaart toen hij een doorbraak van Jethro Degraav probeerde te verijdelen. Even later kwam doelman Ruben Doorn met gevaar voor eigen leven uit zijn doel gerend om Youssof Tokhi af te kunnen stoppen, maar het liep allemaal net goed af.
Na een snelle eentwee tussen Joshua Tijdens en Youssof Tokhi verdween de inzet van Joshua Tijdens rakelings naast het doel.
Een afstandsschot van Lelystedeling Barry Eringfeld zeilde rakelings naast waarna sc Emmeloord weer van zich liet horen.

De Blauwen vochten met veel strijd, inzet en passie voor elke millimeter en konden zelfs via Gokhan Pala, Brahim Boundati en Wiebe Koopmans plaagstootjes uitdelen.
Het was hartverwarmend en bloedstollend om sc Emmeloord in actie te zien, maar het vergde enorm veel kracht en energie.
Vlak voor rust glipte Bugatti Boy Delano vd Anker op volle snelheid door de Blauwe verdediging, maar niemand van Lelystad wist te profiteren waardoor wij met een 0 - 0 stand gingen rusten.

De Blauwe supporters waren trots en goed te spreken over het dappere en heldhaftige spel van het gehavende sc Emmeloord, maar in de kleedkamer zag je aan de ogen van de spelers dat het heel zwaar en moeilijk ging.
Tot aan de 55e minuut hielden de polderboys goed stand en kreeg het zelfs via de onberekenbare tovenaar Brahim Boundati twee enorme kansen om de score te openen.
Na een mooie slalom met onnavolgbare passeerbewegingen leek Brahim Boundati af te drukken, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs.
Kort hierop moest de doelman van Lelystad in actie komen om een venijnig schot van Brahim Boundati te pareren, maar plotseling was daar die pijnlijke blik in zijn ogen waarna Brahim niet meer verder kon.
De van vakantie teruggekeerde Bastian Tabak had nog niet getraind, maar kwam nu Brahim vervangen.

In de 55e minuut kwam Lelystad via een snelle actie van Youssof Tokhi op een 0 - 1 voorsprong. Met een steekbal dwars door het midden werd Youssof Tokhi in stelling gebracht waarna hij de bal snoeihard op zijn pantoffel nam en in het dak van het doel schoot voor de 0 - 1 voor Lelystad.
Amper twee minuten later werd een voorzet van Youssof Tokhi van dichtbij door Joshua Tijdens binnengetikt voor de 0 - 2 voor Lelystad.
Heel even leek sc Emmeloord zich te herpakken en weer terug te komen, maar nadat Joshua Tijdens met een vlammend afstandsschot in de 72e minuut de 0 - 3 aantekende was het duel definitief beslist.
De Emmeloorders waren nu geknakt en volledig de weg kwijt.
In de 75e minuut scoorde Youssof Tokhi na een snelle eentwee met Anthony Romijn de 0 - 4 voor de Bugatti Boys.
In de 82e minuut scoorde Daimy Leeuwendal met een afstandsschot de 0 - 5 voor Lelystad'67.
In de 86e minuut werd een voorzet vanaf de linkerflank door Jethro Degraav binnen gewerkt voor de 0 - 6 voor Lelystad.
Tussendoor raakte Lelystedeling Daimy Leeuwendal nog de lat en lieten de Bugatti Boys nog drie grote mogelijkheden liggen.

Na een uitstekende en hartverwarmende eerste helft was de accu in de tweede helft leeg bij de blauwe polderboys.
Doordat De Zouaven met 0 - 3 van VVI wisten te winnen gaan De Zouaven en Lelystad'67 beiden door in de beker.

Volgende week begint de competitie en gaan de blauwen op bezoek bij het altijd lastige en fysiek sterke vv Ruinerwold.
De voorbeschouwing met de nieuwe nicknames volgt later.

Verslaggever: Klaas Huisman.