Verslag sc Emmeloord ( JO 19-1 ) - MSC Meppel ( JO 19-1 )

Jong sc Emmeloord ( JO19-1 ) - MSC Meppel ( JO19-1 )   6  -  1   (  1  -  1  )

De blauwe beloften van Jong sc Emmeloord zijn op dreef en kijken vol verlangen uit naar de start van de competitie.
Na de indrukwekkende 6 - 0 bekerwinst op Jong VHK moesten vandaag ook de zwart witte Meppeler Muggen eraan geloven.
De Blauwe Desperado's kenden een moeizame eerste helft waarbij het de handen vol had aan het lastige, taaie en stugge MSC Meppel.
In een wervelende en oppermachtige tweede helft walsten de Polderboys over de Meppeler Muggen heen en bleef de teller uiteindelijk bij een ruime en afgetekende 6 - 1 overwinning stil staan.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over een haperende Turbo, lekkende linies, stekende muggen, concentratieverlies, de metamorfose en een ontketende blauwe Tornado.

De opstelling van Jong sc Emmeloord ( JO19-1 ):
Gio Huijsmans, Jason de Lijster ( 60e Iwan Bake ), Justin vd Poel ( 45e Niels van Gerner ), Koen Kroes ( 80e Justin vd Poel ), Joost van Tilburg, Lucas Loosman, Marc Loosman, Wessel Scheepers, Robin Elsinga ( 75e Annys Radwan ), Maric Naaktgeboren ( 60e Mike Schuller ) & Annys Radwan ( 45e Rick Voskuil ).
Wissels: Rick Voskuil, Mike Schuller, Iwan Bake & Niels van Gerner.
Afwezig/Gebl: Roy Pettinga, Jordi Benjamins & Stefan Berendsen.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

Trainer Frank vd Werf kon deze wedstrijd geen beroep doen op zijn noeste verdediger Roy Pettinga en grote smaakmaker Jordi Benjamins, maar vond in Jason de Lijster en Maric Naaktgeboren uitstekende vervangers.
In de eerste helft oogde Jason de Lijster nogal wat onwennig op de rechtsbackpositie, maar met een flinke dosis strijd en inzet wist hij zich goed staande te houden.
De rechtsbuiten Maric Naaktgeboren had er veel zin in en ontpopte zich met zijn verrassende acties als een ware plaaggeest voor de muggen.
In de beginfase strooide middenvelder Wessel Scheepers met enkele oogstrelende breedtepassjes om de aanvallers  Annys Radwan, Robin Elsinga en Maric Naaktgeboren te kunnen bereiken.
In de tweede minuut dook Maric gevaarlijk op voor het vijandelijke doel, maar de Meppeler doelman bracht eenvoudig redding.
Uit de directe tegenstoot werd de Emmeloordse verdediging op de proef gesteld waarbij Justin vd Poel ten koste van een corner moest ingrijpen.
Deze indraaiende corner belandde op het hoofd van de spits van MSC, maar diens kopbal eindigde op het dak van het doel.

De toon van een aantrekkelijke open en levendige wedstrijd was hiermee gezet want beide teams verstopten zich niet en speelden volop de aanval.
Met een snelle balcirculatie creeerden de Emmeloorders een optisch veldoverwicht, maar moest het constant rekening houden met de snelle uitvallen van de stekende Meppeler Muggen.
Vooral bij onnodig balverlies haperde de blauwe turbo en kwamen de zwart witten er telkens dreigend en razendsnel uit.
In de 10e minuut was er een gevaarlijke uitbraak over de linkerflank en glipte een aanvaller van MSC door de Emmeloordse verdediging.
Met een geweldige reflex bracht doelman Gio Huijsmans redding waarna Trainer Frank vd Werf voor het eerst van zich liet horen.

De trainer uitte zijn terechte bezorgdheid over het lakse en gemakzuchtige spel van de Desperado's waardoor de slag op het middenveld werd verloren. Ondanks het veelvuldige balbezit stonden de linies te ver uit elkaar waardoor de middenvelders van MSC zich eenvoudig staande hielden. Kort hierop moest Emmeloord doelman Gio Huijsmans voor de tweede keer ingrijpen toen de spits van MSC op volle snelheid vrij spel kreeg.
De Emmeloorders leken nu wakker te zijn geschrokken en verschenen via Robin Elsinga en Annys Radwan twee keer gevaarlijk voor het Meppelse doel, maar beide kansen leverden geen treffer op.

In de 15e minuut kwamen de gasten uit Meppel op een 0 - 1 voorsprong na een enorme inschattingsfout in de blauwe verdediging.
Met een slim steekballetje werd iedereen op het verkeerde been gezet waarna de rechtsvoor van MSC met een bekeken lobje doelman Gio Huijsmans wist te passeren voor de 0 - 1 voorsprong voor de Muggen.
De rapen waren nu gaar want het gezicht van Trainer Frank vd Werf stond op onweer waarna de Blauwen het initiatief weer naar zich toe trokken.

Een vrije trap van de sterk spelende Joost van Tilburg veroorzaakte een enorme paniek in de MSC verdediging waarna een omhaal van Annys Radwan ternauwernood tot corner werd verwerkt.
Bij twee indraaiende corners van Maric Naaktgeboren waren er rommelige scrimmages te zien, maar helaas wist niemand te profiteren.
Uit een snelle counter was het even alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging, maar met hulp van zijn verdedigers kon doelman Gio Huijsmans net op tijd ingrijpen.
In de 25e minuut kwamen de Emmeloorders tot ieders opluchting langszij.
Een perfecte corner van Maric Naaktgeboren belandde op het hoofd van de inkomende Marc Loosman die met een verwoestende spijkerharde kopbal de Meppeler doelman kansloos liet voor de verlossende 1 - 1 gelijkmaker.

Plotseling ging het beter lopen bij de blauwe desperado's waarbij nu Wessel Scheepers en de broertjes Marc en Lucas Loosman het middenveld onder controle kregen. De lekkage tussen de linies werd nu gerepareerd en volledig dichtgespijkerd waardoor het duel kantelde.
Na een splijtende pass van Justin vd Poel op de stropdas van Maric moest de doelman van MSC alles uit de kast halen waarna een afvallende bal door Robin Elsinga op zijn slof werd genomen, maar het zou geen treffer opleveren.
Er was nog een speldenprikje van MSC te zien, maar het schot zeilde naast.
In de 45e minuut glipte Joost van Tilburg op volle snelheid door de Meppeler verdediging, maar oog in oog met de doelman vergat hij de trekker over te halen waarna wij met een 1 - 1 stand gingen rusten.

De blauwe supporters liepen mopperend met gefronste wenkbrouwen naar de kantine en plaatsten hun kanttekeningen bij deze slordige eerste helft. In de tweede helft werden deze criticasters op hun wenken bediend.
Trainer Frank vd Werf bracht nu met Rick Voskuil en Niels van Gerner voor Annys Radwan en Justin vd Poel twee frisse wissels in de ploeg.
De Blauwe polderboys kwamen nu furieus en ontketend uit de kleedkamer waarbij de zwart witte muggen op eigen helft werden vastgezet.
Met flitsende en vloeiende aanvalsgolven werden de Meppelers teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Een gigantische kanonskogel van uitblinker Wessel Scheepers spatte uiteen op de vuisten van de Meppeler doelman.
Het meeste gevaar kwam van invaller Rick Voskuil die met zijn ongrijpbare en onnavolgbare acties de zwart witte verdediging onrafelde.

In de 52e minuut lieten Wessel Scheepers en de broertjes Loosman een perfecte aanval uit het schoolboekje van Trainer Frank vd Werf zien.
Met one touch tiktak voetbal werden de muggen op het verkeerde been gezet waarna Robin Elsinga met een intikker mocht afronden voor de 2 - 1 voor sc Emmeloord.
De zwart witte muggen probeerden nog wat plaagstootjes uit te delen, maar doelman Gio Huijsmans had zijn zaakjes voor elkaar en gaf geen krimp.

De blauwe polderboys gingen vrolijk door met aanvallen en na een fabuleuze snelle actie van Rick Voskuil werd Maric Naaktgeboren bij de tweede paal gelanceerd voor de 3 - 1 voor de blauwen in de 56e minuut.
Het regende nu ineens kansen voor de Blauwe Desperado's maar de aanvallers wisten zich geen raad met de vele mogelijkheden.
Tot tweemaal aan toe zag Joost van Tilburg zijn kanonskogels tegen onderkant lat uiteen spatten en de aanvallers Robin Elsinga, Wessel Scheepers en Annys Radwan vonden de doelman van MSC op hun weg.
Met zijn slepende en oogstrelende acties vond Rick Voskuil de juiste openingen, maar helaas werden zijn voorzetten niet goed begrepen.
In de 72e minuut kreeg sc Emmeloord via Joost van Tilburg een corner te nemen die pardoes zomaar bij de tweede paal rechtstreeks binnen viel voor de 4 - 1 voorsprong voor de ontketende polderboys.

Trainer Frank vd Werf deed nog wat omzettingen en posteerde Lucas Loosman in een centrale verdedigende rol.
Kort hierop werd Marc Loosman overduidelijk gehaakt in het strafschopgebied en kregen de blauwen een strafschop te nemen.
Deze strafschop werd in de 75e minuut door Annys Radwan strak in de hoek geschoten voor de 5 - 1 voor sc Emmeloord.
De bal leek er ondanks de vele kansen er niet meer in te gaan, maar plotseling maakte Rick Voskuil een einde aan alle besluiteloosheid.
In de 89e minuut lieten Maric en Annys Radwin een flitsende eentwee zien waarna Rick Voskuil mocht aanleggen voor de 6 - 1 eindstand.

De talenten van Jong Emmeloord winnen deze nuttige oefenwedstrijd met 6 - 1 van Jong MSC en komen dinsdagavond opnieuw in actie.
Dan staat de tweede bekerwedstrijd thuis tegen Jong SVM op het programma. Deze wedstrijd begint om 19:00 uur op de Ervenbos.
Deze verslaggever is er zaterdag weer bij als de blauwen bij de rooie buren op bezoek gaan voor de derde bekerwedstrijd tegen Flevo Boys ( JO19-2 ).
Wij blijven dit team elke zaterdag intensief volgen.

Verslaggever: Klaas Huisman.