Verslag De Zouaven - sc Emmeloord

vv De Zouaven  -  sc Emmeloord   7  -  1   (  4  -  1  )

Het lijkt erop dat het bekeravontuur een vroegtijdig einde gaat krijgen voor sc Emmeloord. De blauwen vertrokken vol goede moed met de beste bedoelingen naar Noord Holland, maar werden vervolgens op alle fronten volledig overklast en overrompelt door De Zouaven.
Het team is weliswaar nog steeds niet compleet, maar dit mag natuurlijk geen excuus zijn voor deze grote nederlaag.
Trainer Dick Schuurman had het team de opdracht meegegeven om het speelveld klein en compact te houden en er fel op te zitten, maar in de praktijk kwam hier helaas weinig van terecht.
De polderboys begonnen deze wedstrijd in een 4-4-2 opstelling met de punt naar voren, maar kwamen op alle fronten tekort tegen het technische superieure spel van De Zouaven.

De opstelling van De Zouaven:
Aron van Loon, Jordi van Ammers, Alex Wagenaar, Kevin Peerdeman, Roy Janssens, Dennis van Tricht, Alpha Kashama ( 60e Robbin Kooiman ), Jens Bakker (60e Marco Mazee ), Brian Kaagman,Noah Marsman & Emanuel Davies ( 60e Milco Leijen ).
Wissels: Tim Wilderink, Robbin Kooiman, Marco Mazee & Milco Leijen.
Trainers: Pim Kaagman, Eugene Korsen & Sascha Kogel
Teammanagers: Aad Buijsman & Peter de Wit
Verzorger: T. Pennink
Assistent scheidsrechter: Dhr R. Appelman

Niels Boomsma, Guido Vissers ( 45e Robbin Willemsen ), Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Mart Matthijssen,  Mark Staal ( 75e Kenneth Olaer ), Wiebe Koopmans, Rik Schilder, Hans Langedijk ( 65e Brahim Boundati ) & Rik Beekman.
Wissels: Tim Schaafsma, Brahim Boundati, Robbin Willemsen & Kenneth Olaer.
Afwezig/Gebl: Gokhan Pala, Sander Heimens, Remco Jonkman, Bastian Tabak, Ruben Doorn, Dylan Werkman, Marcel Westerhof, Denny vd Zee, Bilal Kebdani & Maarten Dekkers.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Materiaalman: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Meteen vanaf de aftrap stonden de Emmeloorders onder grote druk en werden de polderboys teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
Met een snelle balcirculatie en vloeiende aanvalsgolven probeerden  de West Friezen een snelle treffer te forceren en die kwam er dan ook.
Na twee corners op rij verdween een harde kopbal van Jordi van Ammers rakelings naast het doel.
Vooral vanaf de flanken creeerden de snelle aanvallers Emanuel Davies en Alpha Kashama veel gevaar en leken de Emmeloorders bij elke voorzet te bezwijken.
In het centrum hadden Harm van Wieren en Koen Boneschansker een moeilijke middag om de gevaarlijke aanvallers Jens Bakker & Dennis van Tricht af te kunnen stoppen.
Heel even leken de blauwen onder de druk uit te komen toen met een diepe bal aanvaller Rik Schilder op avontuur werd gestuurd, maar helaas kreeg deze ijverige speler de bal niet goed onder controle en werd hij onderschept.

In de 5e minuut profiteerde Dennis van Tricht van een inschattingsfout in de Emmeloordse verdediging waardoor hij een vrije doortocht kreeg en met een eenvoudige schuiver doelman Niels Boomsma wist te passeren voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor De Zouaven.
Plotseling gingen de hemelsluizen open en bleef het enige tijd hard regenen waarbij De Zouaven het tempo gingen opvoeren.
Nadat een poging van de behendige Emanuel Davies ternauwernood tot corner werd verwerkt stond de blauwe verdediging wederom niet goed op te letten.
In de 10e minuut werd deze corner doorgekopt op Alex Wagenaar die heel eenvoudig Niels Boomsma wist te passeren voor de 2 - 0.
De Emmeloorders stonden onder zware druk en kregen niet de kans om in de wedstrijd te komen.
Met veel bewegende en roulerende spelers kreeg de Emmeloordse verdediging geen vat op het variabele en avontuurlijke spel van de snelle Zouaven.
Tot driemaal aan toe moest doelman Niels Boomsma ingrijpen om Jens Bakker, Emanuel Davies & Alpha Kashama van het scoren te houden.

In de 19e minuut lieten de Emmeloorders voor het eerst van zich horen toen een vrije van Maarten Ebbers door Hans Langedijk werd naastgekopt.
Uit de directe tegenstoot werd de Emmeloordse verdediging van alle kanten voorbij gelopen waarna Dennis van Tricht met een snoeihard vlammend schot de bal strak in de kruizing joeg voor de 3 - 0 voor De Zouaven in de 20e minuut.
De doelman van De Zouaven nam telkens grote risico's door ver voor zijn doel te staan en uitdagend mee te voetballen.
Vanaf de middenlijn had Hans Langedijk even goed uit zijn ooghoeken gekeken om de bal vervolgens van grote afstand met een schitterende boog over deze doelman te deponeren voor de 3 - 1 aansluitingstreffer.
Deze wonderschone doelpunt van Hans Langedijk viel in de 22e minuut en gaf weer hoop in de blauwe harten.

Helaas was ook deze opleving van korte duur want in de 24e minuut lieten Alpha Kashama en Emanuel Davies een snelle eentwee zien waarna Jens Bakker in stelling werd gebracht.
Met mooie passeerbewegingen baande Jens Bakker zich een vrije doortocht richting het Emmeloordse doel om vervolgens ook heel koelbloedig en beheerst Niels Boomsma te omspelen voor de 4 - 1 voor De Zouaven in de 24e minuut.
De Blauwen probeerden uit alle macht nog iets terug te doen, maar verder dan een paar plaagstootjes en speldenprikjes kwam men niet.
Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer omdat ook de thuisploeg terugzakte en de teugels iets liet vieren.
Twee keer moest doelman Niels Boomsma in actie komen om Jens Bakker en Brian Kaagman af te stoppen en een poging van Alpha Kashama zeilde nog rakelings voorlangs.
Met een 4 - 1 voorsprong voor De Zouaven gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman probeerde het team bemoedigend toe te spreken en alle scherven weer bijeen te rapen.
Hij vroeg het team om ondanks het kwaliteitsverschil meer passie en strijd te brengen om met een opgeheven hoofd van het veld te kunnen stappen. Er volgden een paar omzettingen om het tij te keren waarbij invaller Robbin Willemsen voor verdediger Guido Vissers in de ploeg kwam om meer rust en creativiteit op het middenveld te brengen.

De thuisploeg bleef vrolijk doorgaan met aanvallen en doelman Niels Boomsma had een drukke middag om De Zouaven van het scoren te houden. De verdedigers Maarten Ebbers, Harm van Wieren en Koen Boneschansker vochten voor elke millimeter, maar konden de rappe aanvallers van De Zouaven niet afstoppen.
In de 55e minuut spleet een steekbal van Brian Kaagman de blauwe verdediging uiteen waarna Alpha Kashama vogelvrij mocht aanleggen voor de 5 - 1 voor De Zouaven.
De thuisploeg bracht hierna meteen drie frisse wissels in de ploeg waarbij trainer Pim Kaagman zijn drie stervoetballers Jens Bakker, Emanuel Davies & Alpha Kashama naar de kant haalde.
In de 65e minuut slalomde invaller Marco Miezee zich een weg richting het Emmeloordse doel om vervolgens de bal snoeihard tegen de touwen te schieten voor de 6 - 1 voor De Zouaven.
Hierna liet de thuisploeg de teugels vieren en kreeg ook sc Emmeloord een paar kleine kansjes om iets terug te doen.
Trainer Dick Schuurman bracht nog Brahim Boundati en Kenneth Olaer in de ploeg voor de leeggespeelde Mark Staal en Hans Langedijk.
Met name Brahim Boundati zorgde met zijn bevlogen acties voor een korte opleving bij sc Emmeloord.

In de slotfase kwam sc Emmeloord via Wiebe Koopmans nog twee keer dichtbij een eretreffer, maar nadat zijn kopbal werd gekeerd zeilde een twee poging rakelings naast het doel.
Het slotakkoord was wederom voor De Zouaven nadat een lange rush van Robbin Kooiman via de paal terugketste en in de rebound voor de voeten kwam van Dennis van Tricht voor de 7 - 1 eindstand.
Deze eerste bekerwedstrijd eindigt in een teleurstellende 7 - 1 nederlaag voor de blauwen.
Vooral erg jammer voor de diehard blauwe supporters die de moeite hadden genomen om naar Grootebroek af te reizen om het team aan te moedigen.

Dinsdagavond komt sc Emmeloord opnieuw in actie en gaat het voor de tweede bekerwedstrijd op bezoek bij VVI in Idskenhuizen.
De Friezen verloren hun eerste bekerwedstrijd met 3 - 2 van Lelystad'67.
Deze wedstrijd begint dinsdagavond om 18:45 uur op sportpark De Stripe te Idskenhuizen.