sc Emmeloord - VVI Idskenhuizen 3 - 1 ( 1 - 0 )

In een open en aantrekkelijke eerste oefenwedstrijd heeft sc Emmeloord met 3 - 1 gewonnen van tweedeklasser VVI uit het Frieze Idskenhuizen.
Over tien dagen komen beide teams elkaar in de beker opnieuw tegen.
De Emmeloorders hebben een lange dag achter de rug want vroeg in de ochtend kwam de gehele selectie bijeen om in Buurse te gaan paintballen. Na een uitgebreide lunch bij Piet volgde er een diepzinnige en uitvoerige eerste wedstrijdbespreking waarbij Trainer Dick Schuurman de opstelling bekendmaakte.
Het team is nog steeds niet compleet waardoor de trainer genoodzaakt was om wat aanpassingen te doen.
Iedereen kreeg minimaal een uur speeltijd en sommige spelers gingen van positie rouleren om andere spelsystemen uit te proberen.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma ( 45e Ruben Doorn ), Guido Vissers ( 65e Wiebe Koopmans ), Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers ( 65e Dylan Werkman ), Mark Staal ( 65e Brahim Boundati ), Wiebe Koopmans ( 30e Denny vd Zee ), Bastian Tabak, Brahim Boundati ( 30e Rik Beekman ), Hans Langedijk & Dylan Werkman ( 30e Rik Schilder ).
Wissels: Ruben Doorn, Rik Beekman, Rik Schilder & Denny vd Zee.
Afwezig/ gebl: Tim Schaafsma, Sander Heimens, Gokhan Pala, Bilal Kebdani, Remco Jonkman, Marcel Westerhof, Mart Matthijssen & Maarten Dekkers.
Trainers: Dick Schuurman & Jan Arjen Kooi
Teammanager: Klaas Huisman
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

In het eerste half uur speelde sc Emmeloord in een 4-3-3 opstelling met het centrale verdedigingsduo Harm van Wieren/Koen Boneschansker met daaromheen de backs Guido Vissers en Maarten Ebbers.
Op het middenveld moesten Mark Staal en Wiebe Koopmans de centrale spil Bastian Tabak ondersteunen en voor de aanvoer zorgen naar de frontlinie met Brahim Boundati, Dylan Werkman en diepe spits Hans Langedijk.
Met name Koen Boneschansker openbaarde zich in deze wedstrijd als een rustige, koele en nuchtere hardwerkende rots in de branding.
In de tweede helft werd Bastian Tabak naar voren geschoven waarna Denny vd Zee en Rik Beekman het middenveld moesten ondersteunen.

De beginfase ging redelijk gelijk op met een optisch veldoverwicht voor sc Emmeloord.
Het Frieze VVI heeft een paar technische spelers in de ploeg, maar konden geen grip krijgen op het hardwerkende en strijdvaardige fanatieke spel van de Emmeloorders.
In deze eerste oefenwedstrijd maakten de nieuwe spelers Dylan Werkman, Mark Staal en Rik Schilder een gretige en fanatieke indruk.
Op aangeven van de sterk spelende Dylan Werkman werd Wiebe Koopmans op randje strafschopgebied in stelling gebracht, maar diens schot zeilde over.
Kort hierop was Dylan Werkman opnieuw iedereen te snel af en werd Mark Staal gevonden. Het venijnige schot van Mark Staal ging rakelings voorlangs.
Na een prachtige dieptepass van Wiebe Koopmans werd voor de derde keer Dylan Werkman op de rechterflank op avontuur gestuurd, maar deze keer lag de doelman van VVI in de weg.

In de 15e minuut lieten de Friezen zich voor het eerst voorin zien waarbij doelman Niels Boomsma in actie moest komen om een treffer te voorkomen.
De Friezen lieten sc Emmeloord het spel maken en zakten terug in de verdedigende stellingen om er vervolgens in de snelle counter gevaarlijk uit te komen.
Er ontstond een open en levendige wedstrijd waarbij beide teams zich lieten gelden. Bij een snelle uitbraak van de Friezen moesten de blauwen alle zeilen bijzetten en greep doelman Niels Boomsma goed in.
In de 22e minuut verscheen de spits van VVI vogelvrij voor het Emmeloordse doel, maar diens inzet ging rakelings voorlangs.
Tot tweemaal aan toe ging de trucendoos open bij Brahim Boundati en werd Hans Langedijk gevonden, maar de doelman van VVI liet zich niet foppen.

In de 30e minuut bracht trainer Dick Schuurman met Rik Schilder, Denny vd Zee & Rik Beekman drie nieuwe spelers in de ploeg en waren er wat omzettingen en aanpassingen te zien.
De nieuwkomer Rik Schilder liet goede dingen zien en was meteen betrokken bij een snelle aanval met Guido Vissers waarbij Hans Langedijk werd gelanceerd, maar diens inzet werd tot corner verwerkt.
In de 38e minuut was het dan raak en kwamen de blauwen via Hans Langedijk op een dikverdiende 1 - 0 voorsprong.
Hier ging een splijtende steekbal van Harm van Wieren aan vooraf waarna Hans Langedijk vanuit de draai met een diagonaal ziedend schot de score wist te openen voor de 1 - 0.
Vlak voor rust kwamen de Friezen weer opzetten en spatte een gevaarlijk boogballetje op de lat uiteen en verdween de rebound naast het doel. Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de tweede helft mocht Ruben Doorn het Emmeloordse doel gaan verdedigen.
De Emmeloorders begonnen fel en scherp aan de tweede helft waarbij Rik Beekman, Bastian Tabak en Hans Langedijk dichtbij een treffer kwamen.
Mooie pogingen van Rik Schilder en Bastian Tabak gingen naast of voorlangs waarna een hoge voorzet op het hoofd van Hans Langedijk belandde.
De snoeiharde kopbal van Hans Langedijk ketste via de paal terug in het veld waarna Rik Beekman vogelvrij voor het doel niet tot scoren kwam en zijn schot naast het doel zag gaan.
Tot aan de 65e minuut bepaalde sc Emmeloord het ritme van deze wedstrijd en speelde het fris en frivool volop de aanval.
De doelman van VVI moest gestrekt naar de hoek om met zijn vingertoppen een hard schot van Harm van Wieren onschadelijk te maken.
In de 65e minuut probeerde een middenvelder van VVI een huzarenstukje uit te halen door van grote afstand doelman Ruben Doorn te verrassen, maar via onderkant lat ketste de bal terug in het veld waarna ook de rebound niets opleverde.
Trainer Dick Schuurman begon nu aan zijn derde wisselsessie en deed wat omzettingen.
Nu kwamen Wiebe Koopmans, Brahim Boundati en Dylan Werkman voor Maarten Ebbers, Hans Langedijk en Mark Staal in de ploeg.

In de 70e minuut ging de trucendoos weer open bij de grillige dribbelaar Brahim Boundati. Op onnavolgbare wijze werden de Frieze verdedigers op het verkeerde been gezet.
De perfecte voorzet van Brahim Boundati werd bij de tweede paal door Dylan Werkman op zijn pantoffel genomen en liet de Frieze doelman volstrekt kansloos voor de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Meteen vanaf de aftrap hadden de Oranje Skustjesilers het antwoord alweer klaar toen Hans Neuenschwander en Jelle Jelsma dwars door het centrum een eentwee aangingen waarna Hans Neuenschwander verwoestend hard uithaalde voor de 2 - 1 aansluitingstreffer.
Kort hierop kwamen de Friezen dichtbij de gelijkmaker en was er bij een hoge bal een perfecte balaanname van de spits van VVI te zien, maar het zou geen treffer opleveren.

Het slotakkoord was voor de blauwen waarbij Bastian Tabak, Brahim Boundati en Dylan Werkman de doelman van VVI op hun weg vonden.
De koning van de assists Aboe van Wieren had het een poosje aangezien en begon zich nu in de strijd te roeren.
Na een adembenemende eentwee tussen Harm van Wieren en Dylan Werkman mocht de nieuwkomer uit Ens de trekker overhalen voor zijn tweede doelpunt deze middag en de 3 - 1 eindstand.
De Emmeloorders winnen deze nuttige eerste oefenwedstrijd met 3 - 1 van VVI. Na afloop was er een gezellige BBQ party op De Ervenbos.

Dinsdagavond speelt sc Emmeloord zijn tweede oefenwedstrijd uit in Lemmer bij CVVO. Deze oefenwedstrijd begint dan om 19:30 uur in Lemmer.
Volgende week zondag 21 augustus is de eerste bekerwedstrijd uit bij de Zouaven in Grootebroek. De voorbeschouwing volgt later.

Verslaggever: Klaas Huisman.