Verslag Jong sc Emmeloord ( JO19 ) - Jong Staphorst ( JO19 )

De beloften van sc Emmeloord hadden nog maar 1 training in de benen en dit was goed te zien in de eerste helft tegen Jong vv Staphorst.
De gehele eerste helft was het team zoekende naar de juiste spelpatronen en automatismes en liepen de blauwen lange tijd achter de feiten aan.
In de rust nam trainer Frank vd Werf zijn maatregelen waarna de blauwe desperado's in een wervelende en spectaculaire tweede helft orde op zaken stelden.
Komend weekend staat de eerste bekerwedstrijd tegen de beloften van VHK op het programma waarna Flevo Boys ( JO19-2 ) & Jong SVM de bekerpoule compleet maken.
Hoe staan de beloften van sc Emmeloord erop? de verwachtingen zijn hooggespannen om een rol van betekenis te spelen in de eerste klasse.
Op zaterdag 3 September is in Sint Jansklooster tegen VHK de aftrap van het nieuwe seizoen.
Hieronder het verslag van de eerste oefenwedstrijd tegen hoofdklasser vv Staphorst.

De opstelling van Jong sc Emmeloord ( JO19 ):
Gio Huijsmans, Roy Pettinga, Justin vd Poel, Koen Kroes, Mike Schuller, Wessel Schepers, Robin Elsinga, Joost van Tilburg, Ennes Radwan, Jordi Benjamins & Rik Voskuil.
In de tweede helft kwamen de broertjes Mark en Lucas Loosman, Iwan de Vries, Mark Naaktgeboren & Stefan Berendsen in de ploeg.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman

Tot aan de 20e minuut wilde er weinig lukken en speelden de blauwe desperado's rommelig en onsamenhangend.
Er werd veelvuldig onnodig balverlies geleden omdat Staphorst veel feller en scherper uit de startblokken kwam.
Met name op het middenveld werden er veel duels verloren.
De eerste kansjes waren dan ook voor de blauw gele staphorster boeren. Een verre ingooi bezorgde de snelle rechtsbuiten van Staphorst een vrije doortocht, maar Emmeloord doelman Gio Huijsmans greep goed in.
Tot tweemaal aan toe verschenen de gasten gevaarlijk voor het Emmeloordse doel waar Gio Huijsmans alle zeilen moest bij zetten.
Vooral bij de gevaarlijke indraaiende corners was het telkens alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
De blauwe gele boeren stonden tactisch goed en verstoorden in een vroeg stadium de opbouw bij sc Emmeloord.
Het enigste wapenfeit was een schotje van Jordi Benjamins die rakelings naast het doel zeilde.
Totaal tegen de verhouding in kwam sc Emmeloord in de 23e minuut uit een strafschop op een 1 - 0 voorsprong.
Voor de eerste keer ontsnapte Rik Voskuil aan zijn directe bewaker die onmiddelijk aan de noodrem trok waarna Rik onderuit ging in het Staphorster strafschopgebied.
Deze strafschop werd uiterst koelbloedig door Ennis Radwan strak in de hoek geschoten voor de 1 - 0 voorsprong voor de Blauwe Desperado's.

Kort hierop kregen de gasten uit Staphorst twee enorme mogelijkheden en werd sc Emmeloord opnieuw teruggedrongen en vastgezet.
Na een slordige verdedigingsfout glipte de spits van Staphorst door de blauwe verdediging om vervolgens via een Emmeloordse been doel te treffen voor de 1 - 1 gelijkmaker in de 28e minuut.
Met name op het middenveld werd de slag verloren waardoor de gasten net iets sneller de bal konden laten rondgaan.
Nadat een kopbal van Staphorst ternauwernood van de doellijn werd gehaald kwamen de gasten in de 38e minuut op een 1 - 2 voorsprong.
Hier ging een slim subtiel steekballetje dwars door het centrum aan vooraf waarna de spits van Staphorst de hoek kon uitzoeken voor de 1 - 2 voorsprong.
Vlak voor rust zette sc Emmeloord weer aan en kreeg het via Ennis Radwan en Jordi Benjamins kansen om terug te komen.
Nadat een speler van Staphorst even langs de kant moest afkoelen sloegen de Blauwe Desperado's genadeloos toe.
Na een schitterende eentwee tussen Rik Voskuil en Ennis Radwan werd Robin Elsinga in stelling gebracht voor de 2 - 2 ruststand.

Trainer Frank vd Werf had genoeg gezien en deed wat aanpassingen en omzettingen om het middenveld weer onder controle te krijgen.
Hij bracht de broertjes Mark en Lucas Loosman, Iwan de Vries en Mark Naaktgeboren in de ploeg.
Plotseling ging het lopen en kantelde deze wedstrijd volledig in het voordeel van de Blauwe Desperado's.
De rollen waren nu compleet omgedraaid want Staphorst werd op eigen helft vastgezet en kwam niet meer aan opbouwen toe.
In een mum van tijd regende het doelpunten en nam een wervelende sc Emmeloord afstand van de Staphorster Boeren.
In de 52e minuut scoorde Ennis Radwan met een intikker op aangeven van Robin Elsinga de 3 - 2 voor de blauwen.
In de 58e minuut profiteerde Robin Elsinga van een groffe verdedigingsfout en stond de 4 - 2 op het scorebord.
De druk nam toe en werd nu opgevoerd waarna Rik Voskuil een fabuleuze actie in huis had en op maat Jordi Benjamins bediende voor de 5 - 2 voor de Blauwe Desperado's.
Kort hierop belandde een voorzet van Jordi Benjamins haarzuiver op de stropdas bij Stefan Berendsen waarna deze pinchhitter met een verwoestende uithaal doel trof voor de 6 - 2 voor sc Emmeloord.
Het publiek genoot met volle teugen van deze weegaloze galavoorstelling en scandeerde de tien tien tien, maar helaas zou het zover niet komen.
Beide teams kregen in de slotfase de nodige kansen en het is ontzettend jammer dat de Blauwe Desperado's de teugels een beetje lieten vieren. In de 89e minuut ging doelman Gio Huijsmans in de fout waarna Staphorst nog iets kon terug doen voor de 6 - 3.
Met deze afgetekende 6 - 3 overwinning op Staphorst kunnen de Desperado's vooruit kijken en met vertrouwen aan de bekerwedstrijd tegen VHK beginnen.
Er is weliswaar nog werk aan de winkel voor trainer Frank vd Werf, maar de kogel is door de kerk en ondanks slechts 1 training in de benen heeft het talentvolle Jong sc Emmeloord veel potentie en mogelijkheden.
Zaterdagmiddag om 12:00 uur wacht op de eigen Ervenbos de eerste bekerconfrontatie met VHK.