Wedstrijd verslag zondag 13 April 2014 - Emmeloord 5 -Willemsoord 2 5-2

We moesten vandaag tegen Willemsoord en we uit in Willemsoord een redelijk pak op ons broek gekregen.
Ik kan mij alleen nog herinneren dat het daar een onvoorstelbaar zwaar drassig veld was en dat het allemaal boomlange kerels
waren die verschrikkelijk hard konden lopen en allemaal gek op de sliding waren.
Vandaag speelden we op het hoofdveld, dus kunstgras en dat betekend dat we lekker de bal konden laten rond gaan en op techniek konden voetballen en dat was in ons voordeel.
De wedstrijd stond onder leiding van een ons zeer welbekende trompettist Marty en de man stond ons dan ook met een vrolijk gezicht op te wachten.
Na wat fors gepraat heen en weer tussen onze aanvoerder en de trompettist, kon de wedstrijd precies om 12 uur beginnen met alle spelers.
We hadden ons nu voorgenomen dat welke krankzinnigheden deze man ook zou uithalen, wij ons er niets van zouden aantrekken en van zouden zeggen.
We hebben ons er aan gehouden.
Ik werd bijvoorbeeld gelijk aan het begin van achter neer gehaald en ik viel keihard op de bal en daarbij raakte ik met mijn hand de bal en kreeg uiteraard een vrije trap tegen wegens hands.
Op de een af andere manier werkte het, want ergens in de tweede helft was hij zo van slag dat hij Willemsoord een meer dan zuivere strafschop onthield en dat was nog niet eerder voorgekomen.

Maar goed, we begonnen de wedstrijd lekker met de bal rond te spelen en de kat even uit de boom te kijken, maar Willemsoord was het hier niet helemaal mee eens en na een kleine 10 minuten
lag de bal al achter de soms wat warrig keepende Riaz. 0-1.
Het grappige met Riaz is dat hij de meest idioot moeilijke ballen stopt en dat hij kinderlijke ballen ook kinderlijk kan doorlaten.
We kijken er dan ook niet meer van op als Riaz heel hard LOS schreeuwt en de bal dan ook los laat.

Je zag na de 1-0 dat er wat ging veranderen bij ons.
De ruggen gingen recht en er kwam iets van…… nee, niet weer….. we knokken nu al weken om op een wat meer fatsoenlijkere plaats te komen en dat gaan we vandaag niet weg gooien.
in de 20 e minuut was het Adil die na een mooie solo de bal lekker achter de boomlange keeper van Willemsoord schoot en daarmee was het in elk geval weer gelijk 1-1
en werkelijk een paar minuten laten zag je Karim denken, wat jij kan klein topscoordertje van ons, dat kan ik ook en schoot de bal netjes binnen uit een snelle aanval 2-1
het was Daniel die perfect was in gevallen voor Peter en die steeds heerlijk mee op kwam en die in de 26e minuut de bal al weer achter de Willemsoord keeper kreeg  3-1
Hiermee was het Willemsoord verzet definitief gebroken.
We bleven de bal lekker rond spelen en op wat Paniek aanvallen van Riaz na, die de bal schijnbaar niet gewoon in zijn handen durft te pakken.
Ondanks HANDEN HANDEN  roepen van ons schoot hij de bal tegen de Willemsoord spits aan en gelukkig voor ons ging de bal over de achterlijn en niet de doellijn.
Het was Karim die een serieuze gooi deed naar het topscoorderschap door in de 41e minuut met een zeer bekeken schot de bal over de keeper te schieten en de 4-1 daarmee aan te tekenen.
De hele tweede helft zijn we niet echt meer in gevaar geweest en was het Adil die na een kwartier in de tweede helft Karim weer terug haalde als topscoorder door heel beheerst te scoren en er 5-1 van maakte.

We bleven zeer beheerst voetballen en het was Willemsoord die het laatste wapenfeit aan tekende door een corner er in een keer in te schieten en Riaz sloeg de bal met platte
handen precies voor de voeten van een Willemsoord speler en die had geen moeite mee had om een meter voor de lijn dit buitenkansje er in te schieten. 5-2
We hebben Riaz verteld dat hij dit soort ballen best mag stompen, maar meer en meer hebben we het idee dat Riaz vergeten is waarom hij is gaan keepen.
Omdat met een dergelijk overgewicht voetballen niet meer ging en hij ook vergeten was dat we hem verleden jaar een helft hebben laten voetballen en dat hij die hele helft
in buitenspel positie liep te roepen om de bal.
Riaz is natuurlijk een zeer goede voetballer, maar dat was 30 kilo lichter en minimaal 6 jaar geleden.
We vermoeden dat Riaz niet meer zo’n zin heeft in het keepen en dat hij ons wil laten geloven dat hij het ineens verleerd is.
Maar goed, we moeten hem toch zien als keeper te behouden en daarom blijf ik positief roepen dat Riaz wederom fantastisch gekeept heeft.

Ik denk dat het hele team inclusief Riaz in aanmerking kwam voor de man of the match verkiezing.
Marcel liep zich werkelijk een aantal keren helemaal uit de naad en ook Daniel en Aissati en Bekir en Farid speelden erg goed.
M’hammed deed zijn stinkende best op het midden veld en bood zich steeds zeer goed aan en speelde de ballen goed verder.
Mootje speelde van rechts buiten tot links achter helemaal foutloos en Riduan wilde zijn vader, die stond te kijken,
waarschijnlijk met een doelpunt belonen, want die schoot werkelijk uit alle posities, maar had er geen geluk mee
en de ballen gingen steeds over of naast en daarom denk ik persoonlijk dat Adil samen met Karim vandaag met hun gezamenlijke 4 doelpunten
en hun inzet en het erg mooie bekeken doelpunt van Karim, samen aansprak mogen maken op de titel MAN OFF THE MATCH.