Verslag sc Emmeloord - VENO

sc Emmeloord - VENO 3 - 0 ( 2 - 0 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord klimt gestaag omhoog en heeft de laatste periodetitel voor het grijpen.
De Emmeloorders boekten een eenvoudige 3 - 0 overwinning op VENO en hoefden niet eens vol gas te geven om VENO op hun knieen te krijgen.
Het was een feestelijke dag op sportpark De Ervenbos waar eerder het 2e elftal op overtuigende kampioen werd door met 4 - 0 Read Swart 2 aan de kant te zetten.
Onder grote publieke belangstelling werd dit kampioenschap hartstochtelijk gevierd op sportpark De Ervenbos.

Op deze manier krijgt het 70 jarig jubileum van sc Emmeloord extra glans en kunnen de supporters van het eerste elftal zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Denny vd Zee ( Koen Boneschansker ), Gerke Schaap, Guido Vissers, Ronald Kleiker, Harm van Wieren, Dennis Lanters, Gokhan Pala ( Bastian Tabak ) & Sander Heimens ( Martijn Wielenga )
Wissels: Sven Goos, Koen Boneschansker, Bastian Tabak & Martijn Wielenga.
Geblesseerd: Laurens Rasing
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De opstelling van VENO Vollenhove:
Peter de Boer, Robert Kwast, Lars de Boer, Koen Jongman ( M. Ouderling ), Thijs Hofstede, Aron Zandbergen ( L. Hofstede ), Wim Schuttenbelt, Mark Hofstede, John Schussler ( M. de Boer ), Martijn Schuttenbelt & Marijn Smit.
Wissels: Niels ten Wolde, L. Hofstede, M. de Boer & M. Ouderling.
Gele kaarten: Thijs Hofstede & Martijn Schuttenbelt.
Trainer: Eric Folio
Teammanager: Dhr. D. J. Bril
Verzorger: Gerrit Forrer
Grensrechter: Dhr. P. de Goede

De scheidsrechter: Dhr. W. van der Kamp

Hoofdtrainer Jan Boxum van sc Emmeloord liep eerder deze week een spierscheuring op, maar kon ondanks deze blessure toch op de bank plaatsnemen. De technische staf liet niets aan het toeval over en bracht de meest voor de hand liggende opstelling binnen de lijnen.
Helaas kon verdediger Laurens Rasing wegens een hardnekkige enkelblessure nog niet van de partij zijn, maar Guido Vissers toonde zich een waardige vervanger en speelde een goede wedstrijd.
In de verdediging stond er met Wouter vd Velde, Maarten Ebbers, Denny vd Zee en Harm van Wieren een stevig solide blok.

De gasten uit Vollenhove deelden het eerste plaagstootje uit toen Mark Hofstede een opening vond door John Schussler op avontuur te sturen.
Deze behendige rechtsbuiten had een mooie actie in huis en leverde een strakke voorzet af op Lars de Boer die doelman vd Werff wist te passeren. Het doelpunt van Lars de Boer werd echter terecht wegens buitenspel afgekeurd waardoor sc Emmeloord met de schrik vrij kwam.

Uit de directe tegenstoot sloeg sc Emmeloord met een perfecte omschakeling onmiddelijk toe en scoorde uitblinker Sander Heimens in de 3e minuut de 1 - 0.
Hier ging een splijtende dieptepass van Gokhan Pala aan vooraf waardoor Sander Heimens de bal in de loop kon meenemen om vervolgens heel subtiel doelman Peter de Boer in de lange hoek te passeren voor de snelle 1 - 0 voorsprong!
De Emmeloorders voerden het tempo op en probeerden nu met snelle aanvalsgolven VENO te overrompelen.
Uit een vrije trap van Gokhan Pala had verdediger Wouter vd Velde iets heel moois in zijn gedachten, maar zijn duikkopbal ging rakelings over.
Vanaf de flanken leverden de voorzetten van Dennis Lanters en Sander Heimens gevaarlijke situaties op, maar met kunst en vliegwerk bleef VENO overeind.
De gasten werden in deze fase helemaal teruggedrongen en kwamen er nog maar sporadisch uit.
Een vrije trap van Dennis Lanters ging via Wouter vd Velde over het doel en uit een corner van Gokhan Pala kopte Ronald Kleiker recht in de handen van VENO doelman Peter de Boer.
In de 25e minuut gaf Dennis Lanters een slim steekballetje op Gerke Schaap, maar VENO doelman Peter de Boer bracht redding.

Gaandeweg zakte het spel wat in en kon VENO weer naar lucht happen.
In de 30e minuut wist John Schussler een foute pass te onderscheppen en Lars de Boer vogelvrij voor het Emmeloordse doel te zetten, maar in kansrijke positie schoot Lars de Boer rakelings voorlangs.
Een afstandsschot van Mark Hofstede werd eenvoudig gepareerd door doelman Stefan vd Werff.

Vlak voor rust herpakte sc Emmeloord zich weer en nam het de controle weer helemaal over.
Een vrije trap van Gokhan Pala zeilde rakelings voorlangs en een schot van Guido Vissers verdween naast het doel van VENO.
Een kort genomen corner werd door Dennis Lanters voor het doel gebracht en veroorzaakte een enorme scrimmage.
In een kluwen van spelers konden Harm van Wieren en Gerke Schaap net niet bij de bal komen die ternauwernood vlak voor de doellijn werd weggehaald.
Een steekballetje van Guido Vissers op Dennis Lanters leverde niets op, maar in de 43e minuut was het dan toch raak en sloeg die sluwe oude vos Dennis Lanters weer toe!

Hier ging een perfecte aanval aan vooraf waarbij Denny vd Zee de juiste opening wist te vinden.
De strakke pass van Denny vd Zee werd door Gerke Schaap verlengd tot aan Sander Heimens die wederom iedereen voorbij snelde.
Op volle snelheid stuitte Sander Heimens op VENO doelman Peter de Boer die deze inzet niet onder controle kreeg waarna Dennis Lanters in de rebound de 2 - 0 kon afdrukken.
Met deze 2 - 0 voorsprong ging iedereen tevreden aan de thee.

Het 2e elftal had een rondrit met de platte kar achter de rug en zorgden voor een uitbundige sfeer op het gezellige sportpark.
De gasten uit Vollenhove probeerden nog iets terug te doen, maar konden geen vat krijgen op het felle en opportunistische spel van sc Emmeloord.
In de 52e minuut kreeg VENO via John Schussler een goede mogelijkheid, maar doelman Stefan vd Werff bracht redding.
Langzaam aan ebte het vertrouwen weg bij VENO en kreeg sc Emmeloord weer de overhand.

Met name Dennis Lanters en Gerke Schaap vonden de doelman van VENO op hun weg.
Een vrije trap van Dennis Lanters zeilde rakelings voorlangs.
In de 60e minuut leverde Guido Vissers een subliem steekballetje af op Gerke Schaap, maar VENO doelman Peter de Boer greep goed in.
De druk op het doel van VENO nam toe en de genadeklap kon niet meer uitblijven.
In de 62e minuut scoorde Ronald Kleiker via binnenkant paal op aangeven van Gerke Schaap de verlossende en beslissende 3 - 0 voor sc Emmeloord.

De gehele 2e helft controleerde en domineerde sc Emmeloord deze wedstrijd, maar ging het uiterst slordig met de kansen om.
Met name Ronald Kleiker, Guido Vissers, Gerke Schaap en Dennis Lanters vonden de doelman van VENO op hun weg.
Ondertussen kon Sander Heimens met een polsblessure niet verder en kwam Martijn Wielenga hem vervangen.

In de 75e minuut stuitte Guido Vissers in twee instanties op doelman Peter de Boer en ging de rebound van Ronald Kleiker over.
Invaller Martijn Wielenga had enkele mooie voorzetten in huis, maar helaas kon niemand hiervan profiteren.

De jeugd heeft de toekomst en in de slotfase bracht trainer Jan Boxum
de grote beloften Koen Boneschansker en de 15 jarige A1 speler Bastian Tabak in de ploeg voor Denny vd Zee & Gokhan Pala.

Deze 15 jarige jeugdspeler zou nog een mooie kans krijgen toen Wouter vd Velde hem vrij voor het doel wist te zetten.
In eerste instantie stuitte Bastian Tabak op VENO doelman Peter de Boer waarna Gerke Schaap zijn rebound tegen de paal uiteen zag spatten.
Een sterk spelend sc Emmeloord doet goede zaken door overtuigend met 3 - 0 van VENO te winnen.
De Emmeloorders stijgen naar de 5e plek op de ranglijst en staan trots bovenaan in de 3e periode.

Zondag 04 Mei komt Beilen op bezoek en kan sc Emmeloord zijn 70 jarig jubileum extra glans geven!
De periodetitel komt nu steeds dichterbij voor de mannen van Jan Boxum en Rob Nugter!

Man off the Match: Sander Heimens