Verslag sc Emmeloord - vv Zuidwolde

sc Emmeloord - vv Zuidwolde 4 - 2 ( 0 - 1 )

In een boeiende en fascinerende wedstrijd heeft sc Emmeloord goede zaken gedaan in de 3e periode door met 4 - 2 van Zuidwolde te winnen.
Het talrijke publiek hoefde zich geen moment te vervelen en kregen een levendige en aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld.
De Emmeloorders hanteerden een hoog tempo, maar gingen slordig met de kansen om waardoor het erg lang spannend bleef op sportpark De Ervenbos.
Het team kwam zelfs tweemaal op achterstand, maar met een ongekende portie strijd, inzet en wilskracht werden de 3 punten in de slotfase veiliggesteld.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Denny vd Zee ( Guido Vissers ), Gerke Schaap, Laurens Rasing, Ronald Kleiker ( Martijn Wielenga ), Harm van Wieren, Dennis Lanters, Gokhan Pala & Sander Heimens ( Sven Goos ).
Wissels: Guido Vissers, Sven Goos, Martijn Wielenga & Niels Boomsma.
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De opstelling van vv Zuidwolde:
Jelle Verburg, Robin van Goor, Matthijs Capellen, Ouren Nikkels, Steven Berghuis, Leon Schoemaker, Gerald Kreuze, Martijn van Meurs, Wessel Buning, Robin Steenbergen & Peter Nijboer.
Wissels: Jarmo de Vries, Jari vd Water & Hans vd Vegt.
Trainer: Geert Oosterloo
Overige staf: Jan Remmelts & Erwin Linthorst
Grensrechter: Dhr. H. Duinkerken

De scheidsrechter: Dhr. J. Hazelhoff

Het komt zelden voor dat je bij een amateurwedstrijd 90 minuten lang op het puntje van je stoel wordt gekluisterd, maar vanmiddag had deze verslaggever wel een boek kunnen schrijven.
Beide teams zijn volop in de race om de nacompetitie te kunnen halen en lieten er vanmiddag geen gras over groeien.
De beginfase was voor sc Emmeloord, maar het oogde allemaal veel te gehaast en rommelig.
In de 3e minuut had de doelman van Zuidwolde veel moeite om een voorzet van Sander Heimens onschadelijk te maken.
Aan de andere kant had doelman Stefan vd Werff geen problemen met een vrije trap van Martijn van Meurs, maar de toon van een heerlijke voetbalmiddag was meteen gezet.
Bij sc Emmeloord zorgden Sander Heimens en Dennis Lanters voor veel gevaar vanaf de flanken, maar helaas werden hun voorzetten ternauwernood onderschept en weggewerkt.
Op het middenveld speelde Gokhan Pala een van zijn beste wedstrijden en zorgden Gerke Schaap en Ronald Kleiker voor veel dreiging.
Bij Zuidwolde was aanvoerder Gerald Kreuze de bepalende speler en werden de spitsen Wessel Buning en Peter Nijboer regelmatig gezocht.
In de 10e minuut had Gokhan Pala een oogstrelend steekballetje op Dennis Lanters in huis, maar Zuidwolde doelman Jelle Verburg reageerde alert en bracht redding.
Een mooie voorzet van Dennis Lanters op Gerke Schaap werd ternauwernood weggewerkt en een schot van Ronald Kleiker werd fraai gepareerd door doelman Jelle Verburg van Zuidwolde.
In deze fase dicteerde sc Emmeloord de wedstrijd, maar moest het op hun hoede zijn voor de snelle uitvallen van Zuidwolde.

In de 20e minuut draaide een vrije trap van Zuidwolde speler Leon Schoemaker gevaarlijk voor het Emmeloordse doel, maar deze bal werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Uit deze corner nam Leon Schoemaker de afvallende bal op zijn pantoffel, maar doelman Stefan vd Werff gaf geen krimp.

In de 22e minuut had sc Emmeloord op voorsprong moeten komen toen Maarten Ebbers een fluwelen dieptepass gaf op Dennis Lanters die op zijn beurt de bal doorkopte op Sander Heimens.
De rappe rechtsbuiten van sc Emmeloord leek een vrije doortocht te hebben, maar werd ternauwernood onderschept.
Uit de daaropvolgende corner nam Gokhan Pala een afvallende bal op zijn pantoffel, maar doelman Jelle Verburg van Zuidwolde had een geweldige reflex in huis en bracht redding.

In de 24e minuut viel het doelpunt aan de andere kant en ging sc Emmeloord een moelijke periode tegemoet.
Een afstandsschot van Steven Berghuis ging over doelman Stefan vd Werff heen en ketste via onderkant lat terug in het veld.
In de rebound was Wessel Buning er als de kippen bij om af te drukken voor de 0 - 1 voorsprong voor Zuidwolde.
De Emmeloorders waren even van slag en hadden geluk dat een voorzet van Wessel Buning net niet bij Leon Schoemaker aan kwam.
Letterlijk met bloed, zweet en tranen vochten de Emmeloorders zich over het dode punt heen en kreeg het weer kansen.

Een mooie poging van Gerke Schaap zeilde rakelings naast en Zuidwolde doelman Jelle Verburg moest alles uit de kast halen om Dennis Lanters en Gokhan Pala van het scoren te houden.
In de 42e minuut leek de gelijkmaker in de maak toen Sander Heimens op volle snelheid door de verdediging heen wist te glippen en de spitsen hun positie hadden ingenomen, maar helaas koos Sander Heimens net als doelman Jelle Verburg voor de korte hoek.
De daaropvolgende corner leverde een gigantische scrimmage op, maar niemand van sc Emmeloord kon de trekker afdrukken.
Een snoeihard schot van Sander Heimens spatte uiteen op de vuisten van doelman Jelle Verburg en in de 45e minuut zette sc Emmeloord nog een keertje aan.
Het was verdediger Wouter vd Velde die met een sublieme pass Sander Heimens op avontuur stuurde, maar de voorzet van Sander Heimens werd door Ronald Kleiker naast het doel gewerkt.
Met een 0 - 1 achterstand ging iedereen aan de thee.

Er heerste ondanks de achterstand een gezellige sfeer in de kantine en de supporters waren ondanks het aantal gemiste kansen goed te spreken over het spel van sc Emmeloord.
De Emmeloorders kwamen furieus en ontketend uit de kleedkamer en probeerden met veel pressie naar voren toe de gelijkmaker te forceren.
Een prachtige eentwee tussen Dennis Lanters en de goedspelende Laurens Rasing had een beter lot verdiend, maar zou Gerke Schaap net niet bereiken.
Een mooie poging van Sander Heimens werd een eenvoudige prooi voor doelman Jelle Verburg.
De Emmeloorders omsingelden het strafschopgebied van Zuidwolde en kregen een aantal corners te nemen.
Uit een voorzet van Laurens Rasing kopte Ronald Kleiker rakelings over en een mooie soloactie van Dennis Lanters leverde ook niets op.

In de 55e minuut kreeg Zuidwolde uit een snelle counter een gigantische grote mogelijkheid.
Een voorzet van Gerald Kreuze werd bij de eerste paal geblokt waarna Peter Nijboer in kansrijke positie mocht aanleggen, maar het harde schot van Peter Nijboer scheerde rakelings naast het doel.
Hier kwam sc Emmeloord met de schrik vrij en in de 58e minuut kwam het via een kanonskogel van Gokhan Pala op gelijke hoogte.

De doelman van Zuidwolde kreeg een indraaiende voorzet van Denny vd Zee niet goed onder controle waarna Gerke Schaap de bal keurig voor de voeten van de inkomende Gokhan Pala wist te deponeren.
Met een verwoestende knal scoorde Gokhan Pala in de 58e minuut de bevrijdende 1 - 1 gelijkmaker.
In deze fase wankelde Zuidwolde en had sc Emmeloord afstand moeten nemen, maar Gerke Schaap en Ronald Kleiker vonden doelman Jelle Verburg op hun weg.
In de 62e minuut glipten Sander Heimens en Gokhan Pala door de verdediging van Zuidwolde, maar in kansrijke positie stuitte Sander Heimens opnieuw op doelman Jelle Verburg.
Even later had Denny vd Zee een snelle rush in huis, maar zijn strakke voorzet op Gerke Schaap werd op het nippertje onderschept door de doelman van Zuidwolde.
Kort hierna kon de goedspelende Denny vd Zee niet meer verder en kwam Guido Vissers hem vervangen.
Trainer Jan Boxum deed nog wat omzettingen en sc Emmeloord leek deze wedstrijd naar zich toe te trekken.
Kilometervreter Gokhan Pala stak het hele middenveld over en lanceerde goaltjesgetter Dennis Lanters, maar zijn poging ging naast.

In de 70e minuut sloeg uit een snelle counter het noodlot toe en kwam Zuidwolde uit een corner op een 1 - 2 voorsprong.
Deze corner van Peter Nijboer belandde bij de eerste paal en werd daar door Robin Steenbergen hard binnengekopt voor de 1 - 2 voor Zuidwolde.
Het werd plotseling stil op sportpark De Ervenbos, want hier had niemand meer rekening mee gehouden.
Trainer Jan Boxum deed nog wat omzettingen en probeerde met fanatieke coaching het team weer op de rails te krijgen.

Meteen vanaf de aftrap had sc Emmeloord zijn antwoord klaar en lag de 2 - 2 gelijkmaker bij Zuidwolde in het doel.
Met een geslepen en oogstrelend steekballetje wist Gokhan Pala iedereen op het verkeerde been te zetten waardoor Laurens Rasing vogelvrij met een diagonale volley de 2 - 2 gelijkmaker kon aantekenen.
Deze wonderschone aanval en schitterende afronding van Laurens Rasing kreeg het publiek op de banken.
De Emmeloorders voerden het tempo op en gesteund door het vele publiek werd er een slotoffensief ingezet.
Het team toonde een ongekende portie vechtlust en veerkracht.
In de 84e minuut kreeg sc Emmeloord via Gokhan Pala een corner te nemen die door Maarten Ebbers keurig werd teruggekopt richting de vrijstaande Sander Heimens die met zijn rug naar het doel stond.
De gehele wedstrijd zat het Sander Heimens niet mee, maar nu scoorde hij met een weergaloos hakballetje ala Madjer de verlossende 3 - 2 voor sc Emmeloord.

Tegenstander Zuidwolde liet nog een laatste stuiptrekking zien, maar een vrije trap van Gerald Kreuze belandde op het dak van het doel.
In de 88e minuut scoorde die sluwe oude vos Dennis Lanters de 4 - 2 en volgde er een ontzettende opluchting en ontlading op het sportpark.
Uit een ingooi van Ronald Kleiker reageerde Dennis Lanters heel attent door zijn lichaam in de strijd te gooien en de bal in de loop mee te nemen, naar binnen te snijden en af te ronden voor de 4 - 2.
Trainer Jan Boxum gunde Sander Heimens en Ronald Kleiker een publiekswissel en bracht met Sven Goos en Martijn Wielenga twee frisse wissels in de ploeg.
Er ontstond nog een hachelijke situatie voor het Emmeloordse doel waar doelman Stefan vd Werff nog een keertje zijn klasse toonde, maar deze fantastische wedstrijd eindigt in een zwaarbevochten 4 - 2 overwinning voor sc Emmeloord.

Man off the match: Kilometervreter en architect Gokhan Pala!
Het gehele team verdiend een compliment voor het vertoonde spel!

De Emmeloorders staan bovenaan in de 3e periode, maar krijgen nog een paar zware weken voor de boeg.
Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij vv De Blesse.