Verslag De Blesse - sc Emmeloord

vv De Blesse - sc Emmeloord 1 - 3 ( 0 - 1 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord wint in Friesland met 1 - 3 bij De Blesse en blijft strak op koers in de strijd om de 3e periodetitel.
In een aantrekkelijke en levendige wedstrijd zat het venijn hem in de slotfase waar twee schitterende doelpunten van Dennis Lanters en Gokhan Pala het team in veilige haven wist te loodsen.
De Emmeloorders doen nu een serieuze gooi naar de 3e periodetitel.

De opstelling van De Blesse:
Joran de Groot, Sander Stuurman, Pieter Smidt, Frank Hettinga, Frank Kamans, Marco Schokker, Dick Hettinga, Hessel Lugtenberg ( Bas Kranendonk ), Jonny Sloot ( Henrico Timmer ), Jeroen Bakker & Jeroen Kamans.
Wissels: Bas Kranendonk, Henrico Timmer & Mark Jonker.
Gele kaart: Pieter Smidt
Technische staf: Henk Bos, Hans de Groot & Henrie Rijke
Verzorger: Chris Hoen
Grensrechter: Dhr. A. Stuurman

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Laurens Rasing ( Guido Vissers ), Harm van Wieren, Denny vd Zee, Gerke Schaap ( Sven Goos ), Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Dennis Lanters & Sander Heimens.
Wissels: Sven Goos, Guido Vissers & Martijn Wielenga.
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. K. Hooijer

Eerder sijpelde het nieuws door dat het 2e elftal van sc Emmeloord een belangrijke 0 - 2 overwinning heeft geboekt op directe concurrent Udiros 2 waardoor het 2e elftal op kampioenskoers ligt.
Bij De Blesse bleek Shane v/d Horst wegens een slepende blessure niet meer bij de selectie te zitten.
In een rommelige eerste helft had sc Emmeloord het betere van het spel, maar had men veel moeite met het opportunistische spel van De Blesse.
Meteen vanaf de aftrap zochten beide teams spontaan de aanval en golfde het spel in een hoog tempo op en neer.
Beide teams hadden moeite om de bal goed in de ploeg te houden waardoor er een rommelige, maar ook een levendige wedstrijd was te zien.

In de beginfase deelde de thuisploeg de eerste plaagstootjes uit en wist Jeroen Kamans met een crossbal richting de 2e paal Hessel Lugtenberg te bereiken, maar de inzet van Hessel Lugtenberg zeilde voorlangs.
Kort hierop verslikte een Emmeloordse verdediger zich in Jeroen Bakker, maar doelman Stefan vd Werff reageerde attent en bracht redding.
De thuisploeg hanteerde regelmatig de lange diepe bal om hun fysiek sterke voorhoedespelers te bereiken.
Met name Jonny Sloot, Jeroen Bakker en Jeroen Kamans bezorgden de verdediging van sc Emmeloord enkele benauwde momenten.
De corners van Jeroen Kamans leverden enkele hachelijke momenten op voor het Emmeloordse doel waar doelman Stefan vd Werff een puike partij stond te keepen.

Aan de andere kant veroorzaakte een corner van Gerke Schaap een rommelige scrimmage voor het doel waarbij een afvallende bal van Gokhan Pala ternauwernood werd geblokt.
Op de rechterflank zorgde Sander Heimens met mooie snelle acties voor veel dreiging, maar zijn voorzetten werden ternauwernood onderschept of met moeite tot corner verwerkt.
De Emmeloorders kregen een aantal corners te nemen waarbij het alle hens aan dek was voor de verdediging van De Blesse.
In de 10e minuut probeerde Gerke Schaap met een mooie achterwaartse boogbal tot scoren te komen, maar doelman Joran de Groot ging tot het uiterste door deze poging met zijn vingertoppen over de lat te tikken.
In de 12e minuut kwam sc Emmeloord uit een rommelige scrimmage via aanvoerder Harm van Wieren op een 0 - 1 voorsprong.
Hier ging een mooie vrije trap van Gokhan Pala aan vooraf die een rommelige scrimmage veroorzaakte.
In eerste instantie werd een inzet van Maarten Ebbers van de doellijn gehaald, maar in de rebound scoorde Harm van Wieren de 0 - 1.

De thuisploeg reageerde furieus en probeerde met hoge ballen hun luchtmacht te bereiken, maar doelman Stefan vd Werff werd er niet warm of koud van.
In de 15e minuut probeerde Jeroen Kamans met een hoge voorzet Jonny Sloot te lanceren die daarbij hard in botsing kwam met doelman Stefan vd Werff, maar het liep allemaal goed af.
Even later ranselde Stefan vd Werff met flair een hard schot van Dick Heitinga uit zijn doel en kort hierna nam sc Emmeloord het initiatief weer over.

Met weergaloze passeerbewegingen was Sander Heimens iedereen te snel af en kreeg de doelman van De Blesse een hard schot van Sander Heimens niet onder controle, maar in de rebound kon niemand profiteren.
Tot tweemaal aan toe vond Gerke Schaap de doelman van De Blesse op zijn weg.
In de 30e minuut gaf Sander Heimens een subtiel steekballetje op Gerke Schaap, maar oog in oog met doelman Joran de Groot wist Gerke Schaap niet tot scoren te komen.
Vlak voor rust werd er een harde aanslag op de enkels van Laurens Rasing gepleegd waarna onze rots in de branding niet meer verder kon.
Guido Vissers kwam voor Laurens Rasing in de ploeg.

In de 40e minuut zeilde een voorzet van Dennis Lanters bijna binnen waarna de poging van Sander Heimens naast het doel verdween.
Met een slim steekballetje creeerde Gokhan Pala een vrije doortocht voor Sander Heimens.
Op volle snelheid snelde Sander Heimens doelman Joran de Groot voorbij, maar vlak voor de doellijn kon een verdediger van De Blesse op het nippertje zijn inzet wegwerken.
De Emmeloorders kregen op slag van rust nog vier corners op rij te nemen waarbij er rommelige scrimmages waren te zien, maar met een
0 - 1 stand gingen beide teams aan de thee.

Trainer Jan Boxum maakte van deze gelegenheid gebruik om de organisatie eens goed onder de loep te nemen.
In de 2e helft gaf de verdediging van sc Emmeloord weinig meer weg.
De luchtmacht van De Blesse stond totaal geisoleerd en kon weinig meer uitrichten.
Een poging van Jonny Sloot werd een eenvoudige prooi voor Stefan vd Werff. In de 50e minuut hield iedereen even zijn hart vast toen een voorzet van invaller Bas Kranendonk op Jeroen Bakker duidelijk klemvast werd gepakt door Stefan vd Werff.
Onze doelman kwam in botsing waarna hij de bal losliet, maar het doelpunt van Jeroen Bakker werd terecht afgekeurd.

Vanaf dit moment nam sc Emmeloord het heft stevig in handen en liet het overtuigend zien de trotse koploper in de 3e periode te zijn.
De doelman van De Blesse moest volop aan de bak om inzetten van Gokhan Pala en Guido Vissers uit zijn doel te ranselen.
Een mooi schot van Gokhan Pala werd ternauwernood van richting verandert en tot corner verwerkt.
Op de rechterflank waren de snelle acties van Sander Heimens een lust voor het oog, maar zijn voorzetten waren niet aan Gerke Schaap en Guido Vissers besteed.
De Emmeloorders waren oppermachtig maar vergaten eenvoudig de trekker over te halen.
Middenvelder Gokhan Pala zocht wanhopig naar de juiste openingen om een treffer te forceren, maar de beslissing wilde maar niet vallen.

Aan de andere kant probeerde de thuisploeg met hoge diepe ballen hun voorhoede te bereiken, maar met excellent keeperswerk onderschepte Stefan vd Werff een hoge bal van Jonny Sloot op Bas Kranendonk.
Een afstandsschot van Jonny Sloot zeilde rakelings voorlangs en na een stevig duel tussen Denny vd Zee en Bas Kranendonk claimde De Blesse een strafschop die het terecht niet zou krijgen.
Een poging van Marco Schokker zeilde over, maar sc Emmeloord hield stand en nam het initiatief weer helemaal over.

Het venijn zat hem in de staart van deze wedstrijd waarbij een ontketende sc Emmeloord de wedstrijd in de slotfase zou beslissen.
In de 84e minuut scoorde Dennis Lanters op aangeven van Gokhan Pala de verlossende 0 - 2.
Met een splijtende pass voetje links stuurde Gokhan Pala met een diepe bal onze sluwe oude vos Dennis Lanters op avontuur.
Op weergaloze wijze bewijst Dennis Lanters opnieuw zijn waarde voor dit team door de bal onder doelman Joran de Groot te schuiven voor de beslissende 0 - 2 voorsprong.
De thuisploeg was nu rijp voor de sloop want de sluisdeuren stonden ineens wagenwijd open.
Een mooie doorbraak van Sander Heimens werd op het nippertje gestuit waarna ook Dennis Lanters doelman Joran de Groot op zijn weg vond.

In de 89e minuut scoorde Gokhan Pala op onnavolgbare wijze de 0 - 3 op aangeven van Dennis Lanters.
De balaanname en afronding in de lange hoek was een lust voor het oog om te zien en bracht de supporters in vervoering.
Iedereen was nog aan het nagenieten of De Blesse kon via Bas Kranendonk in de 90e minuut nog iets terug doen.
De Emmeloorders winnen met 1 - 3 bij De Blesse en doen nu een serieuze gooi naar de 3e periodetitel.

Het enigste smetje op deze wedstrijd is de enkelblessure van Laurens Rasing en wij wensen Laurens een spoedig herstel toe.

Op zondag 20 April speelt sc Emmeloord om 14:00 uur een thuiswedstrijd tegen VENO uit Vollenhove.
Vooraf speelt om 10:30 uur het 2e elftal de belangrijke thuiswedstrijd tegen Read Swart 2 om het kampioenschap van de reserve 3e klasse.