De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Zuidwolde

De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Zuidwolde

In de 3e klasse Noord speelt sc Emmeloord komende zondag een thuiswedstrijd tegen vv Zuidwolde.
De Emmeloorders staan er goed voor in de laatste periode, maar hebben nog een paar lastige obstakels te gaan om de nacompetitie te kunnen halen.

Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Zuidwolde in een 2 - 2 gelijkspel. De Emmeloorders kwamen via Dennis Lanters op een 0 - 1 voorsprong waarna Wessel Buning voor de 1 - 1 gelijkmaker wist te zorgen. Op aangeven van Sander Heimens zorgde Guido Vissers voor de 1 - 2 voorsprong, maar met een afgezwaaide voorzet scoorde Frans Capellen de 2 - 2 gelijkmaker voor Zuidwolde.
Vorig seizoen eindigde het duel in Zuidwolde eveneens in een 2 - 2 gelijkspel, maar werd het thuisduel een regelrechte fiasco.
In de allerlaatste competitiewedstrijd ging sc Emmeloord op het eigen sportpark keihard met een ruime 1 - 6 nederlaag onderuit.
Vorig seizoen eindigde vv Zuidwolde op een 6e plek in de 3e klasse B terwijl sc Emmeloord op een 5e plek zou eindigen.

De Polderbewoners zijn door de overwinning van Beilen op Asser Boys een plekje gedaald op de ranglijst en staan momenteel op een 7e plek in de 3e Klasse met 33 punten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van 49 voor en 36 tegen. De Emmeloorders wisten tot nu toe 9 keer te winnen en speelden 6 keer gelijk terwijl er ook 6 wedstrijden werden verloren.

Op dit moment staan de Emmeloorders bovenaan in de laatste periode met 10 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 14 voor en 1 tegen. Het loopt lekker en sc Emmeloord ligt op schema om de nacompetitie te kunnen halen.

Onze tegenstander vv Zuidwolde staan op een 4e plek in de 3e klasse B met 38 punten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van 49 voor en 29 tegen. Het team behaalde 12 overwinningen, speelde 2 keer gelijk en verloor 7 wedstrijden.
De Drentse formatie stond lange tijd bovenin, maar moest toch afhaken in de strijd om de titel.
De laatste 2 wedstrijden tegen Asser Boys en vv Jubbega gingen met 0 - 2 en 2 - 1 verloren waardoor Zuidwolde is afgedaald naar een subtopplek, maar het heeft nog steeds uitzicht op deelname aan de nacompetitie.
De clubtopscorers bij Zuidwolde zijn Wessel Buning met 19 doelpunten en Frans Capellen en Gerald Kreuze met 12 en 6 doelpunten op hun naam.
Hoofdtrainer Geert Oosterlee is aan zijn 2e seizoen bezig en heeft onlangs bijgetekend. In het verleden was Geert Oosterlee trainer bij vv Twedo en vv Roden.

De voetbalclub vv Zuidwolde werd op 2 september 1947 in de rood zwarte kleuren opgericht en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Woltingheslag aan het sportlaantje te Zuidwolde. In 2005 werd Zuidwolde kampioen in de 4e klasse en sindsdien schommelt het 1e elftal tussen de 2e en 3e klasse.
In 2006 t/m 2008 en in 2011-2012 kwam Zuidwolde zelfs even in de 2e klasse uit, maar sinds 2012 voetballen de rood zwarten in de 3e Klasse B.
De vereniging heeft met jeugdvoetbal een intensieve samenwerkingsverband met VVAK en de zaterdagclub ZZVV waaronder het JVZ ( Jeugdvoetbal Zuidwolde ) is ondergebracht.

Het Esdorp Zuidwolde ligt onder de rook van Hoogeveen, behoort tot de gemeente De Wolden en heeft 6700 inwoners.
Naast zondagclub Zuidwolde is er ook een zaterdagclub de 3e klasser ZZVV in Zuidwolde actief.

De wedstrijd sc Emmeloord - Zuidwolde begint zondag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Wij wensen iedereen een sportieve voetbalzondag toe!

De voorspellingen:

sc Emmeloord - Zuidwolde tussen de nummers 7 en 4.
In Zuidwolde werd het eerder 2 - 2, maar vorig jaar ging de thuiswedstrijd met maar liefst 1 - 6 verloren.
De Emmeloorders staan er goed voor in de laatste periode en mogen geen punten meer verspelen, maar ook Zuidwolde kan zich nog plaatsen voor de nacompetitie.
Het publiek kan een interessante wedstrijd verwachten. Een 1.

FC Assen - vv Roden tussen de nummers 1 en 2.
In Roden werd het eerder 0 - 1 voor FC Assen.
Dit is een absolute topper in de 3e klasse B met als inzet het kampioensschap!
De koploper ging in Beilen met 3 – 1 onderuit en kan zich geen misstap meer veroorloven. Een prachtige affiche en een krachtmeting tussen 2 goede teams.
Roden stond lange tijd bovenaan en geeft zich niet gewonnen. Een 3.

Read Swart - vv Beilen tussen de nummers 11 en 5.
In Beilen werd het eerder een 1 – 1 gelijkspel.
De laatste weken is Beilen weer goed bezig om zich terug te knokken terwijl de Friezen moeten vrezen voor PD wedstrijden.
Zijn de rood zwarten in staat de PD te ontlopen? Het gaat moeilijk worden omdat vv Beilen stiekem hoopt op de nacompetitie. Een 2.

vv Ruinen - De Blesse tussen de nummers 9 en 12.
In De Blesse werd het eerder 1 – 4 voor Ruinen.
De thuisploeg heeft de punten hard nodig om de PD te ontlopen terwijl De Blesse zich voor de PD kan opmaken. Of is De Blesse in staat voor een verrassing te kunnen zorgen? Bij een overwinning op Ruinen is alles nog mogelijk! Een 3.

FC Oldemarkt - Asser Boys tussen de nummers 3 en 6.
In Assen werd het eerder 5 – 1 voor de Asser Boys, maar de laatste weken zijn de Asser Boys een beetje uit vorm.
Thuis werd tegen laagvlieger VENO verrassend met 0 – 1 verloren en vorige week gingen de Assenaren in Beilen met 3 – 1 onderuit.
FC Oldemarkt staat op een keurige 3e plek en draait een goed seizoen.
De thuisploeg staat 5 punten achter koploper FC Assen en zal er alles aandoen om bovenin aan te haken. Een 1.

VENO Vollenhove – FC Jubbega tussen de nummers 10 en 8.
In Friesland werd het eerder 0 – 1 voor VENO.
Het team uit Vollenhove won verrassend met 0 – 1 bij de Asser Boys en proberen met een slotoffensief de PD wedstrijden te ontlopen.
De Friezen wonnen verrassend met 2 – 1 van Zuidwolde en zijn ook nog niet veilig. Een 3.

Steenwijkerwold - Nieuweschoot tussen de nummers 13 en 14.
In Heerenveen werd het eerder een 3 – 3 gelijkspel.
Beide teams staan op het punt te degraderen naar de 4e klasse en lijken de dans niet meer te kunnen ontspringen. De achterstand is te groot! Een 3.

Verslaggever: Klaas Huisman.