SC Emmeloord DA1 - Steenwijk DA1

10-03-2012 - SC Emmeloord DA1 – Steenwijk DA1

Na de winterstop beginnen we vanaf dit seizoen aan een nieuwe competitie. Het is er op of er onder! We waren voor de winterstop beland in de onderste 6 en dus spelen we nu om niet te degraderen. De laatste 3 clubs degraderen namelijk naar de 5e klasse en dat willen wij natuurlijk niet na ons succes van vorig seizoen dus gaan we voetballen voor het voorjaarskampioenschap!

Vandaag speelden we onze eerste wedstrijd tegen de dames van Steenwijk. Ze waren lekker op tijd want ze waren er zelfs al voor dat wij het team compleet hadden en ze waren ook al op het veld toen wij nog moesten omkleden. Misschien een beetje imponerend maar we zullen zien wat de wedstrijd ons brengt. We begonnen sterk aan de wedstrijd maar de kansen kwamen niet. Het spel werd vooral gespeeld op het middenveld en kwam Steenwijk vaker bij ons doel dan wij bij hun doel maar met onze verdediging was niks mis dus ze kwamen niet ver. Hooguit een schot op de keeper van beide kanten. Zo bleef het lang 0-0. Tijdens een corner kwam daar dan het verlossende doelpunt aan Emmeloordse kant. Vanuit een corner werd er gescoord met een kopbal! Jawel een kopbal, de dames van Emmeloord maken niet zo vaak een doelpunt met hun hoofd. Dus dit was uiteraard een leuk moment. Doelpuntmaakster was Lyndsay. Ongeveer 10 minuten later kwamen we weer op gelijke hoogte. 1-1 Steenwijk na een doorgebroken speelster van Steenwijk die alleen tegenover Deborah stond en het ook af maakte. Discussie daarna volgde of het nou buitenspel was of niet. Maar deze stand bleef staan tot de rust. Het zonnetje was ondertussen verdwenen en het was iets kouder dan in de eerste helft maar het was nog steeds lekker weer om te voetballen. Het was te merken dat Steenwijk iets feller was en ook rake klappen kon uitdelen na een bodycheck op Ichelle waarmee de speelster van Steenwijk zichzelf ook blesseerde. Alles prima en ze konden weer verder. Aan beide kanten waren er kansen genoeg maar geen een bal ging erin. Voor ons nog 2 goede kansen die er helaas niet in gingen, net naast het doel na een goede voorzet van Marielle en een redding van de Steenwijkse keepster na een schot van Ichelle. Zo bleef de 1-1 nog steeds staan maar kwamen wij minder aan de bal. Het werd chaotisch en de verdediging werd steeds vaker uitgespeeld waarna er meer kansen voor Steenwijk ontstonden. Maar Deborah houdt nog steeds alle ballen uit het doel. Maar niet voor lang, Steenwijk krijgt een kans en scoort. Er wordt gefloten voor buitenspel dus is het doelpunt afgekeurd. Stand 1-1. Conditioneel waren we nu de wat mindere ploeg en wij moesten met ze alle vechten om geen tegendoelpunten te krijgen en dat is vanmiddag verder ook gelukt. De eindstand bleef zoals we de rust ook in gingen 1-1. Een resultaat waar we nu tevreden mee kunnen zijn maar of dit ook gevolgen heeft aan het einde van het seizoen dat moet later blijken. Voor nu hebben we 1 punt en zullen we volgende week echt de 3 punten moeten pakken om niet teveel averij op te lopen. Want 10 wedstrijden dit voorjaar zijn zo voorbij.