F3 DESZW – SCE F3 zaterdag 24 maart

24-03-2012 - Het toekomstige 1e elftal van SCE; de F3 moest aantreden in Zwartsluis tegen DESZW F3. Het was de 2e wedstrijd van het voorjaar 2012.  De eerste was al tegen Ens deze hadden we gewonnen met 5-1. Gelukkig was het verzamelen bij het voetbalveld van SCE anders had Tamas met zijn Opa in IJsselmuiden staan wachten, verkeerde plaats dus. Opa dacht dat we tegen IJsselmuiden moesten voetballen. De stoet met voetballers en supporters kwam keurig op tijd bij de gezellige voetbalvelden van Zwartsluis aan. Omkleden moesten de F3 tjes in een kleedkamer zonder douches maar wel met keuken en bestuurstafel en echte stoelen. De kleedkamers waren vol dus zaten zij in een vergader /instructie zaaltje. Na het omkleden met lawaaierige en zenuwachtige voetballers werd de tactiek doorgesproken, de begeleiders Dennis en Thom, toch? drukte de voetballers nog eens op het hart dat samenspelen belangrijk is en wensten hen veel plezier. Opstelling werd bekendgemaakt en dit keer was Wouter de aanvoerder van het F3 SCE sterren team. Bij het team speelde voor de eerste keer ook Romeo Greidanus mee, natuurlijk ook een beetje zenuwachtig maar hij heeft het heel goed gedaan.
Op het doel bij SCE stond voor de rust Nighell??? en na de rust Remon. Na het trakteren van paaseitjes zijn de voetballers naar het veld gelopen. En natuurlijk is de Yel: ‘YELL YELL YELL, SCE DIE WINT HET WEL!’ uit volle borst mee geschreeuwd. Direct vanaf het eerste fluitsignaal vlogen onze F- jes op de bal af maar was het Zwartsluis die de eerste kans om een doelpunt kreeg, maar gelukkig was onze keeper goed uitgelopen. SCE was de eerste helft sterker en na schoten van Ibrahim (net gestopt door de keeper) en Romeo die de bal net over de lat schopte, was het toch Zwartsluis die het eerste doelpunt maakte. Het was 1-0. SCE liet de kop niet zakken, integendeel; de voetballertjes deden er een schepje bovenop en dat resulteerde dat Wouter na een voorzet van Meie de bal net naast het doel schopte. Na een minuut of 15 was het dan toch raak en was het Meije die met de puntschoen met een hard schot een doelpunt maakte 1-1. De ruststand van DESW – SCE was 1-1. De 2e helft was ook spannend, Zwartsluis had wat wisselspelers ingezet en wist erg gevaarlijk dicht bij het SCE doel te komen. Maar om te winnen  moet je wel doelpunten maken en gelukkig was onze doelman Remon oplettend en de verdediging meestal op tijd. Opvallend was de vechtlust van onze jongens uit  Emmeloord en langzaam maar zeker was het SCE die sterker werd. Ibrahim gaf een mooie voorzet en Meije schopte de bal tegen de paal, Wouter maakte bijna een doelpunt. Het spel ging heen en weer en de uitstekende achterhoede; Koen, Martijn en Tamas gaven de Zwartsluis spelers weinig ruimte.
In de laatste minuut wist SCE te scoren en maakte Wouter door een vrije bal met een hard schot de winnende treffer: 1- 2!  De 2e wedstrijd van het seizoen 2011-2012  is opnieuw gewonnen door de F3 tjes van SCE. Ook  het penalty schieten gaat steeds beter. 6 keer is er raak geschoten en 3 keer tegen de paal. Dat is toch een mooi resultaat. Uitstekend gedaan jongens!