SC Emmeloord - Akkrum

25-03-2012 - SC Emmeloord pakt de draad weer op.
 Tegen het laag geklasseerde Akkrum moest sportclub weer de punten gaan pakken om boven in mee te draaien na twee verloren duels. Deze zondag onder een heerlijk zonnetje begonnen we dan ook met veel druk naar voren en in de achtste minuut was het D Lanters die alleen op de keeper afgaat en iedereen al met de armen in de hoogte stond, maar deze kans ging de mist in. Dit gebeurde ook al in de 15de minuut door een voorzet van D v/d Zee waar R Kleiker de bal over kopte. Deze zelfde R Kleiker gaat nog geen twee minuten later goed door en legt
de bal panklaar voor G Pala die hem tegen de paal schoot. P Vonk moest gelijk daarna uit een verre uittrap van de keeper optreden omdat de spits met een lob hem probeerde te passeren maar gelukkig tikte hij de bal net over de lat heen. Zo kregen we nog wel een paar 100% kansen van R Kleiker en D v/d Zee die beide niet konden scoren.
Uiteindelijk was het dan toch weer D Lanters die de bal voorgeeft op D v/d Zee die in tweede instantie de bal tegen het net schoot en de verlossende 1-0 was gemaakt. Veel mogelijkheden en zelfs grote kansen die niet benut werden door de spitsen om Akkrum op de knieën te krijgen, was het H v Wieren de aanvoerder,die vanaf de middellijn iedereen achterliet en verwoestend uithaalde 2-0 en de wedstrijd was gespeeld. In blessure tijd van de eerste helft kreeg Akkrum nog een mooie kans maar Patrick stond zijn mannetje. Na rust een zelfde spelbeeld veel kansen niet benutten , zo schoot D v/d Zee op de paal, L Rasing een afstandschot die van richting werd veranderd waar de keeper van Akkrum redt. Het leek erop dat Sportclub de wedstrijd plichtmatig uit speelde maar D Lanters speelt nog een keer over links zijn tegenspeler uit en R Kleiker kon uit deze voorzet de 3-0 maken Ook G Pala deed nog een duit in het zakje en met een uitgespeelde kans maakte hij de 4-0.|Heerenveen en Friesland lieten de punten wel liggen dus was het Sportclub die de lachende derde is. Patrick de man van de wedstrijd maar voor mij mochten de bloemen ook wel naar Sven Goos die een puike wedstrijd voetbalde. Volgende week de eerste inhaal wedstrijd voor de tweede periode tegen Oereterp.