Competitiewedstrijd SCE D1 - De Blesse D 1 zaterdag 24 maart 2012

24-03-2012 - Competitiewedstrijd  SCE D1 - De Blesse  D1 -

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de Blesse D1 op het programma. Vorige week had de Blesse SVM met 3-2 verslagen, terwijl wij van SVM met 5-0 onderuit waren gegaan, dus dit kon wel eens een hele zware wedstrijd worden. De aftrap was 09.00 uur. Het is al snel duidelijk, dat dit een tegenstander
was waar niet mee te spotten viel. De snelle spitsen van de Blesse zorgden ervoor dat SCE binnen 3 minuten tegen een achterstand van 0-1 aankeek. De eerste 10 minuten kon SCE maar geen manier vinden de tegenstander tegen te houden,  maar zoals zo vaak moet SCE eerst op stoom komen, en dat gebeurt dan ook  In de 11e minuut krijgt SCE een vrije trap net voor het 11 meter gebied, Melvin neemt de vrije trap en via een verdediger volgt een corner. Even later geeft Olav een pracht voorzet op Ian, deze schiet tegen de paal, wat zonde. In de 20e minuut komt Olav oog in oog met de keeper , maar de keeper weet de bal nog net weg te moffelen. Even later een prachtige actie van Robin geeft de bal door aan Jason  en deze passt op zijn beurt op Luuk , maar de keeper wist ook deze bal tegen te houden. SCE komt steeds beter in het spel, en nu bleek dan ook snel dat de Blesse het puur moest hebben van de spitsen, verder hadden wij alles onder controle, totdat een spits van de Blesse er weer uitbrak en vanaf de middellijn de bal tot bij Quinen weet te brengen, maar gelukkig stond nu ook bij hun de paal in de weg. In de 25e minuut geeft Damian een wereld voorzet op Luuk deze weet de keeper te omzeilen, en de 1-1 is een feit. Vlak voor de rust komt de bal nog een keer bij Luuk deze schiet op dek eeper, maar deze heeft de bal niet klemvast en in de rebound schiet Olav de 2-1 binnen.
In de 2e helft heb ik de 3-1 van Ian niet eens gezien, zo snel ging het voor me, maar het blijkt dat hij vanaf de middellijn de bal heeft meegenomen, en de bal prima binnen heeft geschoten. Dan denkt iedereen gelukkig even lucht,  maar in de 4e minuut is het weer een spits van de Blesse die met een solo actie fraai de 3-2 aantekent. En in de 5e minuut wordt het nog erger , een vrije trap net over de middellijn brengt de Blesse op 3-3 met wel een zeer fraaie boogbal. We konden dus weer opnieuw beginnen. Prachtige combinaties met Lucas en Marc  en Luuk vinden plaats. Dan na een kluts situatie bij het doel van de Blesse is het Robin, die in de 19e minuut SCE weer naar een voorsprong brengt en dit allemaal met een vernietigend schot. In de 21e minuut  geeft Damian weer een pracht voorzet op Luuk hij speelt niet af, maar probeert zelf en ja hoor de 5-3 valt binnen. Een mooie combinatie tussen Lucas en Damian, Damian haalt ook een keer uit en bal gaat nog maar net over. In de 23e minuut wordt Stefan in het veld gebracht, deze had last van een blessure. Uit een corner krijgt Koen de bal op zijn slof , maar dit keer zit de lat in de weg. Melvin valt geblesseerd uit, en Koen, Ian en Jeroen voorkomen verdere tegentreffers voor SCE . En dan is daar het eindsignaal SCE wint weer en dit keer met 5-3.
Als de concurrenten boven ons nu allemaal verliezen staan we gewoon op de 4e plaats. Leuke pot om te zien, volgende week wederom thuis tegen Rouveen, gaan we ook gewoon winnen toch.  Applaus voor jullie allemaal, geniet ervan