SC Emmeloord - Bakkeveen

04/03/2012 -  Slecht voetbal en toch 3 punten
Wat een wedstrijd had moeten worden met veel doelpunten tegen het op de laatste plaats staande Bakkeveen had iedereen gehoopt. Dat het niet gebeurde is iets wat niet te verklaren is ,de motivatie ontbrak de wil om veel doelpunten te maken lukte niet, kortom een slechte wedstrijd waar iedereen achter de feiten aanliep. Dat het al in de eerste minuut 1-0 stond voor Sportclub was te danken aan een eigen doelpunt, die totaal verkeerd geraakt werd door de verdediger van Bakkeveen uit een schot van Tjalling. Dat het binnen vijf minuten 3-0 had moeten staan wederom door Tjalling schot voorlangs en Martin Holtmaat die over kopt.In de 30ste minuut scoorde Bakkeveen de 1-1 door een lange bal over de verdediging heen te spelen en de spits lobte hem over de keeper R Kleiker werd net voor rust nog een keer vrij voor de keeper gezet ,maar ook deze kans werd verprutst. Hopend op een betere tweede helft en wel de kansen om te zetten in doelpunten lukte het in de 51ste minuut dan toch. Een doelpunt van G Pala en nog geen twee minuten later een van Tjalling Heeringa gaf mij nog een beetje hoop, maar het tegendeel was waar.
Het duurde wel tot de 82ste minuut dat de aansluitings treffer gemaakt werd door Bakkeveen en de stand 3-2 nog in het voordeel van Sportclub was. Dat de wedstrijd winnend werd afgesloten was omdat Bakkeveen nog slechter
met de kansen omging dan SC Emmeloord. Volgende week de zware wedstrijd tegen Heereveen vv waar wij uit een ander vaatje moeten tappen om deze ploeg op een punt te naderen of definitief niet meer voor het kampioenschap