Verslag sc Emmeloord 2 - Reaal Dronten 2

sc Emmeloord 2  -  Reaal Dronten 2    6  -  5   (  2  -  2  )

Het tweede elftal van Reaal Dronten heeft in een ongekend spektakelstuk zijn eerste oefenwedstrijd met 6 - 5 verloren van reserve eerste klasser sc Emmeloord 2.
Beide teams speelden onbevangen en schotelden het publiek een open levendige en aantrekkelijke wedstrijd voor.
De Reaalisten waren lange tijd de bovenliggende partij en leken voor een sensatie te gaan zorgen in Emmeloord.
Bij een 3 - 5 voorsprong hadden Ouahib El Krimi & Hamzah Boughtat de wedstrijd op slot kunnen gooien en leek Reaal trainer Jan Bezema de weddenschap van zijn zwager sc Emmeloord trainer Duco Pater te gaan winnen. De makrelen waren al ingepakt, maar in een hectische slotfase gingen de rood zwarten alsnog kopje onder in Emmeloord.
De mannen van Reaal trainers Rene Kranenburg & Jan Bezema hebben hun visitekaartje afgegeven en een goede nuttige oefenwedstrijd op de mat gelegd. Het gehele team verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel.

Hieronder het verslag over: Het debuut van jeugdkeeper Wouter Atema, de grillige aanvaller Samir Benchicar & wonderboy Jay van Zelst, De balgoochelaars Charlean Kiziler, Adil Elmorabit & Ouahib Ronaldo El Krimi, Het weerbarstige blok Jim Bosman, Lesley Pankl, Steven Alutte en breekijzer Kamel Issaoutti, De spil op het middenveld Azad Abdullah, de onberekenbare tovenaar Hamzha Boughtat, De hongerige Mo Elmorabit, De dribbelaar Bayram Kiziler & supersub Mustafa Jabber.

Bij sc Emmeloord 2 zijn ze nog druk bezig om het nieuwe team te formeren en werden diverse nieuwe spelers uitgeprobeerd.
De Blauwen zijn aan een gigantische opmars bezig en in twee seizoenen van de reserve derde klasse naar de reserve eerste klasse gepromoveerd. Er stond nog een mix van diverse spelers in het veld, maar ook de geroutineerde ervaren spelers Robbin Willemsen, Luuk Kappers, Sjors Hendrikse, Remco Bus, Rudy de Jonge, Adri Nugter, Martin Holtmaat & good old Jaap Jonker ( de topscorer aller tijden ) waren van de partij bij sc Emmeloord 2.
De Emmeloordtrainers Edwin Berende & Duco Pater hadden hun strijdplan al klaar liggen, maar werden meteen vanaf de aftrap totaal verrast door een ontketend Reaal Dronten.

Onder toeziend oog van Hoofdtrainer Henk Posthuma lieten de jongens van het 2e elftal zich van hun beste kant zien in Emmeloord.
Met snelle flitsende en onbevangen acties trok Reaal Dronten dapper ten aanval en kreeg het meteen een paar goede kansen.
Op het middenveld deelde Azad Abdullah de lakens uit door met subtiele steekballetjes de voorhoede aan het werk te zetten.
Met een snelle balcirculatie nam Reaal Dronten verrassend het initiatief.
In de 7e minuut scoorde Charlean Kiziler met een fraaie schuiver de snelle 0 - 1 voor Reaal Dronten.
Bij sc Emmeloord waren ze een beetje geschrokken, maar in de 12e minuut ging de jeugdige Reaal doelman Wouter Atema in de fout bij een onschuldig schotje van Adri Nugter en stond het ineens 1 - 1.
Toch zou A1 doelman Wouter Atema zich snel herstellen en stond hij op de goede plek om harde schoten van Sjors Hendrikse & Adri Nugter te keren. Deze jeugdige keeper heeft het talent om zich verder te ontwikkelen en had een paar knappe reddingen in huis.
In de 15e minuut kwamen de Emmeloorders via een geplaatst schot van Luuk Kappers op een 2 - 1 voorsprong, maar toen ging het ineens lekker lopen bij Reaal Dronten.
Onder aanvoering van Turbo Azad Abdullah toonde Reaal Dronten veerkracht en teamspirit. Het was een lust voor het oog om het technisch vernuft van Ouahib El Krimi, Adil & Mo Elmorabit en vooral van uitblinker Charlean Kiziler in actie te zien.
Met one touch tiktak voetbal werd er een weergaloze show opgevoerd.
In de 22e minuut leverde Adil Elmorabit een perfecte steekbal af op de vrijstaande Charlean Kiziler voor de dikverdiende 2 - 2 gelijkmaker.
Bij sc Emmeloord probeerden Sjors Hendrikse & Adri Nugter met veel strijd en inzet het team weer op de rails te krijgen.
De Emmeloorders konden lange tijd geen vat krijgen op het onbevangen onetouch aanvalsspel van Reaal Dronten.
Vlak voor rust kreeg Reaal Dronten een paar goede mogelijkheden, maar Adil Elmorabit, Charlean Kiziler & nieuwkomer Samir Benchicar kwamen niet tot scoren. Ondertussen raakte de accu leeg bij wonderboy Jay van Zelst en kwam de onberekenbare tovenaar Hamzah Boughtat in de ploeg. Met een 2 - 2 stand gingen we rusten.

Het was erg gezellig om iedereen weer terug te zien in de kantine bij sc Emmeloord, maar de koffie was nog niet eens op of de tweede helft was al begonnen. De beginfase was nog voor sc Emmeloord waarbij vooral good old Jaap Jonker, Rudy de Jonge & Danny de Graaf goede dingen lieten zien. In de 48e minuut stond Jaap Jonker aan de basis van de 3 - 2 van Danny de Graaf. Met een strakke schuiver werd Reaal doelman Wouter Atema gepasseerd voor de 3 - 2 voor sc Emmeloord.
Plotseling was de geest uit de fles en trokken de Reaalisten het initiatief helemaal naar zich toe.
Onze hoofdtrainer Henk Posthuma zag het likkebaardend aan en genoot met volle teugen van het technische tiktak voetbal van Reaal Dronten.
Met name invaller Hamzhah Boughtat had een paar fraaie snelle acties in huis en creeerde veel gevaar.
Vanuit de tweede lijn probeerden Charlean Kiziler & Mo Elmorabit gevaar te creeeren, maar deze pogingen zeilden over.
In de 52e minuut viel uit een flitsende eentwee tussen Ouahib El Krimi & Charlean Kiziler de dikverdiende 3 - 3 gelijkmaker.
Het was Ouahib El Krimi die ala Ronaldo de bal snoeihard tegen de touwen joeg en daarop Christiano Ronaldo imiteerde.
In een zinderende fase trok Reaal volop de aanval en liep het in een mum van tijd uit naar een 3 - 5 voorsprong.
De verdediging van Emmeloord wist niet meer waar het zoeken moest want het ging ineens supersnel.
In de 60e minuut scoorde Hamzah Boughtat op weergaloze wijze de 3 - 4 en in de 75e minuut deed ook uitblinker Ouahib Ronaldo El Krimi een duit in het zakje door de bal snoeihard in de touwen te jagen voor de 3 - 5.
Er volgde weer een Ronaldo imitatie en sc Emmeloord leek rijp voor de sloop toen Reaal een gigantische kans kreeg om het duel te beslissen.
Op volle snelheid glipten de broertjes Mo & Adil Elmorabit door de Emmeloordse verdediging waar Hamzah & El Krimi al hun positie hadden ingenomen.
Buiten bereik van de Emmeloordse doelman hadden de Reaalisten de hoek voor het uitzoeken.......maar in plaats van af te drukken speelde men elkaar de bal toe......in kansrijke positie kwam Ronaldo El Krimi deze keer niet tot scoren. Dit was het toppunt van gemakzucht en besluiteloosheid en het keerpunt in deze wedstrijd.
De trainers Rene Kranenburg en Jan Bezema zagen het met lede ogen aan en gingen doorwisselen om iedereen speeltijd te geven.
Vooral toen uitblinker Azad Abdullah en spelmaker Charlean Kiziler werden gewisseld werd het spel al snel minder bij Reaal Dronten.
De Emmeloorders roken nu bloed en schakelden een tandje bij.
In de slotfase was sc Emmeloord overduidelijk de betere ploeg en volgde er een inhaalrace.
Reaal werd nu teruggedrongen en het was aan A1 doelman Wouter Atema te danken dat men overeind bleef. De druk nam toe en werd uiteindelijk Reaal te machtig.
In de 82e minuut scoorde Rudy de Jonge met een volley de 4 - 5 en uit een voorzet van Luuk Kappers gleed Reaal speler Ouahib El Krimi de bal pardoes in eigen doel voor de 5 - 5.
In de allerlaatste seconde scoorde Adri Nugter met een verwoestend hard schot de verlossende 6 - 5 voor sc Emmeloord 2.
Dit was een teleurstelling en domper voor de spelers van Reaal Dronten, maar toch hebben deze spelers hun visitekaartje afgegeven.

Na afloop moest Reaal trainer Jan Bezema zijn zwager Duco Pater feliciteren en de makrelen overhandigen.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar en ik heb ook intussen Emmeloordtrainer Dick Schuurman gepolst voor een oefenwedstrijd tussen sc Emmeloord 1 en Reaal Dronten 1.
Met een tevreden gevoel keerden Henk Posthuma en deze verslaggever weer huiswaarts. Wij hebben genoten van dit spektakelstuk en zijn beretrots op dit 2e elftal van Reaal Dronten.

Verslaggever: Klaas Huisman.