De voorbeschouwing sc Emmeloord - RKO Rutten

De voorbeschouwing sc Emmeloord  -  RKO Rutten

Voor donderdagavond staat er een ouderwetse beladen polderderby op het programma als sc Emmeloord en RKO Rutten de degens met elkaar gaan kruizen. Het is voor beide teams hun tweede bekerwedstrijd.
Afgelopen zondag wist sc Emmeloord vrij eenvoudig met 0 - 5 van FFS Stobbegea United te winnen terwijl RKO Rutten thuis niet verder kwam dan een 2 - 2 gelijkspel tegen derdeklasser vv Ruinen.
Tegenstander Rutten Komt Op zal supergemotiveerd naar Emmeloord gaan afreizen om de Blauwen een lastige avond te gaan bezorgen.

Deze beladen polderderby is een bijzondere wedstrijd voor oud RKO speler Maarten Dekkers die deze zomer de overstap naar sc Emmeloord maakte. Deze grillige aanvaller scoorde in vijf seizoenen RKO maar liefst 70 doelpunten voor de rood witten en staat op de tweede plaats op de ranglijst topscorer aller tijden voor RKO Rutten.
Met gemengde gevoelens zal Maarten Dekkers donderdagavond op het veld stappen om in het Blauwe outfit tegen zijn oude club in actie te komen.

De Blauwen zijn uitstekend aan het bekertoernooi begonnen door in Friesland vrij eenvoudig FFS Stobbegat met 0 - 5 aan de kant te zetten.
Afgelopen zondag vielen de spelers Abdul Boundati & Ronald Kleiker geblesseerd uit en het is even afwachten in hoeverre deze spelers inmiddels zijn hersteld voor het duel met RKO.
Tevens zitten ook Matthias Frankema, Brahim Boundati & Denny vd Zee in de ziekenboeg en lijkt het erop dat Brahim pas na de winterstop zal gaan aansluiten. Denny vd Zee verwacht deze week uitsluitsel te krijgen.
De Emmeloorders maakten zondag een goede gretige indruk waarbij vooral de nieuwkomers Maarten Dekkers & Rik Beekman goed voor de dag kwamen. Trainer Dick Schuurman heeft verder de beschikking over 16 fitte spelers voor deze bekerwedstrijd met de vermelding dat Ronald Kleiker waarschijnlijk weer kan aanschuiven.

Tegenstander Rutten Komt Op heeft de beschikking over 18 topfitte spelers met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar oud.
De oudste en meest ervaren speler is de 33 jarige Theo van Maanen en de jongste speler is het 17 jarige jeugdtalent Jurrian Schra.
In de voorbereiding verloor RKO met 4 - 1 van Oudehaske waarna het eerste bekerduel tegen vv Ruinen in een 2 - 2 gelijkspel eindigde.
In deze bekerwedstrijd scoorden Mart Matthijssen & Lars Deinum de doelpunten voor RKO Rutten en wist Gerwin Sloots tweemaal het net te vinden voor vv Ruinen.
De dorpsclub RKO zag met afgrijzen zijn beide topscorers en goaltjesgetters Edzo Kloosterboer & Maarten Dekkers vertrekken.
Vorig seizoen was Edzo Kloosterboer nog goed voor 25 doelpunten terwijl Maarten Dekkers 18 keer het net wist te vinden.
Edzo Kloosterboer is naar CVVO Lemmer vertrokken en Maarten Dekkers heeft voor een nieuw avontuur bij sc Emmeloord gekozen.

De nieuwe trainer bij RKO Rutten heet Peter van Beenen die van CVVO Lemmer is overgekomen. In het verleden was Peter van Beenen actief bij N.O.K. in Oudemirdum, vv Heeg & VVI in Idskenhuizen.
De dragende en bepalende spelers bij RKO Rutten zijn Theo van Maanen, Martijn van Middelaar, Koen Matthijssen, Jacco Dekker & Peter vd Avoird. Peter vd Avoird & Jacco Dekker zijn echte clubspelers en  spelen al meer dan 10 jaar in de hoofdmacht bij RKO Rutten.

De voetbalclub RKO Rutten staat voor Rutten Komt Op en is op 17 Juni 1957 in de clubkleuren Rood Wit opgericht.
Deze gezellige en gemoedelijke dorpsclub speelde jarenlang in de onderafdeling KNVB en schommelde tussen 1996 & 2014 tussen de vijfde en zesde klasse. In 2014 promoveerde RKO via de nacompetitie naar de 4e klasse A.
Vorig seizoen eindigde RKO Rutten op een 10e plek in de 4e klasse A met 33 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 67 voor en 63 tegen. De rood witten wisten 10 keer te winnen, speelden 3 keer gelijk en verloren 13 wedstrijden.
Het is een aanvallend ingestelde ploeg die ook gemakkelijk veel doelpunten tegen krijgt.
RKO Rutten is een kleine dorpsclub met ongeveer 300 leden onderverdeeld in drie seniorenteams, acht jeugdteams, een meidenteam en een zaalvoetbalafdeling.
Het speelt zijn thuiswedstrijden op het knusse sportpark De Treffer.
Het groene polderdorp Rutten is in 1953 ontstaan en heeft nu ongeveer 1600 inwoners.
Het dorp is vernoemd naar een eerder verdronken dorp met de naam Ruthne.  Deze nederzetting Ruthne lag vlakbij het eiland Urk.

De beladen bekerderby sc Emmeloord - RKO Rutten begint donderdagavond om 20:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord. Het verslag volgt donderdagavond.
Wij wensen iedereen een sportieve derby toe.

Verslaggever: Klaas Huisman.