Verslag FFS - sc Emmeloord

FFS Stobbegea United  -  sc Emmeloord   0  -  5   (  0  -  2  )

In het gezellige en gemoedelijke Frieze dorp Vegelinsoord heeft sc Emmeloord zijn eerste bekerwedstrijd eenvoudig met 0 - 5 gewonnen van FFS Stobbegat United.
De Emmeloorders kenden een bliksemstart en stonden binnen een kwartier via twee doelpunten van Sander Heimens op een 0 - 2 voorsprong.
Het oppermachtige en dominante sc Emmeloord creeerde goede kansen, maar het team was nog zoekende naar de juiste openingen en spelpatronen. Vlak voor rust en in het begin van de tweede helft probeerde FFS Stobbegae United een paar plaagstootjes uit te delen, maar doelman Niels Boomsma stond op de goede plek om de nul te houden.
Nadat Bastian Tabak uit een vloeiende aanval op aangeven van Harm van Wieren de 0 - 3 had aangetekend was het Frieze verzet gebroken.
Met een weergaloos lobje scoorde nieuwkomer Maarten Dekkers de 0 - 4 waarna invaller Gerke Schaap een perfecte voorzet van Sander Heimens tegen de touwen schoot voor de 0 - 5 eindstand.
Dit verslag gaat over een rossige koe die maar niet wilde ontploffen in Stobbegat.

Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: De perfecte wisselwerking, Een straffe sterke wind, Het Panorama Mesdag reclamebord, De aanvalsdriften van Maarten Dekkers & Rik Beekman, De verrassende metamorfose van Guido Vissers & het visitekaartje van verdediger Remco Jonkman.

Niels Boomsma, Guido Vissers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Ronald Kleiker ( 40e Rik Beekman ), Abdul Boundati ( 25e Hans Langendijk ), Sander Heimens, Maarten Dekkers & Bastian Tabak ( 65e Gerke Schaap ).
Wissels: Rik Beekman, Hans Langendijk & Gerke Schaap.
Geblesseerd/afwezig: Martin Holtmaat, Maarten Ebbers, Denny vd Zee, Matthias Frankema, Brahim Boundati, Marcel Westerhof, Vincent Lengkeek & Stefan vd Werf.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
Toeschouwers: 50

Rondom het hoofdveld van FFS Stobbegea United stond een megagroot Panorama Mesdag reclamebord aangeboden door de melkboeren uit de Haskerveense polder. Na een gastvrij ontvangst in de knusse kantine maakten de Blauwe supporters zich op voor de eerste bekerwedstrijd.
Eerder op de dag had het tweede elftal zijn eerste bekerwedstrijd met 0 - 5 gewonnen bij Steenwijker Boys 2 waarna diverse spelers de moeite hadden genomen om naar Vegelinsoord af te reizen om het eerste elftal aan te moedigen.

Tijdens de wedstrijdbespreking had Trainer Dick Schuurman het team gewaarschuwd om rekening te houden met de lange diepe ballen.
De spelers kregen de opdracht mee om het voetbal simpel en overzichtelijk te houden en om automatismes te creeeren.
Er stond een straffe sterke wind boven stobbegat waardoor de bal een extra lading meekreeg.
Met een 4-3-3 opstelling en de punt naar voren toe begon sc Emmeloord fel en fanatiek aan deze bekerwedstrijd.
Een mooie actie van nieuwkomer Maarten Dekkers eindigde op de vuisten van de doelman van FFS waarna de toon meteen was gezet.
In de 3e minuut scoorde Sander Heimens op koelbloedige wijze de 0 - 1 voor sc Emmeloord nadat hij de bal in de loop meekreeg en beheerst langs de doelman in de hoek wist te schuiven.
In deze fase domineerde sc Emmeloord en werden de Friezen teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
Nadat de doelman van FFS een venijnig schot van Abdul Boundati niet onder controle kreeg leek Bastian Tabak de score op te voeren, maar helaas werd zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.
In de 15e minuut lanceerde Bastian Tabak met een slim steekballetje Sander Heimens die met een strakke schuiver in de hoek meedogenloos toesloeg voor de 0 - 2 voor sc Emmeloord.
Kort hierop moest middenvelder Abdul Boundati het veld met een pijnlijk gezicht verlaten en kwam Hans Langendijk voor hem in de ploeg.
Bij sc Emmeloord liet nieuwkomer Maarten Dekkers veel goede dingen zien, maar ook de backs Guido Vissers & Remco Jonkman lieten zich gelden. Met name linksback Guido Vissers heeft een totale metamorfose ondergaan en gaf geen millimeter prijs.
Het centrale duo Wouter vd Velde & Harm van Wieren hield het IJzeren gordijn hermetisch gesloten waardoor de thuisploeg lange tijd geen potten wist te breken.
Met vlotte combinaties en snelle aanvalsgolven creeerde sc Emmeloord een paar goede kansen, maar pogingen van Gokhan Pala, Maarten Dekkers & Bastian Tabak leverden geen treffers op.
Ondanks het grote veldoverwicht waren de Emmeloorders nog zoekende naar de juiste openingen en spelpatronen.
Nadat middenvelder Ronald Kleiker een tik op zijn enkels had gekregen besloot Trainer Dick Schuurman uit voorzorg te wisselen en mocht nieuwkomer Rik Beekman zijn opwachting gaan maken.
Vlak voor rust lieten de Friezen zich voor het eerst voorin zien en probeerde het een paar plaagstootjes uit te delen, maar tot tweemaal aan toe stond doelman Niels Boomsma op de goede plek om de nul te houden.
In de 45e minuut wist Wouter vd Velde met een slim steekballetje Bastian Tabak aan het werk te zetten, maar ook deze kans ging er niet in waarna het schot van Hans Langendijk tot corner werd verwerkt.
Met een 0 - 2 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de beginfase van de tweede helft probeerde de thuisploeg via de rechterflank gevaar te creeeren, maar Emmeloord doelman Niels Boomsma gaf geen krimp en bleef eenvoudig overeind.
Het stugge en hardwerkende FFS Stobbegea United kwam technisch veel kwaliteit tekort en werd daarna opnieuw de duimschroeven aangedraaid. Met flitsende eentweetjes en soepele combinaties werden de Friezen teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
Een subtiel steekballetje van uitblinker Guido Vissers op Rik Beekman had een beter lot verdiend, maar werd ternauwernood onderschept.
Met de nieuwkomers Rik Beekman & Maarten Dekkers hebben de Emmeloorders veel beweging, snelheid en variatie in de voorhoede.
Vanaf de flanken zorgden Sander Heimens en Rik Beekman voor de aanvoer richting de spitsen, maar Maarten Dekkers & Bastian Tabak vonden de doelman van FFS op hun weg.
In de 55e minuut liet verdediger Harm van Wieren een snelle rush zien waarna zijn strakke voorzet door Bastian Tabak tegen de touwen werd geschoten voor de 0 - 3 voorsprong voor sc Emmeloord.
Het Frieze verzet was hiermee gebroken waarna nieuwkomer Maarten Dekkers met een weergaloos lobje de score naar 0 - 4 wist uit te bouwen. De manier hoe Maarten Dekkers deze bal uit de lucht plukte en in alle rust de doelman met een lobje wist te passeren was een lust voor het oog. Even later leek Rik Beekman uit de kluts toe te slaan, maar zijn schot zeilde rakelings naast.
Het regende even kansen waarbij pogingen van Rik Beekman, Maarten Dekkers & Gerke Schaap werden geblokt.
De doelman van FFS hield met fraaie reddingen Gerke Schaap, Maarten Dekkers & Rik Beekman van het scoren af.
Plotseling verslapte de concentratie achterin bij sc Emmeloord en kreeg FFS nog een goede mogelijkheid, maar de inzet ging rakelings voorlangs.
Het slotakkoord was voor Gerke Schaap die van dichtbij een voorzet van Sander Heimens hard en hoog tegen de touwen schoot voor de 0 - 5 eindstand.
Lichtpuntjes bij sc Emmeloord: De aanvalsdriften van Maarten Dekkers & Rik Beekman, De solide verdediging Wouter vd Velde & Harm van Wieren, De reflexen van doelman Niels Boomsma, De spil Gokhan Pala, De sobere rechtsback Remco Jonkman en de ijzersterke ontwikkeling van Guido Vissers.
Man of the match: Guido Vissers.

Donderdagavond spelen de Emmeloorders hun tweede bekerwedstrijd thuis tegen RKO uit Rutten.
Deze polderderby begint om 20:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord. De voorbeschouwing volgt later.

Verslaggever: Klaas Huisman