Toernooi E1 bij Veno

Toernooi Veno 15 augustus 2015

Zaterdag 22 augustus hadden we onze eerste bekerwedstrijd met ruime cijfers gewonnen van Desz, maar de voorbereiding was al eerder opgestart door de technische staf. Op 15 Augustus had de E1 al een toernooi bij Veno. Een deelnemersveld met allemaal teams van hetzelfde niveau al s wij in de competitie gaan tegenkomen. De hele E1 was aanwezig die dag, aangevuld met Yesser van de E2.

Steenwijkerwold E1
De eerste wedstrijd was eentje van gewenning. Het is weer even lastig om na een lange zomerstop weer het juiste ritme te vinden. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwam het voetbal tevoorschijn in het team.  Een overtreding op Nasim leidde de eerste goal van het toernooi in. Koen schoot de vrije trap hard achter de keeper, 1-0.  Helaas maakte Erwin deze goal niet mee, want van spanning moest hij vlak voor de wedstrijd naar de wc. We bleven goed voetballen, alleen het was oppassen voor de snelle spits van Steenwijkerwold. Mathijn maakte aan alle spanning een einde door een lange rush af te ronden met een geplaatste bal in de verre hoek 2-0.

S.V.M. E1
SVM is een tegenstander die we ook in de competitie tegen gaan komen. Een mooie graadmeter, al zijn beide elftallen nog maar net in training.  Wederom begon E1 goed in de wedstrijd. Na doorzetten van Bryan, kon Wouter de bal intikken. 1-0. Toch was het later SVM die tegen scoorde, een afstandschot van ver, net buiten het bereik van Jeremiah. Een kleine tegenslag in een wedstrijd waarin Emmeloord duidelijk de betere ploeg was. Een mooie steekbal op Brian. Helaas belandde de bal op de lat. SVM counterde af en toe gevaarlijk, een diepe bal van SVM. Jeremiah onderschepte de bal door goed ver van zijn doel te komen. Uiteindelijk scoorde Sophie, nadat Brian wederom de lat raakte. 2-1.

Wolvega E1
2 Wedstrijden gespeeld, 6 punten. We zijn het toernooi goed begonnen. De volgende tegenstander in een reeks van 4 is Wolvega. In dit team kan iedereen scoren. Wouter gaat diep en levert een goede voorzet af. Yesser knokt zich een weg voor het doel en weet uiteindelijk de bal bij Romeo te krijgen die bal kan intikken 1-0. Mathijn vond het nodig om het wat spannender te maken en schoot de bal ongelukkig in eigen goal 1-1. Emmeloord laat het hier niet bij zitten en voert het tempo wat op.  Een mooi opgezette aanval met Brian en Ibrahim, waarna de bal bij Nassim terecht kwam. Een kleine actie en Nassim schoot de bal onberispelijk in de goal, 2-1.

Veno E1
Al weer de laatste wedstrijd, ditmaal tegen de thuisclub. Ook een tegenstander die we in de competitie gaan tegen komen. Om het toernooi te winnen, was 1 punt voldoende. Maar resultaat was niet de doelstelling van deze deelname aan dit toernooi. Doelstelling was leren en ervaren tegen tegenstander van een gelijkwaardig toernooi. Toch, als je zo ver bent. Dan willen we ook de beker naar Emmeloord meenemen. Emmeloord zat er direct bovenop. Een corner van Koen belandde bovenop de hoofd van Wouter. Die weet hier wel raad mee en kopte de bal het doel in 1-0. Emmeloord ging op jacht naar nog meer goals. Dit leidde wel tot ruimte achterin bij Emmeloord. Maar dan staat er nog een goede keeper, die een 1 tegen 1 situatie uitstekend oploste.
Een kans van Ibrahim eindigde op de paal, echter Yesser kon de bal weer oppikken.  Een assist op Nassim die de bal kon plaatsen in het doel, 2-0. De overwinning is een feit, waarmee ook de toernooiwinst.

Nadat we Jan, die werd opgehaald vanwege zijn vrijgezellenfeestje,  hadden uitgezwaaid. Konden we de beker ophalen.

Een leuke ochtend met leuke tegenstanders. We hebben hier veel gezien van de potentie van het elftal, maar ook de samenhorigheid. Dit gaat een mooi jaar worden met een leuke ploeg kinderen en idem dit begeleiding.