sc Emmeloord - H.O.D.O. 8 - 0 ( 3 - 0 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft zich in een wervelende show voor de volgende bekerronde geplaatst.
De tweedeklasser H.O.D.O uit Hollandscheveld kreeg alle hoeken van het veld te zien en werd met een pijnlijke en vernederende 8 - 0 nederlaag terug naar Drenthe gestuurd.
Deze ruime overwinning geeft vertrouwen naar de competitiestart, maar het is wel zaak om met beide benen op de grond te blijven staan.
Dit verslag gaat over balgoochelaars, teamspirit, saamhorigheid, eenvoud, groeibriljantjes en wonderschone doelpunten.

Stefan vd Werff, Denny vd Zee, Laurens Rasing, Wouter vd Velde, Maarten Ebbers, Guido Vissers ( Koen Boneschansker ), Sander Heimens, Ronald Kleiker, Brahim Boundati, Bastian Tabak ( Sven Goos ) & Gokhan Pala.
Wissels: Koen Boneschansker, Sven Goos, Sjors Hendrikse & Niels Boomsma.
Geblesseerd/afwezig: Harm van Wieren & Gerke Schaap
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
Verzorger: Gerard Visser

Voorafgaand wist het 2e elftal met 8 - 0 van FC Oldemarkt 2 te winnen en zich voor de volgende bekerronde te plaatsen.
De polderbewoners wonnen afgelopen donderdag in een fysiek zware wedstrijd met 3 - 4 bij vv Ruinen.
In de rust keken de Emmeloorders nog tegen een 3 - 1 achterstand aan, maar met veel passie en strijd werd dit omgezet in een zwaarbevochten 3 - 4 overwinning.

Onder toeziend oog van extrainer Jan Boxum opende sc Emmeloord fel en fanatiek en creeerde het meteen een paar goede kansen om op voorsprong te komen.
Een scherpe voorzet van Sander Heimens veroorzaakte een enorme scrimmage voor het doel van HODO, maar Bastian Tabak en Brahim Boundati konden net niet profiteren.
Met veel pressie naar voren toe werd HODO teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
In de 8e minuut liet HODO zich voor het eerst voorin zien en kreeg het een corner te nemen. Deze corner werd door HODO speler Robin Vos naastgekopt en daarna nam sc Emmeloord het initiatief weer over.
Een afstandsschot van Gokhan Pala zeilde rakelings over.

In de 10e minuut kwam sc Emmeloord uit een perfecte aanval op een 1 - 0 voorsprong. Het was Gokhan Pala die de juiste opening vond door met een briljante pass Sander Heimens op avontuur te sturen.
De voorzet van Sander Heimens was precies op maat en werd door het groeibriljantje Bastian Tabak strak in de hoek binnengekopt voor de 1 - 0.
Het publiek reageerde uitgelaten op deze prachtige openingsgoal van Bastian Tabak en werd op hun wenken bediend.
Even later lieten Sander Heimens en Bastian Tabak een snelle eentwee zien waarna het schot van Bastian Tabak rakelings naast het doel verdween.
Middenvelder Guido Vissers strooide met schitterende passjes en deponeerde de bal op de stropdas bij Sander Heimens, maar het harde schot van Sander Heimens zeilde over.
De Emmeloorders waren de bovenliggende partij en de 2 - 0 kon niet meer uitblijven.
In de 20e minuut scoorde Gokhan Pala in twee instanties de 2 - 0, maar hier ging een fantastische aanval aan vooraf.
Het was smaakmaker Brahim Boundati die de juiste opening vond door Sander Heimens op maat te bedienen.
Deze snelle rechtsbuiten haalde de achterlijn en gaf een mooie voorzet op maat op de inkomende Gokhan Pala.
De architect van sc Emmeloord had de bal voor het intikken, maar houdt niet van makkelijke goals en miste in eerste instantie voor open doel.
In tweede instantie draaide Gokhan Pala om zijn as om vervolgens verwoestend hard de bal hard en hoog tegen de touwen te schieten.

Na deze 2 - 0 liet sc Emmeloord de teugels een beetje vieren en kon HODO een paar plaagstootjes uitdelen.
In de 24e minuut kreeg HODO spits Jarno Uiterwijk een uitgelezen kans om iets terug te doen, maar zijn bekeken lobje zeilde over.
Even later moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Ferdy Tolman van het scoren te houden.
Over de linkerflank glipte HODO aanvaller Ruben de Haas een paar keer gevaarlijk door de Emmeloordse verdediging, maar zijn voorzetten werden ternauwernood onderschept en onschadelijk gemaakt.
In de 35e minuut belandde een voorzet van Ruben de Haas op het hoofd van Sander Hartman, maar met zijn vingertoppen tikte doelman Stefan vd Werff deze bal over de lat.
Dit waren de laatste speldenprikjes van HODO want vlak voor rust herpakte sc Emmeloord zich weer.

Met vloeiende aanvalsgolven werd HODO weer helemaal teruggedrongen. Een prachtige pass van Laurens Rasing werd door Sander Heimens in de loop meegenomen en voor het doel gebracht.
Helaas stuitte Bastian Tabak op HODO doelman Gerry Mol, maar vlak voor rust kwam sc Emmeloord uit een schitterende vrije trap van Brahim Boundati op een 3 - 0 voorsprong.
In de 42e minuut stuurde Ronald Kleiker met een subtiel steekballetje Sander Heimens op avontuur die op randje strafschopgebied door HODO doelman Gerry Mol werd afgestopt.
Het leverde deze doelman een gele kaart en sc Emmeloord een vrije trap op. Deze ingestudeerde vrije trap was een lust voor het oog om te zien want na het overstapje van Gokhan Pala scoorde Brahim Boundati op fabuleuze wijze de 3 - 0. Dit was tevens de ruststand.

In de rust klonk er vrolijke muziek uit de geluidsinstallatie en hing er een gezellige sfeer op de tribune.
Het talrijke publiek ging er eens goed voor zitten en kreeg een wervelende 2e helft voorgeschoteld.
De gasten uit Hollandscheveld kwamen er niet meer aan te pas en kregen alle hoeken van het veld te zien.
Een mooie snelle rush van Sander Heimens had een beter lot verdiend, maar zijn poging zeilde over.
Even later reageerde Bastian Tabak heel alert door een foutieve pass te onderscheppen en zich een vrije doortocht te creeeren.
De poging van Bastian Tabak schampte de lat en ging over het doel, maar in de 55e minuut stond dit grote talent aan de basis van de 4 - 0.
De verdedigers van HODO stonden erg slordig te verdedigen waarna Bastian Tabak op volle snelheid op het doel van HODO kon afstormen.
In kansrijke positie was Bastian Tabak niet zelfzuchtig en legde hij keurig opzij op de inkomende Sander Heimens die deze kans niet meer kon missen voor de 4 - 0 in de 55e minuut.
Kort hierop kreeg het groeibriljantje Bastian Tabak zijn terechte publiekswissel en kwam Sven Goos hem vervangen.
Op de linkerflank ging plotseling de trucendoos helemaal open en kreeg balgoochelaar Brahim Boundati het weer op zijn heupen.
Met onnavolgbare acties legde Brahim Boundati de verdediging van HODO op de pijnbank.
In de 60e minuut scoorde de sterkspelende Ronald Kleiker uit een corner van Gokhan Pala de 5 - 0.
Deze corner werd door Ronald Kleiker snoeihard en hoog tegen de touwen geschoten.
Het publiek was amper bekomen of de 6 - 0 lag ook al in het doel.
In de 63e minuut zag architect Gokhan Pala de doelman van HODO iets te ver voor zijn doel staan waarna hij van grote afstand met een bekeken boogballetje iedereen op de banken kreeg.
Dit doelpunt van Gokhan Pala was van grote schoonheid en het publiek reageerde nu ietsje overmoedig door de tien tien tien te scanderen.
Zover zou het niet komen, maar de show was nog niet over.

In de 68e minuut ging Gokhan Pala opnieuw op avontuur en maakte een verdediger van HODO hands in het strafschopgebied.
Deze strafschop werd door Laurens Rasing koelbloedig strak in de hoek geschoten voor de 7 - 0.
De Emmeloorders waren heer en meester en konden deze wedstrijd nu freewheelend uitspelen.
In de slotfase liet HODO zich weer eens voorin zien, maar het leverde geen gevaar meer op.
In de 89e minuut scoorde verdediger Maarten Ebbers met een fraaie kopbal de 8 - 0 en was het feest compleet.
Hier ging een korte corner aan vooraf waarna de voorzet van Brahim Boundati door Maarten Ebbers werd binnengekopt.
Met deze ruime overwinning heeft sc Emmeloord met 9 punten uit 3 wedstrijden de volgende bekerronde gehaald.
Het is trainer Dick Schuurman gelukt om een hecht collectief te smeden want de spelvreugde en saamhorigheid straalt van dit team af.

Volgende week begint de competitie met een lastige uitwedstrijd bij het Frieze Sint Anna Parochie. Enkele weken geleden speelde sc Emmeloord in een oefenwedstrijd met 1 - 1 gelijk tegen de Friezen.

Er broeit iets moois in Emmeloord bij deze bruisende zondagclub.
De eenvoud siert de mens en de gemoedelijke en gezellige sfeer bij sc Emmeloord werkt erg aanstekelijk.
Het is nu zaak om met beide benen op de grond te blijven staan want het hoofddoel is om te overleven in de tweede klasse.