Sc Emmeloord VR1 - Tollebeek/Nagele VR1

Vandaag de tweede bekerwedstrijd tegen Tollebeek/Nagele VR1. Vorige week zaterdag was de eerste bekerwedstrijd tegen VHK VR1 en die wonnen we met 6-1.
Na een goede warming up, nog even de kleedkamers in, om ons klaar te stomen voor wellicht een tweede overwinning. Het duurde even voordat de wedstrijd kon beginnen omdat de tegenstander, Tollebeek/Nagele VR1, de tijd nam in de kleedkamers. Na bijna 10 minuten wachten ging de wedstrijd van start.
Ik denk dat iedereen wel kan beamen dat het eerste kwartier best rommelig ging. De tegenstander zat er bovenop en dat was te merken. De bal ging heen en weer en rust was er nog niet echt aan de bal. Paniekvoetbal?!
Na een kwartier spelen was de eerste corner voor de tegenstander maar daar kwam niks uit.
We beginnen meer druk te zetten waardoor we toch wel wat kansjes krijgen.
Ashley (de rechtsachter) ziet dat er ruimte aan de rechterkant is en gaat de een-twee aan met ageeth en irene. Met een sprint rent ze naar voren toe waardoor ze een voorzet kan geven! Helaas, een goede opbouw maar het lijdt uiteindelijk tot niks.
Tollebeek/Nagele VR1 wil graag winnen en is niet van plan om naar huis te gaan met 0 punten. Hun eerste echte kans  is na ongeveer 20 minuten. De bal gaat alle kanten op en beland uiteindelijk bij een speelster die door kan lopen en kan schieten. Ze schiet te zacht waardoor Deborah de bal met gemak kan pakken. Tijd voor wat meer rust. Deborah wacht tot iedereen weer in positie is zodat er rustig opgebouwd kan worden.
Emke draait goed weg, waardoor ze een gaatje ziet en hard schiet. Helaas staat er een speelster in de weg waardoor de bal tegen haar aankomt. Anders had de bal er sowieso ingezeten.  Een paar minuten later krijgt Emke weer een kans. Ze ziet weer een gaatje, maar jammer genoeg gaat de bal naast. Je voelt dat er een doelpunt in de lucht hangt maar wanneer die komt is nog de vraag.
2e corner van de tegenstander. Met toch wel wat drukte in de zestien kan er een speelster uithalen. Ze schiet! is dit dan het eerste doelpunt van de wedstrijd? Met onze sterke verdediging waardonder Sanne schiet ze eerder uit wanhoop dan dat ze serieus op doel schiet. HELAAS! Ze schiet wel op doel, maar in de handen van Deborah.
Na een dik halfuur spelen is er meer rust aan de bal. Emke staat inmiddels achterin. En jawel, daar was dan het eerste doelpunt! Irene kreeg een steekpaas van Jody waardoor ze met de bal vanaf de rechterkant richting het doel rende. Ze hoefde alleen nog maar in een hoekje te schieten en  dat deed ze! 1-0 voor SCEmmeloord VR1!

Irene had er blijkbaar zin in want nog geen 5 minuten later kreeg ze weer een grote kans; De keepster van de tegenstander was namelijk slordig waardoor ze een assist op haar naam heeft staan. Irene kreeg zomaar de bal in haar voeten gespeeld door de keepster waardoor ze alleen nog maar een hoekje hoefde te kiezen. Laag over de grond schoot ze de bal in het rechterhoekje, dankjewel keepster dacht irene.  2-0!
In de laatste 15 minuten verslapte we weer een beetje. Niet snel na de 2-0 kwam een speelster door onze verdediging heen en hoefde alleen nog maar Deborah uit te spelen. Deborah maakte haar doel goed klein door uit te komen. De enige optie was nog om de bal over Deborah heen te schieten en dat deed ze.  2-1.
Jody probeerde kort naarna nog voor rust de 3-1 te maken door als laatste hoop, bijna liggend, de bal (door het poortje van de keepster) te schieten. Vol spanning keken we hoe de bal langzaam naar de linkerkant van het doel rolde. OEEEEEEEEEEEEEI, net naast!
 RUST.  (-->Tussenstand; 2-1)
In de kleedkamer waren we het er al snel over eens dat het beter moest.  De laatste 15 minuten slordig, en verslapping in duels. We moeten gaan voetballen! De opstelling werd hier en daar nog wat aangepast en met een goede peptalk gingen we de tweede helft in.
Geconcentreerd beginnen we aan de tweede helft en spelen op de helft van de tegenstander.
Ageeth geeft een goede steekpaas op Do, waardoor Do alleen nog maar de keepster hoeft uit te spelen. Al in de 47e minuut scoort Do in de linkerhoek. 3-1 !
Alweer snel daarna probeert Tollebeek/Nagele VR1 eruit te komen en krijgt zelfs een schietkans! Wel tussen de palen maar niet in het doel. De bal komt in de handen van Deborah terecht waardoor wij weer de kans krijgen om op te bouwen. Do legt de bal breed op Marit waardoor ze een schietkans krijgt. Iedereen kijkt toe hoe Marit naar de bal rent om te schieten! OEI, over!

Zo krijgt de tegenstander verder in de eerste 10 minuten van de tweede helft nog een paar kansjes.  Schoten vaak van ver af omdat ze er moeilijk doorheen komen en omdat het best vaak gaotisch is, in en rondom de 16!
Met weer een goede opbouw van ons zorgen we ervoor dat de bal op de helft van de tegenstander blijft en proberen er met combinatie spel uit te komen. Er wordt een goede bal gegeven naar voren toe waardoor er kansen onstaan. Marina schiet! helaas op de keepster maar ze laat de bal los omdat het een hard schot is. De bal komt bij jody terecht en geeft de bal breed op Do. Do probeert de bal in de verre hoek te schieten maar de bal raak de paal en rolt het veld weer in. Zo krijgt Jody een kans en scoooooooort:  4-1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na ongeveer 70 minuten gaat de opbouw van de tegenstander niet goed. De keepster schiet de bal in de voeten van een medespeelster maar niet ver.  Jody heeft dat door en zet goed druk. Ze weet de bal af te pakken en schiet de bal op Do die al richting het doel rende. Do schiet de bal langs de keepster en scoort in het linkerhoekje! 5-1! Goed bezig dames!

Wij krijgen daarna weer wat kansen door onderandere schoten van Marit, Ageeth en Irene maar gaan er niet in. Vervelend genoeg komt de tegenstander er een paar keer doorheen omdat we  wat verslappen. Ze scoren zelfs!  Zelf het doelpunt niet gezien en gevraagd aan Martine wat voor doelpunt het was. haar reactie; heel lelijk!  80e min. 5-2 door een lelijk doelpunt.
Het werd nog best wel spannend in de laatste 10 minuten. We lijden soms onnodig balverlies waar Tollebeek/Nagele VR1  van kan profiteren. Ze krijgen nog een aantal goede kansen waaronder een vrije trap maar de bal gaat naast gelukkig. Na een tijdje wordt er weer op doel geschoten en dit keer hard naar het doel toe. Een doelpunt tegen waardoor het 5-3 wordt.
Met twee licht gebleseerden op de bank en irene die gewisselt wilde worden, werd ichelle ingebracht op een plek waar ze niet vaak speelt, rechtsvoor. Ze werd na een goede bal diep gestuurd en rende sneller dan haar tegenstander. Ze gaf een voorzet richting doel waar Jody en Marina stonden!  De bal kwam uiteindelijk bij Marina en schoot de eerste keer tegen de keeper aan, na veel gaos kwam de bal weer bij Marina en kreeg zo nog een schietkans! vanaf de rechterkant schoot ze de 6-3 erin!
Eindstand 6-3.
2 bekerwedstrijden gespeeld en 12 doelpunten gescoort. Goed gedaan dames!