Verslag sc Emmeloord - Sint Anna Parochie

sc Emmeloord - Sint Anna Parochie 1 - 1 ( 1 - 1 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft zijn tweede oefenwedstrijd met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen het Friese Sint Anna Parochie.
De kersverse 2e klasser verloor afgelopen dinsdagavond zijn eerste oefenwedstrijd met een ruime 4 - 0 bij Heerenveense Boys, maar dit zegt in deze fase nog niets.
In deze periode is het team nog zoekende naar de juiste balans en vaste spelpatronen, maar vanmiddag waren er al vele lichtpuntjes aan de horizon te zien.
De jeugd heeft de toekomst en het eerste elftal is drukdoende om diverse jeugdspelers in te passen.
Het was een genot om de jonge talenten Bastian Tabak, Koen Boneschansker en Joris Vermaat aan het werk te zien.
Er is weliswaar nog veel werk aan de winkel voor Trainer Dick Schuurman, maar er zit veel potentie in dit team.
Met name het eerste half uur zag er veelbelovend uit.

Stefan vd Werff ( Niels Boomsma ), Sven Goos, Harm van Wieren ( Koen Boneschansker ), Wouter van der Velde, Sjors Hendrikse ( Sander Heimens ), Guido Vissers, Ronald Kleiker ( Joris Vermaat ), Gokhan Pala ( Laurens Rasing ), Sander Heimens ( Gerke Schaap ), Brahim Boundati & Bastian Tabak.
Wissels: Niels Boomsma, Laurens Rasing, Koen Boneschansker, Joris Vermaat, Gerke Schaap & Denny vd Zee.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Grensrechter: Herman Vos
Verzorging: Gerard Visser

De Emmeloorders begonnen fel en fanatiek aan deze wedstrijd en kregen met name in het eerste half uur enkele grote mogelijkheden om de score te openen.
Het veldspel zag er goed en veelbelovend uit met veel beweging op het middenveld en mooie snelle acties over de flanken.
De polderbewoners speelden met veel druk en pressie naar voren toe en gaven al snel hun visitekaartje af.
In de 2e minuut leek de 16 jarige jeugdspeler Bastian Tabak de score te openen, maar zijn inzet ketste via binnenkant paal terug in het veld.
Deze piepjonge speler is een grote belofte met enorm veel talent, maar dit ruwe diamantje moet nog tot ontplooing komen.
De thuisploeg had het initiatief, maar wist geen raad met het verzilveren van de vele kansen.
Op het middenveld strooide Gokhan Pala met prachtige passjes en vanaf de vleugels lieten Sander Heimens en Brahim Boundati mooie dingen zien, maar de eindpassing was telkens niet goed.
Tot tweemaal aan toe glipte Sander Heimens op volle snelheid door de Friese verdediging, maar de afwerking liet nog te wensen over.
De tegenstander kende een moeilijk begin en stond in het eerste half uur niet goed.
In de 20e minuut was Sander Heimens iedereen te snel af en kreeg de doelman van Anna Parochie zijn voorzet niet goed onder controle.
De rebound van Ronald Kleiker verdween rakelings naast het doel.
Het ontbreekt sc Emmeloord aan een koele afmaker die het verschil kan maken. Het jeugdige talent Bastian Tabak is nog erg onrustig en onzeker aan de bal en moet nog wennen aan het zware fysieke spel.
Vanaf het middenveld probeerden Ronald Kleiker en Gokhan Pala met steekballetjes Bastian Tabak te bereiken, maar deze liet zich nog te makkelijk opzij zetten. Deze jonge grillige speler heeft veel potentie, maar het ruwe diamantje moet nog worden gepolijst.
De doelman van Anna Parochie had veel moeite om schoten van Gokhan Pala en Ronald Kleiker onder controle te krijgen, maar niemand wist in de rebound te profiteren.
In de 30e minuut kwam sc Emmeloord dikverdiend via Brahim Boundati op een 1 - 0 voorsprong.
Uit een voorzet van de sterk spelende Wouter van der Velde stond Brahim Boundati op de goede plek om de bal te ontfutselen en koelbloedig onder de doelman door te schuiven voor de 1 - 0.
Op de linkerflank was Brahim Boundati de grote smaakmaker.
In de 32e minuut passeerde Brahim Boundati met onnavolgbare schijnbewegingen zijn directe tegenstander, maar zijn voorzet schoot te ver door. Even later liet Sander Heimens een snelle actie zien, maar deze keer kon Gokhan Pala net niet afronden.
Intussen waren er bij Anna Parochie enkele wissels en omzettingen te zien waarna het spel van de Friezen er steeds beter op werd.
In de organisatie kwam er meer rust bij Anna Parochie waardoor sc Emmeloord de grip en het initiatief kwijt begon te raken.
Tot aan de 38e minuut had doelman Stefan vd Werff nog niet veel te doen gehad, maar zomaar uit het niets kwamen de Friezen langszij.
In de 38e minuut kreeg Anna Parochie zijn allereerste corner te nemen en deze werd corner werd niet goed weggewerkt.
De afvallende bal werd opnieuw in het Emmeloordse strafschopgebied gebracht en in de loop door Jelte de Vries meegenomen.
Iedereen bij Emmeloord dacht aan buitenspel, maar Jelte de Vries mocht doorgaan en wist doelman Stefan vd Werff te omspelen voor de onverwachtse 1 - 1 gelijkmaker.
De gasten probeerden nu meer controle op het middenveld te krijgen waardoor er op het middenveld pittige duels werden uitgevochten.
Vlak voor rust reageerde Stefan vd Werff attent op een snelle uitval van de Friezen waardoor wij met een 1 - 1 stand gingen rusten.

Intussen werden de hemelsluizen opengezet en regende het pijpestelen op het knusse sportpark De Ervenbos.
Er hing een gezellig sfeertje op de tribune waar iedereen kwam schuilen.
Beide teams pasten de nodige wissels toe en deden aan paar omzettingen waardoor er een ander spelbeeld ontstond.
De thuisploeg had het meeste balbezit en creeerde een veldoverwicht, maar bij de Friezen stond het organisatorisch stukken beter.
Tot aan het strafschopgebied mocht sc Emmeloord opkomen waarna het keer op keer zich stuk liep op de stugge Frieze verdediging.
Op het middenveld werkte invaller Laurens Rasing zich een slag in de ronde, maar het technisch vernuft van Gokhan Pala werd enorm gemist.
De angel was eruit en door de vele regen werd het veld steeds gladder en moeilijker bespeelbaar.
In de eerste helft speelde Sjors Hendrikse op de linksback positie, maar na rust schoof Sjors een linie naar voren toe om meer dreiging te creeeren. Er waren mooie pogingen van Sjors Hendrikse en Laurens Rasing te zien, maar de doelman van Anna Parochie gaf geen krimp.
Om de tegenstander te verwarren wisselden Gerke Schaap en Sjors Hendrikse een paar keer van positie, maar de eindpass was telkens niet goed. In de slotfase kwam Sander Heimens weer in de ploeg omdat Sjors Hendrikse alles had gegeven.
In de 75e minuut was er dan eindelijk weer een mooie aanval van sc Emmeloord te zien toen Laurens Rasing met een splijtende pass Sander Heimens op avontuur stuurde.
De voorzet van Sander Heimens kwam helaas net niet bij Gerke Schaap, maar iedereen maakte zich op voor het slotoffensief.
In de slotfase kreeg sc Emmeloord een paar corners te nemen en probeerde men iets te forceren, maar het oogde allemaal te gehaast en te onzuiver.
De mooiste kansen waren ineens voor de gasten uit Anna Parochie.
Een schuivertje vanaf de rechterkant zeilde rakelings voorlangs het doel van invaller doelman Niels Boomsma.
Deze doelman maakte een degelijke indruk en sc Emmeloord mag blij zijn dat het in Stefan vd Werff en Niels Boomsma twee gelijkwaardige keepers heeft.
In de 90e minuut leken de Friezen alsnog de winst te pakken, maar in kansrijke positie wist de spits van Anna Parochie niet te scoren.
Deze inzet ging rakelings naast waardoor deze nuttige oefenwedstrijd in een 1 - 1 gelijkspel eindigt.

Alleen in het eerste half uur maakte sc Emmeloord veel indruk waarna het door de vele wissels en omzettingen stukken minder werd.
Trainer Dick Schuurman heeft de beschikking over een gretige en leergierige selectie met een goede mix tussen routine en jeugdig elan.
Het is nu de kunst om hier een stabiel en evenwichtig team van te maken wat zich staande kan houden in de 2e klasse.
Over 3 weken begint de competitie met een uitwedstrijd naar Sint Anna Parochie, maar op basis van deze oefenwedstrijd doen beide teams niet veel voor elkaar onder en liggen er mogelijkheden voor sc Emmeloord.

Het deed mij goed om iedereen weer terug te zien en komend seizoen gaan we het eerste elftal weer intensief volgen.

Volgende week is de eerste bekerronde met een thuiswedstrijd tegen Emmen 2. Aanvang is dan 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.