Verslag sc Emmeloord - Emmen 2 ( Beker )

sc Emmeloord - Emmen 2 3 - 2 ( 1 - 1 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft zijn eerste bekerwedstrijd in een hectische slotfase met 3 - 2 gewonnen van Emmen 2.
De thuisploeg liep lange tijd achter de feiten aan, maar vocht zich puur op karakter en mentaliteit terug.
Het talrijke publiek kreeg een fascinerende en boeiende wedstrijd voorgeschoteld met een verrassende ontknoping in de slotfase.
De grote smaakmaker was balvirtuoos Brahim Boundati met 3 doelpunten, maar vooral zijn wereldgoal van grote afstand betekende de ommekeer in deze sensationele wedstrijd.

Niels Boomsma, Sven Goos, Denny vd Zee ( Koen Boneschansker ), Harm van Wieren, Sander Heimens, Brahim Boundati, Ronald Kleiker, Gerke Schaap ( Gokhan Pala ), Joris Vermaat ( Wouter vd Velde ), Laurens Rasing & Bastian Tabak.

De opstelling van Emmen 2:
Lars vd Swaluw, Danny Bouws, Sander Ham, Peter Fokke ( Jan Marc Bosman ), Jisry Hoff, Robert de Bruijn, Murat Sahin ( Roderick Zeilstra ), Paidjaa Davidsson Descelles, Radovan Zivcic, Rusambo Rajabu & Nils Tuijn.
Rode kaart: Jisry Hoff ( 2 keer geel )
Gele kaart: Peter Fokke
Technische staf: Jeroen Jansen, Roelof Hindriks & Jan Marc Bosman.
Ass. scheids: Roelof Hindriks

De scheidsrechter: Dhr L. Fledderus.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had het 2e elftal van sc Emmeloord een ruime 8 - 1 overwinning geboekt op vv Lemmer 2.
Onder een aangenaam zonnetje werd er afgetrapt op het sfeervolle sportpark De Ervenbos in Emmeloord.
De eerste plaagstootjes kwamen meteen van Emmen, maar het schot van Sahin Murat verdween naast het Emmeloordse doel.
Een flitsend eentweetje tussen Sahin Murat en Rusambo Rajabu bracht Sahin Murat opnieuw in stelling, maar doelman Niels Boomsma greep goed in.
Uit de directe tegenstoot kreeg sc Emmeloord een grote kans om op voorsprong te komen.
Het was Sander Heimens die op volle snelheid de achterlijn haalde en Bastian Tabak in stelling bracht, maar helaas werd de inzet van Bastian Tabak ternauwernood geblokt.
Even later was Brahim Boundati iedereen te snel af en werd Sander Heimens bij de 2e paal gevonden. Het harde schot van Sander Heimens werd met een geweldige reflex door Emmen doelman Lars vd Swaluw uit zijn doel geranseld.
In de 10e minuut kwam sc Emmeloord via een mooi schot van Brahim Boundati in de korte hoek op een 1 - 0 voorsprong.
Dit harde schot werd onderweg nog licht getoucheerd waardoor de doelman van Emmen op het verkeerde been werd gezet.

Deze vroege 1 - 0 voorsprong leek sc Emmeloord vleugels te geven, maar het pakte allemaal anders uit.
De polderbewoners gingen een moeilijke en loodzware middag tegemoet tegen het technisch begaafde tweede elftal van Emmen.
Het tweede elftal van Emmen beschikt over een jonge gretige ploeg en trok het initiatief helemaal naar zich toe.
Met een snelle balcirculatie en een perfecte balbehandeling werd sc Emmeloord de duimschroeven aangedraaid.
De gasten uit Emmen wisten elkaar blindelings te vinden en schroefden met veel beweging het tempo op.
Het grote verschil met sc Emmeloord lag vooral in de beweging zonder bal waardoor de Drenten altijd de juiste openingen wisten te vinden.
In de 16e minuut scoorde de kleinste man van het veld de 1 - 1 gelijkmaker. Een strakke voorzet van Danny Bouws werd door iedereen gemist en bij de 2e paal door Paidjaa Davidsson Descelles binnen gegleden voor de 1 - 1 gelijkmaker.

De thuisploeg ging nu een moeilijke fase tegemoet en mag zijn invaller doelman Niels Boomsma bedanken dat de stand gelijk bleef.
Met fraaie reflexen bracht doelman Niels Boomsma redding op inzetten van Murat Sahin, Radovan Zivic & Danny Bouws.
In de 25e minuut tikte Niels Boomsma stijlvol met zijn vingertoppen een schot van Radovan Zivic over de lat.
Het tweede elftal van Emmen was nu de bovenliggende partij, maar ging niet goed met de kansen om.
In de 35e minuut was er eindelijk weer eens een mooie aanval van sc Emmeloord te zien.
Na een mooi eentweetje tussen Ronald Kleiker en Bastian Tabak werd Sander Heimens op avontuur gestuurd, maar zijn voorzet zeilde rakelings voorlangs het Drentse doel.

De slotfase van de eerste helft was wederom voor het technisch begaafde Emmen. Met one touch voetbal werd Emmeloord teruggedrongen, maar Danny Bouws, Murat Sahin & Paidjaa Descelles vonden doelman Niels Boomsma op hun weg.
Op slag van rust bracht trainer Dick Schuurman middenvelder Gokhan Pala voor Gerke Schaap in de ploeg. Met een 1 - 1 stand gingen we rusten.

Met Gokhan Pala in de ploeg kwam er meer rust en overzicht op het middenveld waar nu ook de harde werkers Ronald Kleiker & Laurens Rasing meer tot hun recht kwamen.
De eerste kansjes waren voor Emmen, maar een inzet van invaller Roderick Zeilstra werd geblokt waarna Danny Bouws zijn inzet naast het doel zag verdwijnen.
In de 52e minuut had Emmen eigenlijk op voorsprong moeten komen.
Een mooie breedtepass van Nils Tuijn bezorgde Danny Bouws een vrije doortocht, maar in kansrijke situatie zeilde zijn inzet rakelings voorlangs.
Gaandeweg herpakte sc Emmeloord zich weer en knokte het team zich met veel strijd en inzet terug in deze wedstrijd.
Verdediger Wouter vd Velde vond de juiste openingen waardoor Brahim Boundati en Denny vd Zee gevaarlijk konden opkomen.
Mooie pogingen van Brahim Boundati & Denny vd Zee eindigden in het zijnet, maar sc Emmeloord gaf weer teken van leven.

Net op het moment dat sc Emmeloord uit het dal leek te klimmen viel het doelpunt aan de andere kant en kwam Emmen via een schitterend doelpunt van Rusambo Rajahu op een 1 - 2 voorsprong.
In de 66e minuut bezorgde Paidjaa Descelles de bal op randje strafschopgebied bij Rusambo Rajahu.
Met uiterste precisie krulde Rusambo Rajahu deze bal diagonaal strak in de hoek voor de 1 - 2 voorsprong voor de beloften van Emmen.
Kort hierop leken Roderick Zeilstra en Danny Bouws deze wedstrijd te beslissen, maar zij vonden doelman Niels Boomsma op hun weg.
In deze fase was Emmen overduidelijk de betere ploeg, maar met veel strijd en inzet probeerde sc Emmeloord onder de druk uit te komen.

In de 80e minuut was er weer een mooie vloeiende aanval van sc Emmeloord te zien en wisten Gokhan Pala en Sander Heimens elkaar blindelings te vinden. De voorzet van Sander Heimens werd door Ronald Kleiker overgeschoten. Het publiek ging nu massaal achter de ploeg staan en er volgde een hectische en boeiende slotfase.
De gehele wedstrijd had Brahim Boundati al mooie snelle acties in huis en zorgde deze balvirtuoos voor het meeste gevaar.
In de 84e minuut stuurde Brahim Boundati met een flitsende beweging Harm van Wieren op avontuur. Helaas werd de voorzet van Harm van Wieren door iedereen gemist en door Bastian Tabak opnieuw voor het doel gebracht. De doelman van Emmen zag er niet goed uit, maar helaas kon niemand profiteren.
Aan de andere kant was Emmen speler Jisry Hoff dichtbij een treffer, maar zijn kopbal ging rakelings over.

Niemand hield meer rekening met een ommekeer, maar daar was plotseling die raketinslag van die deksele Brahim Boundati.
In de 89e minuut had Brahim Boundati iets heel moois in zijn gedachten.
Van grote afstand scoorde Brahim Boundati met een ongelooflijke zondagsschot de 2 - 2 gelijkmaker.
De doelman van Emmen zag deze raketinslag niet eens aankomen en hoorde deze bal alleen maar voorbij suizen.
Er volgde een hectische slotfase waar opnieuw Brahim Boundati de hoofdrol voor zich opeiste.
Vanaf de aftrap bezorgde Brahim Boundati de bal bij Sander Heimens.
Op volle snelheid glipte Sander Heimens door de Emmense verdediging waar hij op het laatste moment werd neergelegd in het strafschopgebied.
Er volgde in de 90e minuut een strafschop voor sc Emmeloord!
De verdediger van Emmen moest met zijn 2e gele kaart het veld verlaten en zijn woedeuitbarsting was in de wijde omtrek te horen.
Vanaf 11 meter hield Brahim Boundati zijn hoofd koel want nadat Gokhan Pala hem moed had ingesproken deponeerde hij de bal heel beheerst tegen de touwen voor de 3 - 2 overwinning.

Niemand had op deze spectaculaire ontsnapping gerekend en er volgde een spontane ovatie en luid applaus voor sc Emmeloord.
De gehele wedstrijd hadden de beloften van Emmen het betere van het spel, maar puur op mentaliteit knokte sc Emmeloord zich terug.
Komende donderdagavond speelt sc Emmeloord in Ruinen zijn tweede bekerwedstrijd bij 3e klasser vv Ruinen. Aanvang: 18:45 uur!

Volgende week zondag is deze verslaggever er weer bij als sc Emmeloord thuis speelt tegen H.O.D.O. aanvang: 14:00 uur.

Man off the Match: Die dekselse balvirtuoos Brahim Boundati :)