SCE D2 - Steenwijk D2 2-5

Na vorige week te zijn afgedroogd door Bant D1 met 10-1 moesten we vandaag aantreden tegen Steenwijk. Omdat we de wedstrijd tegen Bant te slap begonnen stonden we al heel snel met 6-0 achter. Dit wilden we niet nog een keer meemaken dus begonnen we de wedstrijd tegen Steenwijk heel scherp en wilden we de duels winnen. In de tiende minuut werd de bal van achteruit ingespeeld op Merijn die zich fraai vrijspeelde in de middencirkel, Roy maakte ruimte voor Jens die in de diepte werd aangespeeld door Merijn en oog in oog met de keeper beheerst de bal in de hoek plaatste. Hierna kwam Steenwijk beter in z’n spel en kreeg een paar kleine kansjes, uiteindelijk maakte ze via een klutsbal waarbij Timo in een uiterste poging de bal weg te werken de bal per ongeluk vlak voor Jari z’n handen half raakte en de spits van Steenwijk de bal in het doel kon werken. Bij een corner vanaf rechts werd de bal door Steenwijk niet goed weggewerkt en nam Rolf hem op z’n pantoffel waardoor we weer 2-1 voor kwamen. Uiteindelijk gingen we de rust in met een stand van 2-2. In rust hebben we het eea omgezet naar een meer vertrouwde opstelling met Daan als linkerspits, Twan linkshalf en Ashley op haar plek als linksachter. Ondanks dat de veld bezetting beter was kwam Steenwijk toch op voorsprong. Na een snelle aanval via de rechterkant Kimberley, Bengt en Jens kwam de bal bij spits Roy die de bal breed legde op Daan die tegen de keeper aan schoot. Uit de hierop volgende counter van Steenwijk maakte zij de 2-4. Toch kregen we nog een paar grote kansen via Roy, Merijn en Jens maar helaas het mocht niet lukken. Uiteindelijk maakte Steenwijk er nog een en werd het uiteindelijk 2-5. Ondanks het verlies heeft D2 een hele goede prestatie geleverd en werden we gecomplimenteerd door het aanwezige publiek en de uitstekend leidende scheidsrechter dhr Holtmaat. Gr Bart