Verslag sc Emmeloord - vv Beilen

sc Emmeloord  -  vv Beilen   0  -  0

Eerder deze week kwam het droevige nieuws van het overlijden van Jetty Poeisz de vrouw van onze oud voorzitter Folker Poeisz.
Na een indrukwekkende 1 minuut stilte voor Jetty Poeisz en Johan Cruijff werd er voor ongeveer 150 toeschouwers onder een aangenaam voorjaarszonnetje afgetrapt op een gezellige sportpark De Ervenbos.
Eerder op de dag hadden de jongens van het tweede elftal een ruime en afgetekende 0 - 6 overwinning behaald op vv Hoogeveen 2 waardoor de reserve hoofdklasse iets dichterbij is gekomen.

Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd niet over Abdul Boundati beschikken, maar had met Gokhan Pala en Ronald Kleiker een stevig solide blok op het middenveld staan met daarachter de centrale verdedigers Harm van Wieren en Wouter vd Velde.
De verdediger Maarten Ebbers was terug uit China en mocht ook vandaag weer zijn opwachting maken.
De opstelling van sc Emmeloord staat onderaan dit verslag.

De beginfase zag er levendig en veelbelovend uit waarbij een fel en ontketend sc Emmeloord een paar grote kansen kreeg om op voorsprong te kunnen komen.
Beide teams hanteerden in een hoog tempo een snelle balcirculatie en waren dichtbij de openingstreffer.
Meteen vanaf de aftrap werd het blauwe diamant Maarten Dekkers gelanceerd, maar oog in oog met de doelman van Beilen kwam de topscorer van sc Emmeloord niet tot scoren.
Een strakke voorzet van uitblinker Gokhan Pala belandde op het hoofd van Harm van Wieren, maar diens kopbal ging naast het doel.
Mooie pogingen van Gokhan Pala en Rik Beekman leverden ook geen treffer op waarna vv Beilen van zich liet horen.

De gouden klompen uit Beilen verstopten zich niet en lieten zich heel brutaal regelmatig voor het Emmeloordse doel zien.
Tot tweemaal aan toe moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff zijn klasse laten zien om Frank Polman en Rob ten Wolde van het scoren te houden.
In de 10e minuut zeilde een boogbal van Rob ten Wolde over het Emmeloordse doel waarna vv Beilen via Frank Polman een grote kans kreeg om op voorsprong te komen, maar oog in oog met Stefan vd Werff wist ook Frank Polman niet te scoren.

Het spel golfde in deze levendige beginfase op en neer waarbij ook sc Emmeloord weer kansen kreeg.
In de 14e minuut bediende Maarten Dekkers precies op maat de blonde pijl Rik Beekman maar in kansrijke positie ketste diens inzet via de paal terug in het veld. Kort hierop glipte Sander Heimens op volle snelheid door de geel zwarte verdedigingslinie, maar de doelman van Beilen greep net op tijd in.
Plotseling stagneerde het hoge tempo en zakte het spel in waarna het lange tijd stil bleef op De Ervenbos.
De Emmeloorders verloren de grip op deze wedstrijd en moesten het initiatief aan de gouden klompen uit Beilen overlaten.

Vlak voor rust had Beilen speler Rob ten Wolde vanaf de middenlijn iets moois in zijn gedachten toen hij Emmeloord doelman Stefan vd Werff iets te ver voor zijn doel zag staan.
Het listige en bekeken boogballetje van Rob ten Wolde belandde op het dak van het Emmeloordse doel.
Gevaarlijke pogingen van Patrick Doldersum en Haryan Velthuis gingen rakelings naast het doel waarbij sc Emmeloord goed weg kwam.
Vlak voor rust liet het blauwe diamant Maarten Dekkers weer van zich horen, maar de doelman van Beilen bracht eenvoudig redding.
Met een 0 - 0 ruststand gingen de blauwe supporters bijpraten in de kantine.

De tweede helft was het aankijken amper waard want de Emmeloorders speelden rommelig, slordig en onsamenhangend.
De eerste kansjes waren voor Beilen waarbij Emmeloord doelman Stefan vd Werff opnieuw in actie moest komen.
Tot aan de 60e minuut viel er helemaal niets te beleven, maar plotseling was daar een bevlieging van Rik Beekman die Maarten Dekkers op avontuur stuurde, maar de doelman van Beilen stond wederom op de goede plek.
Het voetbal van sc Emmeloord oogde rommelig, chaotisch, statisch en voorspelbaar waarna trainer Dick Schuurman besloot om in te grijpen.

De centrale verdediger Wouter vd Velde verhuisde naar de backpositie waar Guido Vissers opnieuw een moeilijke middag had.
Vanaf het middenveld kwam uitblinker Gokhan Pala naast Harm van Wieren centraal in de verdediging te staan en aanvaller Gerke Schaap kwam voor de hardwerkende Guido Vissers in de ploeg.
Plotseling kregen de irritaties en frustraties de overhand waarbij sc Emmeloord aanvaller Sander Heimens heel zwaar werd gestraft en met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.
Er leek een overtreding op Sander Heimens te worden gemaakt die niet door de scheidsrechter werd gezien waarna de grillige speler van sc Emmeloord wegens commentaar van het veld werd gestuurd.
De Emmeloorders moesten nu met tien man verder en gingen door een moeilijke fase.

Bij sc Emmeloord ontpopte de architect Gokhan Pala zich als de grote uitblinker door het ijzeren gordijn hermetisch af te sluiten en het team samen met Harm van Wieren op sleeptouw te nemen.
Beide teams zagen een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd waarna een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel ternauwernood goed afliep.
De gasten uit Beilen bleven de bovenliggende partij, maar het slotakkoord was opnieuw voor sc Emmeloord toen Gokhan Pala precies op maat Gerke Schaap wist te lanceren, maar de doelman van Beilen hield zijn doel schoon.
Deze matige en teleurstellende wedstrijd eindigt in een bloedeloze
0 - 0 gelijkspel, maar door het verlies van DTD zijn de Emmeloorders weer teruggekeerd op de vierde plek van de tweede klasse K.
Man of the Match bij sc Emmeloord: Gokhan Pala.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij LAC Frisia 1883 in Leeuwarden. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur te Leeuwarden en de bus vertrekt om ongeveer 11:45 uur vanaf De Ervenbos.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Guido Vissers ( Gerke Schaap ), Gokhan Pala, Ronald Kleiker, Sander Heimens, Rik Beekman, Maarten Dekkers & Hans Langendijk.
Wissels: Gerke Schaap, Niels Boomsma, Marcel Westerhof, Denny vd Zee & Robin Elsinga.
Geschorst: Olav Sieljes
Geblesseerd: Abdul Boundati, Brahim Boundati,  Remco Jonkman, Bastian Tabak ( 2e ), Martin Holtmaat ( 2e ) & Bilal Kebdani ( 2e ).
Technische staf: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanagers: Peter Post & Rob Nugter
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.