Verslag LSC 1890 - sc Emmeloord

LSC 1890 Sneek  -  sc Emmeloord   4  -  0   (  1  -  0  )

Een worstelend en aangeslagen sc Emmeloord gaat in Sneek kansloos met 4 - 0 onderuit bij titelkandidaat LSC 1890.
De Emmeloorders worden geteisterd door tegenslagen en maakten  een matte en machteloze indruk waardoor het seizoen als een nachtkaars lijkt uit te gaan voor de blauwen.
Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd niet over de geschorste Ronald Kleiker beschikken en tot overmaat van ramp viel tijdens de warming up ook nog eens aanvaller Sander Heimens uit met een heupblessure.
Hierdoor was de trainer genoodzaakt om op het allerlaatste moment nog aanpassingen te doen en mocht de snelle Rik Beekman zijn opwachting in de hoofdmacht maken.

Na een flinke heftige hagelbui arriveerden wij op het stokoude en historische sportpark van de Lycurgus Sparta Combinatie uit 1890.
Een rondwandeling over het sportpark brengt oude vervlogen tijden weer tot leven want de oude houten tribune en houten kantine met de indrukwekkende elftalfoto's op de muren lijkt wel een openluchtmuseum.
De sfeervolle houten kantine heeft wel iets van een oude stationsrestauratie waar de tijd heeft stil gestaan.

Op deze koude kille en gure lentedag werd er met een harde straffe wind afgetrapt op het kunstgrasveld van LSC 1890.
De thuisploeg liet er geen gras over groeien en opende sterk met veel druk en pressie naar voren toe.
Met een snelle balcirculatie werden de Emmeloorders teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Nadat een poging van Martijn Zwaga werd geblokt werd de rebound van Patrick Zijda ternauwernood tot corner verwerkt.
Na slordig balverlies op het middenveld diende zich snel de tweede kans aan voor het ontketende LSC 1890.
Op aangeven van Allard Westerdijk vond Patrick Zijda de doelman van sc Emmeloord Stefan vd Werff op zijn weg.

De Emmeloorders hadden de grootste moeite om onder de inmense druk uit te komen en probeerden met lange ballen hun voorhoedespelers Hans Langendijk, Rik Beekman en Maarten Dekkers te bereiken. Gaandeweg ging de stormloop een beetje liggen en kropen de Emmeloorders uit hun schulp.
Het leverde in 12e minuut een mooie kans op voor Gerke Schaap, maar diens schot zeilde rakelings naast het Frieze doel.
Aan de andere kant zeilde een ziedend schot van Andy de Vries rakelings over het Emmeloordse doel.
In de 15e minuut kwam LSC 1890 na een slordige verdedigingsfout op een 1 - 0 voorsprong. Een dieptepass kwam op maat bij Erwin Slik terecht die de bal onhoudbaar diagonaal in de verre hoek schoot voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor de Frieze Spartanen.

Met name de snel opkomende backs van LSC Martijn Zwaga en Steven vd Zee bezorgden de Emmeloordse verdediging handenvol werk.
De verdedigers Harm van Wieren, Wouter vd Velde en Maarten Ebbers moesten alle zeilen bijzetten om het gevaar te keren.
Op het middenveld werden felle messcherpe duels uitgevochten waarbij de Friezen steeds feller en doortastender waren.
Een gevaarlijk schot van Allard Westerdijk werd ternauwernood door Wouter vd Velde tot corner verwerkt waarna Emmeloord doelman Stefan vd Werff in actie moest komen om Patrick Zijda, Erwin Slik & Andy de Vries van het scoren te houden.
Vlak voor rust bleek Emmeloord aanvaller Maarten Dekkers niet meer verder te kunnen en kwam Denny vd Zee hem vervangen.
Met een 1 - 0 stand voor LSC 1890 gingen we rusten.

De knusse houten kantine van LSC was intussen behoorlijk volgelopen waar de Blauwe supporters de eerste helft nog eens onder de loep namen. De supporters reageerden zorgelijk en teleurgesteld want de  laatste weken is sc Emmeloord behoorlijk uit vorm en onherkenbaar.

De gehele tweede helft maakte sc Emmeloord een aangeslagen en machteloze indruk en werd er helemaal niets meer gecreeerd.
Nadat Emmeloord doelman Stefan vd Werff tweemaal in actie moest komen om Erwin Slik en Patrick Zijda van het scoren te houden was het in de 60e minuut opnieuw raak.
Vanaf grote afstand vuurde Rodi de Boer een kanonskogel af die verpletterend tegen de touwen uiteen spatte voor de 2 - 0 voor LSC 1890.
De Emmeloorders hadden deze tegenslag nog niet verwerkt of in de  62e minuut scoorde Erwin Slik met een verwoestende uithaal ook nog de 3 - 0 voor de Frieze Spartanen.
Normaliter staat de Emmeloordse verdediging bekend als het ijzeren gordijn, maar nu leek het wel gatenkaas en oogde de verdediging onzeker, kwetsbaar en chaotisch.
In de 65e minuut werd de Emmeloordse verdediging op kinderlijke wijze ontrafeld en te kijk gezet toen Andy de Vries iedereen op het verkeerde been zette en Allard Westerdijk bediende voor de 4 - 0 voor LSC 1890.

In de slotfase probeerde sc Emmeloord nog aan te zetten en iets terug te doen, maar het wilde eenvoudigweg niet meer lukken.
Een vrije trap van invaller Abdul Boundati was typerend voor de huidige situatie en verdween huizenhoog over het doel.
Uit een corner doken Harm van Wieren en Denny vd Zee gevaarlijk op voor het Frieze doel waar de kopbal van Denny vd Zee werd geblokt.
Zelfs een eretreffer zat er niet meer in voor het getergde en geplaagde sc Emmeloord want de beste kansen waren daarna weer voor de Friezen. Het is aan doelman Stefan vd Werff te danken dat de schade nog enisgzins beperkt bleef.
Door deze ruime 4 - 0 nederlaag staan de Emmeloorders op een vijfde plek in de tweede klasse en is de nacompetitie niet meer haalbaar.
Dit seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan voor het geplaagde sc Emmeloord.
De thuisploeg LSC 1890 staat op een tweede plek met slechts twee punten achterstand op de koploper FC Wolvega.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de nummer zeven GAVC uit het Frieze Grou.
De Emmeloorders zijn thuis op de Ervenbos nog steeds ongeslagen en willen dit graag zou blijven.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Er komen geen voorbeschouwingen meer, maar volgende week is er wel weer een wedstrijdverslag.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Guido Vissers, Gerke Schaap, Marcel Westerhof ( 75e Olav Sieljes ), Gokhan Pala, Hans Langendijk, Rik Beekman ( 66e Abdul Boundati ) & Maarten Dekkers ( 42e Denny vd Zee ).
Wissels: Tim Schaafsma, Olav Sieljes, Abdul Boundati & Denny vd Zee.
Geschorst: Ronald Kleiker
Geblesseerd: Sander Heimens & Brahim Boundati.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanagers: Peter Post & Rob Nugter
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.