SCE F2 - VWC F1

De thuiswedstrijd tegen VWC stond vandaag op het programma. De vorige uitwedstrijd kon in de slotminuten gewonnen worden met 5-4 na een flinke achterstand te zijn begonnen aan de tweede helft. Wellicht dat het vandaag anders zou gaan lopen. Het is per slot van rekening nu eenmaal lekkerder te voetballen door zelf op voorsprong te komen. Sander kon net als de vorige wedstrijd weer beschikken over alle spelers dus kon er met twee spelers continue worden gewisseld.

SCE begon agressief aan de wedstrijd en probeerde zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Nadat de teams elkaar zo'n 5 minuten hadden afgetast kon Jesper, die net in het spel was gekomen zowaar een doelpunt maken. SCE kon alleen niet lang genieten van de voorsprong want na 2 minuten stond het al weer een 1-1 door een goed uitgespeelde kans van VWC die net als de vorige wedstrijd erg compact speelden op het middenveld. De F2 van SCE is door Sander echter geleerd om het veld breed te houden en aan te vallen via de zijkanten. Ondanks alle aanwijzingen vanaf de zijkant lukte het maar niet om weer op voorsprong te komen. Integendeel de aanvallers van VWC konden de verdediging van SCE zomaar ontlopen en de 1-2 te scoren. Gelukkig kon SCE de achterstand vlak voor rust nog inlopen via een knap doelpunt van Jorn na een goede voorzet van Milan.

Met 2-2 op het scorebord kon de tweede helft begonnen worden. Ondanks dat SCE de tweede helft goed was begonnen kwam VWC wederom op voorspong door een afstandsschot die door een goed keepende Janitha niet kon worden tegen gehouden, 2-3.  Na dit doelpunt was het weliswaar SCE die de betere kansen had op een gelijkmaker maar de doelvrouw van VWC wist iedere keer de bal uit het doel te houden. Maar na 6 minuten was daar dan toch de verdiende goal door Alban die goed werd bediend door Björn, 3-3. Nu ging het een tiental minuten gelijk op en waren er goede kansen voor beide teams. Helaas voor SCE werd een afstandschot door Björn van richting veranderd waardoor het voor Janitha onmogelijk was om een eigen doelpunt te voorkomen. SCE toonde echter net als in de vorige wedstrijd tegen VWC een vechtersmentaliteit en kon op karakter met weliswaar wat rommelig voetbal toch weer de stand gelijk maken 4-4. Met nog twee minuten te spelen begon SCE wat angstig te spelen en werd de bal weg gewerkt door de bal regelmatig over de zijlijn te schieten. In de hoop zo de wedstrijd uit te spelen en met een gelijk spel genoegen te nemen had VWC het geluk aan de zijde. Ze wonnen namelijk in de laatste minuten van de wedstrijd na een hoekshop die in eerste instantie werd weggewerkt maar in de rebound toch werd binnen geschoten.

Al met al jammer zeker met de wetenschap dat Flevo Boys wel heeft gewonnen en daardoor bovenaan staat en SCE tweede. Om de koppositie weer te kunnen heroveren zal SCE volgende week in ieder geval de uitwedstrijd moeten winnen tegen Tollebeek en wellicht kan VWC ook stunten tegen Flevo Boys en ook winnen.