SVN'69 F1 - SCE F2

15-12-2012 - Kraker van de bovenste plank!

Zaterdag 15 december was er een waar spektakel te beleven in Nijeveen! De boys van Sportclub gingen op bezoek bij SVN voor een ware 1/16e finale!
Na een langdurige warming up ging de wedstrijd om 10.00 uur van start. De rood-witten van SVN gingen met tegenwind veel en langdurig in de aanval.

Even leek het erop dat Emmeloord werd overlopen, maar na hardhandig én correct optreden van Dani werd hier duidelijk gemaakt wie de bazen zijn.
Aanvullend gaf Mathijn ook nog even een lesje effectief en mannelijk verdedigen. Nu moest het duidelijk zijn, je moest wel heel goed zijn om deze muur te slechten.
Helaas werd het halverwege de 1e helft door een van richting veranderde bal 1-0 voor SVN. Hier kon onze keeper Remco helaas niets tegen verrichten.

Niet kort daarna, welgeteld 4 minuten later, was het al 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld.
Tussendoor was er een mooie solo van Ibrahim en het positiespel van Nighell was ook prima, maar toch was het na een afstandschot 3-0 en gingen de schoudertjes even hangen.
Maar na een mooie actie van Wouter, dwars door de verdediging heen en een flinke schouderduw op Dani was het Emmeloord dat wakker schrok en na de rust wel iets van plan was!

Na de wicky, ranja en ander zoethouders was het Sportclub Emmeloord dat het heft in handen nam. Een strakke corner werd met een schot van Koen op de lat beantwoord, waarna Bram in de rebound de paal raakte! Pech!
Direct daarna gaf Bram een steekpass op Wouter en die kon zo doorlopen naar de goal om het schitterend af te maken; 3-1. Het zonnetje kwam door en we zijn weer terug in de wedstrijd!
Een korte uitbraak van SVN leverde een superstrak schot van SVN op, wat nog mooier met 1 vuist werd weggestompt door Remco! Iedereen langs de lijn applaudisseerde voor deze schitterende redding! In de rebound ging Emmeloord er weer vandoor en door opnieuw een mooi steekpassje op Wouter werd het plotseling zelfs 3-2! Het moest niet gekker worden…. En dat werd het ook niet.
Helaas floot de scheidsrechter een paar minuten later af, maar waren de reacties vanaf de lijn geweldig! Schitterend gespeeld, spanning én genoten van het spel en toch uitgeschakeld worden? Yes, you can! Dan maar de focus op de 2e plek houden in de competitie wat recht geeft op een plaats in de voorronde van de champions league…. Oh nee…. sorry, over een jaar of 12 pas!