SC Emmeloord D1 - Nagele D1

01-12-2012 - D1 pas laat voorbij Nagele.

Sinds de uitwedstrijd tegen Genemuiden is D1 in de winning mood en zijn vier wedstrijden op rij met winst afgesloten. Afgelopen zaterdag kwam Nagele D1 op bezoek op sportpark Ervenbos. Nagele, op dat moment de nummer drie met hetzelfde puntenaantal als D1, was misschien wel de sterkste tegenstander uit de competitie. Dus stonden de heren van D1 op scherp. Met Yari op doel en Nathan, Twan, Daan, Jesse, Rolf en Robbie in de defensie moesten de spitsen van Nagele onschadelijk worden gemaakt. Bengt, Wahil en Noah zorgden voor de verbinding met de aanvallers Tygo, Roy, Michael en Merijn die maar één opdracht meekregen, namelijk SCOREN!! In het begin van de wedstrijd speelde Nagele defensief en voorzichtig en kon D1 goed in haar spel komen. De verdediging van Nagele was nog niet helemaal wakker, D1 kon simpel combineren en kansen creëren. Naar een paar kansen is het dan eindelijk raak: Tygo komt vrij voor de keeper en scoort de 1-0. D1 schakelt nog een versnelling hoger en nog geen 5 minuten later kan Tygo weer schieten en hij faalt niet: 2-0. Maar Nagele wordt scherper en D1 heeft geen antwoord op het sterke spel van Nagele. Dan verdient Nagele een vrije trap  bij de zijlijn. De bal komt voor en uit de kluts verdwijnt de bal in het doel:2-1. Nagele blijft aanzetten en creërt ruimte aan de zijkanten. De verdedigers van D1 moeten alle zeilen bijzetten, maar kunnen niet voorkomen dat Nagele langszij komt:2-2. D1 is weer wakker geschud en valt sterk aan over de zijkanten, maar ze scoren helaas niet meer voor rust.
D1 komt goed uit de startblokken aan het begin van de tweede helft. Nagele heeft niets te zeggen tegenover de verdediging en het middenveld. Alleen voorin gaat het voor D1 moeizaam. Nagele verdedigt massaal, maar na een kwartier in de tweede helft probeert Michael het maar eens met een hard schot. De keeper redt de bal, maar laat hem weer los waardoor de bal in het doel hobbelt:3-2. Lang kan D1 niet genieten van deze voorsprong, want vrij snel daarna komt de Nageler spits na een goede steekpass oog in oog met Yari te staan en faalt niet: 3-3. Dat terugkomen in de wedstrijd heeft Nagele veel energie gekost en de accu is blijkbaar leeg waardoor de SCE-spitsen meer ruimte krijgen. Schoten van Tygo, Michael en Merijn treffen geen doel. Dan krijgt Noah de bal, rand zestien meter en hij haalt hard uit en scoort 4-3. Beide teams worden feller in de duels. Zo wordt Tygo een paar keer neergehaald. De verdediging van D1 vangt alle ballen op en bouwt telkens een nieuwe aanval op. Het wordt zelfs nog 5-3 als Merijn wordt aangespeeld door Michael, Na een mooie individuele actie kan hij vrij doorlopen en heeft de keus om af te leggen of zelf te schieten. Hij schiet zelf en scoort, 5-3. Hierna is het verzet van Nagele gebroken en speelde D1 de wedstrijd gecontroleerd uit een bleven de drie punten in Emmeloord.
Na deze voorsprong staat D1 stevig op de derde plaats en zijn er kansen om nog naar de tweede plaats te klimmen. In de laatste wedstrijd zal er dan met grote cijfers van Tollebeek gewonnen moeten worden en dat zal nog een fklinke klus worden.