SCE C1 - Urk C2 Zaterdag 1 december 2012

Competitiewedstrijd SCE C1 - Urk C2

01-12-2012 - Vandaag stond de streekderby tegen Urk C2 op het programma, altijd een lastige tegenstander. De eerste 10 minuten was even aftasten voor beide ploegen, SCE begon zeer gretig en super  gemotiveerd. Een driehoekje tussen Stefan, Damian en Olav kon niet worden omgezet in een voorsprong. In de 16e minuut komt er een uitstekende pass van de schoen van Olav op Luuk,
deze haalt uit en de 1-0 voor SCE is een feit. Nog geen 2 minuten later na een uitstekende combinatie tussen Jason, Damian via Olav op Luuk, Luuk scoort beheerst de 2-0.  Er is echt sprake van  oogstrelend voetbal. Wat zijn de jongens gedreven. In de 20e minuut ontsnapt een spits van Urk aan de verdediging van SCE, helaas komt Tim het doel niet uit, hij weet de bal nog met zijn vingertoppen te beroeren, maar de 2-1 rolt toch binnen. Urk begint steeds meer druk te zetten, er komt daarna weer een speler van Urk alleen voor Tim, iedereen denkt aan buitenspel maar onze grensrechter vond dat niet, maar dit keer weet Tim de bal tot corner te verwerken. Dan weer een uitstekende voorzet van Stefan op Damian, die uiteindelijk een corner weet te versieren, uit deze corner wordt niet gescoord. Dan weer een super actie van Damian, deze schiet de bal naar Luuk, deze haalt uit, maar de bal gaat net naast. De ruststand is 2-1, misschien af en toe wat slordig, maar een welverdiende voorsprong.

In de 2e helft sprint Olav als Zoef de Haas over het veld, en weet de bal mooi voor te zetten, De bal komt in de voeten van Damian terecht, Damian geeft de bal af, maar had zelf alle ruimte op de kist te schieten, zonde. Dan zitten we in de 11e minuut van de 2e helft, door nonchalant voetbal achter in heeft Urk de 2-2 voor het inschieten en dat gebeurt dan ook. In de 13e minuut gevolgd door de 2-3 van Urk. Irene komt in het veld en weet de tegenstander zenuwachtig te maken, waardoor SCE een ingooi krijgt. Hier komt geen doelpunt uit, En dan in de 17e minuut is het wederom Urk dat de 2-4 binnentikt. Waar is de gretigheid van de 1e helft gebleven, het is helemaal weg. Toch komt Luuk even later voor de keeper van Urk, maar zijn schot op de goal was te slap. En keeper redt dus. Door een ongelukkige actie van Stefan en de tegenstander, wordt Stefan van het veld getild, En als het nog niet genoeg was, wordt in de 21e minuut een eigen doelpunt gemaakt door Lucas en is de stand 2-5. Ja en zo werd het een ware schiettent op deze kermisachtige 2e helft. Een doorgebroken speler van Urk wordt gemangeld door Melvin, de vrije trap die hieruit volgt wordt weer prima gered door Tim. Dan weer een spits van Urk die alleen voor Tim opduikt, Nu komt Tim wel uit het doel, terwijl die dat nu juist niet had moeten doen., maar gelukkig gaat de bal via de paal naast. Dan had Justin een goeie pass kunnen geven op de vrijstaande Luuk, maar hij schoot nu juist de andere kant op, zonde. Door hard werken van oa Irene krijgt SCE 2 corners op rij. Het is Koen die met een boogbal bijna de 3-5 binnen schiet, maar de keeper had de bal, In de laatste minuut van de 2e helft maakt Urk dan ook nog de 2-6. Deze einduitslag was misschien wat te veel voor Urk, maar eerlijk is eerlijk, ik had dit stukje liever gestopt na de 1e helft waarin SCE met vlagen superieur was, maar ja, gezien de 2e helft heeft Urk verdient gewonnen. We hebben het geprobeerd, het is niet gelukt, dan maar punten pakken a.s. zaterdag in Balk, Tegen deze jongens hebben we nog wat goed te maken, en als de inzet net zo is als in de 1e helft vandaag, dan heb ik er wel vertrouwen in. Succes. By the way Stefan zijn voet is bijna over, En Niels nog beterschap gewenst.