Het verslag SC Emmeloord - VV Rolder Boys

Een hardwerkend en strijdvaardig SC Emmeloord gaat in een levendige en aantrekkelijke wedstrijd met 1-2 onderuit tegen een superieur Rolder Boys.
De gasten uit Rolde waren de gehele wedstrijd beter en de bovenliggende partij, maar keken in de rust tegen een 1-0 achterstand aan.
In het eerste half uur zagen de Rolder Boys twee kopballen tegen de lat uiteen spatten en een scrimmage via de paal naastgaan.
De polderboys vochten voor elke millimeter en moesten het van de spaarzame counters en uitvallen hebben.
Na een schitterende dieptepass van Wouter Spit viel de bal op de stropdas bij Wiebe Koopmans die met een vlammend schot in de korte hoek fraai afrondde voor de hoopgevende 1-0 voor SC Emmeloord.

In de tweede helft liepen de polderboys op hun tenen en werden de Emmeloorders met bloedend tandvlees teruggedrongen.
Nadat de Rolder Boys uit twee verdedigingsfouten een 1-2 voorsprong namen probeerde SC Emmeloord tevergeefs terug te komen.
In een hectische slotfase kregen beide teams goede mogelijkheden, maar bleven de Rolder Boys de betere ploeg en gingen de drie punten uiteindelijk mee naar Drenthe.
Een meeslepend wedstrijdverslag over bloedend tandvlees, kromme tenen, pijn in de botten en blaren op de voeten!

De opstelling van SC Emmeloord:
Tim Schaafsma, Remco Jonkman ( 45e Harm van Wieren ), Olav Sieljes, Mart Matthijssen, Wouter van der Velden, Lucas Loosman, Wouter Spit, Gerke Schaap ( 65e Maric Naaktgeboren ), Wiebe Koopmans, Marc Loosman en Rik Beekman ( 75e Daan van Lanen ).
Wissels: doelman Niels Boomsma, Daan van Lanen, Harm van Wieren en Maric Naaktgeboren.
Afwezig/Gebl: Gokhan Pala, Jeroen Sipma, Koen Boneschansker, Luuk Kappers en de broertjes Boundati.

De opstelling van VV Rolder Boys:
Michel Bakker, Jasper Kroon, Niels Stoffers, Rutger Sipma, Jeroen in het Veld, Marnick Ottens, Sander Jansen ( 78e Ryan Bruinsma ), Frank Suurd, Siemen Krikke ( 60e Danny Hingstman ), Sander Tuin ( 45e Lars Uineken ) en Jeroen Knol.
Wissels: doelman Raimo Bruinsma, Danny Hingstman, Janko Dekker, Ryan Bruinsma en Lars Uineken.
Trainers: Jan Korte en Colin Beugels
Keeperstrainer: Sacha Thies
Teammanager: Arno Zuidberg
Medische staf: John Brandsma
Assistent scheidsrechter: Franky Klunder

De scheidsrechter: Martijn Tempel uit Emmen.
Toeschouwers: 150

Intro
Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team van SC Emmeloord met 1-2 verloren van de beloften van Rolder Boys.
Met twee teams in 1 bus en een handjevol supporters waren de Rolder Boys naar Emmeloord afgereist.
Bij SC Emmeloord ontbraken de broertjes Boundati en Jeroen Sipma.
Tijdens de warming up bleek ook Gokhan Pala niet te kunnen starten waardoor Wiebe Koopmans zijn opwachting mocht maken.
Het regende pijpestelen in Emmeloord toen beide teams aan de aftrap verschenen.
Onze vlagger Laurens de Witte moest zijn kleding aanpassen omdat de Rolder Boys in het pikzwarte uittenue aantraden.
De meeste toeschouwers hadden een droog plekje op de gezellige en goedgevulde tribune gevonden.

Levendige beginfase
Beide teams speelden hoog op en probeerden met veel pressie hun wil op te dringen.
Het allereerste wapenfeit kwam van SC Emmeloord toen in de 2e minuut
de opkomende back Wouter van der Velden een waarschuwingsschot op het Drentse doel afvuurde, maar diens kanonskogel zeilde rakelings naast.
Met een snelle balcirculatie en veel beweging in de frontlinie kwamen de Rolder Boys hierna opzetten.
Gaandeweg trokken de Drenten alle initiatief naar zich toe en moesten de Emmeloorders terug in de verdedigende stellingen.

Plaagstootjes
De polderboys loerden op de snelle counter en kwamen er in de omschakeling een paar keer gevaarlijk uit.
Verder dan enkele geblokte schoten van Lucas Loosman, Marc Loosman en Gerke Schaap kwamen de polderboys niet, maar in de 15e minuut moest de doelman van Rolder Boys in actie komen om een schot van Marc Loosman te pareren.

Kansen
De eerste serieuze kansen waren voor de Rolder Boys waarbij inzetten van Sander Jansen en Siemen Krikke ternauwernood door doelman Tim Schaafsma onschadelijk werden gemaakt.
Met name bij de gevaarlijke indraaiende voorzetten van Sander Jansen moest doelman Tim Schaafsma volop aan de bak en zag onze weifelende doelman er niet altijd goed uit.
De Rolder Boys voerden het tempo op en belegerden het Emmeloordse strafschopgebied waar de verdedigers Remco Jonkman, Mart Matthijssen, Wouter Spit, Olav Sieljes en Wouter van der Velden tot het uiterste moesten gaan.
Enkele afstandsschoten vanuit de tweede lijn van Siemen Krikke en Frank Suurd verdwenen naast het doel.
In de 18e minuut hield iedereen zijn adem in toen Siemen Krikke op avontuur ging en iedereen voorbij snelde, maar diens schot zeilde rakelings voorlangs.

Lat
In de 20e minuut kroop SC Emmeloord door het oog van de naald toen een kopbal van Jasper Kroon tegen de lat uiteen spatte.
Hierna dook de grillige goaltjesgetter Siemen Krikke twee keer dreigend op voor het Emmeloordse doel en kwamen de Blauwen opnieuw met de schrik vrij.
De Emmeloorders gingen door een moeilijke fase maar bleven met passie, strijd en inzet overeind.

De voorsprong
Uit een razendsnelle opgezette counter kwamen de polderboys in de 30e minuut verrassend op een zwaarbevochten 1-0 voorsprong.
Het was Wouter Spit die met een fluwelen dieptepass de bal bij Wiebe Koopmans op de stropdas legde.
Onze hoofdtrainer had net iets daarvoor Wiebe aangegeven waar hij moest lopen en dit wierp nu meteen zijn vruchten af.
Met een vlammend schot in de korte hoek scoorde Wiebe Koopmans de bevrijdende 1-0 voor SC Emmeloord en snelde hierop naar de trainer om deze treffer met de gehele staf te vieren.

Sneeuwvlokken
Terwijl de eerste natte sneeuwvlokken nu naar beneden dwarrelden voltrok zich een interessante krachtmeting tussen twee teams die zich niet verstopten.
In een hoog tempo golfde deze wedstrijd nu op en neer waarbij de Rolder Boys het initiatief namen en SC Emmeloord op de counter bleef loeren.
Tussendoor werd een doelpunt van Rolder Boys terecht wegens buitenspel afgekeurd en moest doelman Tim Schaafsma twee keer in actie komen.
Een schuiver van Frank Suurd zeilde rakelings voorlangs het Emmeloordse doel en een inzet van Siemen Krikke werd ternauwernood geblokt.
Vlak voor rust spatte voor de tweede keer een kopbal van diezelfde Jasper Kroon uiteen tegen de lat en schampte een klutsbal van Rolder Boys de paal.
Aan de andere kant doken Gerke Schaap en Olav Sieljes dreigend op voor het Drentse doel waarbij een kopbal van Olav Sieljes rakelings naast ging.
Met een 1-0 voorsprong voor een hardwerkend SC Emmeloord gingen we rusten.

Tweede Helft
De gehele tweede helft stond SC Emmeloord onder zware druk en bepaalden de Rolder Boys het tempo van deze wedstrijd.
Bij SC Emmeloord kreeg verdediger Remco Jonkman vlak voor rust een bal tegen zijn hoofd waarna hij na rust niet meer verder kon en Harm van Wieren hem kwam vervangen.
Beide teams hadden gewisseld en trainer Dick Krommenhoek had nu onze routinier het blauwe opperhoofd Harm Aboe van Wieren van stal gehaald.
Er volgden een paar omzettingen bij SC Emmeloord nu Wouter Spit op de back ging spelen en Harm van Wieren de verdediging kwam ondersteunen.
Bij de Rolder Boys was Lars Uineken voor Sander Tuin binnen de lijnen gekomen.

De gelijkmaker
In een hoog tempo en een razendsnelle balcirculatie omsingelde Rolder Boys het Emmeloordse strafschopgebied.
De polderboys werkten hard en vochten voor elke millimeter, maar liepen nu op het bloedende tandvlees.
Nadat een vrije trap van Rolder Boys in het zijnet was beland volgde in de 55e minuut de 1-1 gelijkmaker.
De verdediging van SC Emmeloord stond te slapen bij een verre ingooi die zomaar pardoes achter de verdediging viel en door Sander Jansen in de loop werd meegenomen.
Deze grillige aanvaller scoorde heel beheerst met een geplaatste schuiver de 1-1 gelijkmaker voor de zwart witten uit Rolde.

Tandvlees
De Emmeloorders kwamen in deze fase slechts twee keer over de middenlijn waar de counters niet goed werden uitgespeeld.
Met pijn in de botten, kromme tenen en bloedend tandvlees gingen de dappere blauwen de strijd aan, maar op alle fronten waren de zwart witten uit Rolde de betere ploeg.
Trainer Dick Krommenhoek bracht nu het jeugdtalent Maric Naaktgeboren voor de moegestreden Gerke Schaap binnen de lijnen en gaf zijn team aanwijzingen om onder de druk uit te komen.
Bij de Rolder Boys werd de gevaarlijke Siemen Krikke naar de kant gehaald en kwam Danny Hingstman nu binnen de lijnen.
Let maar op zeiden de supporters uit Rolde want deze speler kan weleens het verschil gaan maken.

De achterstand
In de 66e minuut profiteerde deze invaller Danny Hingstman van een misverstand in de Emmeloordse verdediging.
Op volle snelheid glipte Danny Hingstman over de rechterflank door de Emmeloordse verdediging om vervolgens met een bekeken schuiver in de verre hoek doelman Tim Schaafsma te passeren voor de 1-2 voorsprong voor de Rolder Boys.

Flipperkastvoetbal
Na deze 1-2 achterstand gingen nu ook Harm van Wieren en Wouter van der Velden mee naar voren en nam SC Emmeloord risico's om iets terug te doen.
Ondertussen kwam nu ook op de linksback positie jeugdspeler Daan van Lanen voor aanvaller Rik Beekman in de ploeg en mocht Wouter van der Velden voorin blijven.
Er ontstond nu van beide kanten een onvervalste engelse flipperkast kick en rush wedstrijd.
Een enorme uithaal van Lars Uineken liep met een sisser af voor SC Emmeloord waarna Maric Naaktgeboren het op zijn heupen kreeg.

Kansen
Het venijnige schot van Maric Naaktgeboren werd stijlvol gepareerd door de doelman van Rolder Boys die deze bal niet onder controle kreeg.
In de rebound leek Marc Loosman af te drukken, maar diens schot ging over het doel.
De Emmeloorders kregen hierna nog twee kansen, maar ook deze pogingen van Wouter van der Velden en Maric Naaktgeboren leverden niets op.
Aan de andere kant waren er ook kansen voor de Rolder Boys waar Frank Suurd, Danny Hingstman en Ryan Bruinsma vergaten af te drukken.
Voor de tweede keer werd er nog een doelpunt van Rolder Boys afgekeurd waarna SC Emmeloord nog een laatste keer kwam opzetten, maar het mocht niet meer baten.

Tenen
De hardwerkende, energieke en strijdvaardige polderboys liepen de gehele tweede helft met bloedend tandvlees op hun tenen en konden niet meer iets extra's brengen.
Het team verdiend een compliment voor de strijd en inzet, maar kwamen voetbaltechnisch pijnlijk tekort.
Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot, maar desondanks hadden de Emmeloorders met een beetje meer voetbalgochme voor een verrassing kunnen zorgen.
De beide tegendoelpunten werden echter zomaar weggegeven!

Man van de wedstrijd
Na afloop wilde de technische staf niemand tot man van de wedstrijd benoemen, maar een rondvraag langs de supporters op de tribune leverde toch nog drie namen op.
Deze blauwe supporters vonden Mart Matthijssen, Olav Sieljes en Wouter Spit er deze wedstrijd bovenuit steken.
De keuze viel op onze breekijzer en blauwe rambo Mart Matthijssen.

Rambo
Onze Blauwe Rambo en Stormram speelde met pijn in de botten en ging met bloedend tandvlees alle duels aan.
Iedereen langs de kant zag de pijn in zijn ogen en de eelt met blaren op zijn voeten.
Hij is niet fit en nog lang niet de oude echte Rambo, maar vandaag is onze stormram Mart Matthijssen de man van de wedstrijd!
Man of the match SC Emmeloord: Mart Matthijssen.
Man of the match VV Rolder Boys: Jeroen in het Veld

Volgende week speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij de directe concurrent FC Assen in Assen West.
De Assenaren verloren vandaag ruim met 5-1 bij SV Dedemsvaart en staan in de gevaarlijke degradatiezone.
De Polderboys zijn nu naar de 10e plek afgezakt en zullen volop aan de bak moeten om zich rechtstreeks te handhaven.
Deze wedstrijd begint zondagmiddag 17 Maart om 14:00 uur op sportpark De Hoogspanning te Assen West en de Marionbus vertrekt 11:30 uur vanaf de Ervenbos.