De voorbeschouwing FC Assen - SC Emmeloord



Verzonden vanuit OutlookDe voorbeschouwing FC Assen - SC Emmeloord


Aanstaande zondag 17 Maart vertrekt de blauwe Marionbus naar Assen West waar SC Emmeloord op bezoek gaat bij FC Assen.
Deze wedstrijd begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Hoogspanning te Assen West en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. R. Lemstra uit het Friese Mildam.
Na twee nederlagen op rij is iedereen supergemotiveerd bij SC Emmeloord om de bittere nasmaak van twee nederlagen weg te spoelen.

Sportpark De Hoogspanning!
De polderboys staan weliswaar zes punten los van de PD plaatsen, maar zullen zondag moeten winnen om deze afstand te consolideren.
Deze cruciale en superbelangrijke wedstrijd tussen de nummer elf FC Assen en nummer tien SC Emmeloord kan weleens bepalend voor de rest van dit seizoen zijn.
De naam van het sportpark De Hoogspanning is best wel ironisch en typerend voor deze beladen en belangrijke wedstrijd.
Laten we hopen dat de boog bij SC Emmeloord minder gespannen is.

Vertrouwen
Het team heeft een goede overwinning nodig om weer vertrouwen bij te tanken.
De blauwen hebben scherp, gedreven en fanatiek getraind en zullen zondag alles geven om afstand van de PD plekken te gaan nemen.
Hoofdtrainer Dick Krommenhoek reageerde afgelopen zondag uiterst verbittert en teleurgesteld, maar heeft het team nu weer op scherp gezet. De komende weken zal teamspirit alles bepalend zijn!

Talenten
Met zeven doelpunten is Jeroen Sipma nog steeds topscorer gevolgd door Harm van Wieren, Brahim Boundati, Rik Beekman, Marc Loosman en Gerke Schaap.
Een pluspunt de laatste weken zijn de jonge talenten die heel gemakkelijk aansluiten en op dit niveau kunnen meedraaien.
In tegenstelling tot de trainers vond ik dat er zondag wel degelijk strijd en inzet was, maar kwamen we gewoonweg kwalitatief tekort tegen Rolder Boys.
Het lijkt wel of SC Emmeloord de laatste weken op zijn tenen loopt en dit is dus absoluut helemaal niet nodig!
Dit kan SC Emmeloord zondag in Assen West rechtzetten door alle schroom van zich af te gooien en vrijuit te voetballen.

Heenwedstrijd
Eerder dit seizoen won SC Emmeloord de thuiswedstrijd met 3-1 van FC Assen en waren namens de blauwen Brahim Boundati, Jeroen Sipma en Bilal Boundati de doelpuntenmakers.
Namens FC Assen scoorde toen Mattias Voltolini tegen.
In het seizoen 2013-2014 gingen de Emmeloorders uit bij FC Assen keihard kansloos met 5-0 onderuit en bleven beide teams in Emmeloord op een 3-3 gelijkspel steken.

Tussenbalans
De thuisploeg FC Assen begon ambitieus boordevol grote plannen aan dit seizoen, maar zijn na de winterstop helemaal weggezakt.
Er zijn nogal wat wisselingen binnen de spelersgroep geweest waardoor FC Assen moest afhaken en nu zelfs in de gevarenzone is terechtgekomen.
Direct na de winterstop boekte FC Assen bij vv Beilen met 0-2 zijn laatste overwinning waarna er vier nederlagen op rij volgden.
De geel zwarten gingen thuis met 0-4 en 0-7 onderuit tegen VV Heerde en Germanicus en verloren uit met 2-0 van rode lantaarndrager SC Erica. Afgelopen zondag ging FC Assen met 5-1 onderuit bij SV Dedemsvaart.

Stand van zaken
De ploeg uit Assen West staat met 13 punten uit 16 wedstrijden en een doelsaldo van 20 voor en 48 tegen op een zorgelijke 11e plek in de tweede klasse L.
De geel zwarten wonnen vier keer, speelden 1 keer gelijk en verloren elf wedstrijden.
Onze blauwe trots SC Emmeloord staat met 19 punten uit 16 wedstrijden en een doelsaldo van 27 voor en 33 tegen op een 10e plek.
De polderboys wonnen vijf keer, speelden vier keer gelijk en verloren acht wedstrijden.

De topscorers
Bij FC Assen zijn Dzenan Sarkinovic en Alessandro Hut met zeven en vier treffers de topscorers en hebben ook Leon Nanuru, Henry Mansaray en Mohamed Aref een neusje voor de goal.
Ik weet eigenlijk niet eens of deze spelers er zondag bij zijn want er zijn nogal wat dingen verandert in de selectie bij FC Assen.
Namens SC Emmeloord staat de teller van Jeroen Sipma op zeven doelpunten.
In de tweede klasse L zijn Stijn Kogelman ( Lemelerveld ) en Demy te Velde ( Valthermond ) met 15 doelpunten de topscorers.

Tweede Klasse
De beide koplopers VV Lemelerveld en SV Dalfsen geven elkaar met 38 punten geen enkele strobreed.
Daarachter volgt de subtop met SC Stadskanaal en VV Heerde.
Onderin staan FC Assen, Asser Boys, VV Zuidwolde en SC Erica in de gevarenzone.
Het is opmerkelijk dat SC Erica nu ineens wedstrijden begint te winnen en zijn laatste strohalm pakt.
Op de 10e plek heeft SC Emmeloord zes punten voorsprong op FC Assen, maar moeten de blauwen waakzaam zijn en goed oppassen.

Teaminfo FC Assen
Het ambitieuze FC Assen wil graag na ACV en Achilles 1894 de derde club van Assen worden en speelde vorig seizoen nog in de eerste klasse.
In de heenwedstrijd droop de kwaliteit en het technisch vernuft van dit team af, maar zag je ook teveel individuele voetballers.
Ik weet niet precies wat er rond de winterstop is gebeurt, maar de Assenaren zijn flink afgezakt en zullen volop aan de bak moeten om uit de gevarenzone te klimmen.
Het team van FC Assen heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud.
Na de degradatie uit de eerste klasse volgde er een leegloop en vertrokken er maar liefst zeven spelers en ook dit seizoen is er veel gebeurt.

Nieuwe Trainer
Hoofdtrainer Harold Wekema is aan zijn vierde seizoen bezig in Assen West en gaat volgend seizoen naar FVC in Leeuwarden.
Hiervoor was Harold Wekema jarenlang assistenttrainer, jeugdtrainer en technisch coordinator bij grootmacht Achilles 1894 in Assen Noord.
Volgend seizoen is Germain Beck van Stadspark Groningen de nieuwe trainer van FC Assen.

Clubinfo
De Football Club Assen werd op 31 Januari 1946 in de clubkleuren Geel Zwart opgericht en is met zijn ruim 700 leden de club van Assen West.
Het speelt zijn thuiswedstrijden tussen de hoogmasten op sportpark De Hoogspanning waar vier velden waaronder twee kunstgrasvelden liggen.
FC Assen heeft zowel een zaterdag alsook een zondagafdeling met vijf seniorenteams, tien juniorenteams en 32 pupillen & minipupillenteams.
Het zaterdagteam komt uit in de 5e klasse terwijl het zondag prestatieteam in de tweede klasse acteert.

De indrukwekkende opmars van FC Assen
Tot 2000 bivakkeerde FC Assen in de kelder en onderste regionen van het amateurvoetbal.
In 2000 en 2007 werd FC Assen kampioen van de 6e klasse en in 2009 werden de Assenaren kampioen van de 5e klasse.
In 2010 werden de geel zwarten kampioen van de 4e klasse waarna FC Assen tot 2017 tussen de derde en tweede klasse bleven schommelen.
In 2014 en 2016 werd FC Assen kampioen van de derde klasse terwijl er tussendoor ook nog een degradatie volgde.
In 2017 volgde het kampioenschap van de tweede klasse en werd voor het eerst in de clubhistorie de eerste klasse bereikt, maar vorig seizoen eindigde FC Assen op een 14e plek in de eerste klasse en volgde er weer degradatie naar de tweede klasse L.

Voetbalstad Assen
De Drenste hoofdstad Assen heeft ruim 67000 inwoners en staat bekend om zijn Brink, Bartje, Drents Museum en natuurlijk De TT van Assen.
Daarnaast is Assen met zijn zeven voetbalclubs een voetbalbolwerk in het noorden van het land.
In Assen noord staat het gigantische zondagbolwerk Achilles 1894 terwijl in Assen zuid ACV Assen al jarenlang een vaste waarde in de top van het zaterdagamateurvoetbal is.
In Assen oost liggen de volksclubs Asser Boys en vv LEO Loon terwijl in Assen west FC Assen grote ambities heeft, maar ook LTC Pitteloo en FC Amboina zijn roemrijke Asser voetbalclubs.

De wedstrijd FC Assen - SC Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Hoogspanning te Assen West.
De blauwe Marionbus vertrekt zondagochtend 11:30 uur vanaf de Ervenbos.
Deze wedstrijd staat onder leiding van een oude bekende namenlijk scheidsrechter Dhr. R. Lemstra uit Mildam.
In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!
Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe.

Het complete programma voor de tweede klasse L:
FC Assen - SC Emmeloord
Germanicus Coevorden - Asser Boys
VV Heerde - VV Lemelerveld
VV Valthermond - SC Erica
VV Beilen - SV Dedemsvaart
VV Zuidwolde - SV Dalfsen
VV Rolder Boys - SC Stadskanaal

Verslaggever: Klaas Huisman.