Het verslag CVV Germanicus - SC Emmeloord

In een rommelige wedstrijd gaat een slordig en onevenwichtig SC Emmeloord teleurstellend en totaal onnodig met 2-1 onderuit bij Germanicus Coevorden.
De polderboys begonnen in een verrassende opstelling, maar liepen de gehele eerste helft achter de feiten aan en konden hun draai niet vinden op het kletsnatte en regenachtige Mavin Veste.
Ook de thuisploeg kon niet echt imponeren totdat uitblinker Daan van Dijk uit een indraaiende corner met een klutsbal toesloeg voor de 1-0.
Toen vlak voor rust Marco Cremer randje buitenspel met een bekeken schuiver in de verre hoek de 2-0 voor Germanicus liet aantekenen leken de polderboys rijp voor de sloop.

In een levendige tweede helft gingen de blauwen in de achtervolging en toonde SC Emmeloord veerkracht, karakter en strijd.
Toen Gerke Schaap met een intikker de spanning tot 2-1 terug bracht gloorde er weer even hoop in de blauwe harten, maar het bleek helaas ijdele hoop te zijn want ondanks een spannende slotfase bleven de punten bij Germanicus Coevorden.
Een wedstrijdverslag met vele ups en downs en een paar lichtpuntjes!

De opstelling van Germanicus Coevorden:
Jehovah Mendes, Erik Boer, Daan van Dijk, Jordy Beeksma, Justin Tijsma, Roelof van Dijk, Stan Ypenburg ( 82e Nance Hoogeveen ), Marco Verhoef ( 85e Fabian Greve ), Pim van der Veen ( 82e Devon Smit ), Niels Haandrikman en Marco Cremer.
Wissels: Nance Hoogeveen, Fabian Greve, Devon Smit, Gutama Abadinsa, Stan Meertens en doelman Vincent Beugelink.
Gele kaarten: Erik Boer en Marco Verhoef
Trainers: Eric Prins en Bert de Vries
Teammanagers: Jan Poelman en Björn Schimmelpenning
Medische staf: Rick Schuiling
Assistent scheidsrechter: Wim Veldhuis

De opstelling van SC Emmeloord:
Tim Schaafsma, Wouter Spit, Olav Sieljes, Mart Matthijssen, Wouter van der Velden, Lucas Loosman ( 75e Harm van Wieren ), Gerke Schaap, Gokhan Pala, Rick Voskuil, Marc Loosman ( 65e Wiebe Koopmans ) en Rik Beekman ( 65e Daan van Lanen ).
Wissels: doelman Niels Boomsma, Harm van Wieren, Wiebe Koopmans, Daan van Lanen, Luuk Kappers en Koen Boneschansker.
Afwezig/Gebl: Remco Jonkman, Jeroen Sipma, Maric Naaktgeboren, Abdul Boundati, Brahim Boundati & Bilal Boundati.
Gele kaarten: Lucas Loosman, Gokhan Pala en Mart Matthijssen.

De aanloop
Aanvankelijk stonden Abdul Boundati en het talent Maric Naaktgeboren op het wedstrijdformulier, maar zaterdagavond vielen beide spelers geblesseerd af.
Verder ontbraken Remco Jonkman en Jeroen Sipma waardoor Wouter Spit en Wouter van der Velden op de backpositie gingen starten.
Trainer Dick Krommenhoek bleef nog even doorpuzzelen en besloot toen om met jeugdspeler Rick Voskuil eerst op de linksvoor positie te beginnen. Later zou Rick met de rechtsvoor gaan rouleren.
De Blue Eagle Rick Voskuil maakte zeer verdienstelijk zijn debuut in het eerste elftal van SC Emmeloord.
Het centrale verdedigingsduo Mart Matthijssen en Olav Sieljes bewaakten het ijzeren gordijn en moesten in de as het middenveld met Gokhan Pala, Lucas Loosman en Gerke Schaap bedienen.
In de frontlinie kregen Marc Loosman, Rik Beekman en het jeugdtalent Rick Voskuil de opdracht mee om voor doelpunten te zorgen.
Op de bank zaten jeugdspeler Daan van Lanen, routinier Harm van Wieren en Wiebe Koopmans die in de tweede helft zouden invallen.

Gelijkopgaande beginfase
Beide teams begonnen afwachtend en voorzichtig aan deze wedstrijd.
De Emmeloorders kregen in deze gelijkopgaande beginfase twee corners te nemen en zagen een schot van Rick Voskuil rakelings naast gaan.
Namens Germanicus liet de buitenspeler Pim van der Veen twee gevaarlijke acties zien waarbij aanvaller Marco Cremer werd gevonden, maar diens schot werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Ondanks een optisch veldoverwicht en veel balbezit creeerde SC Emmeloord helemaal niets.

Rommelig spelbeeld
In de gehele eerste helft kwam SC Emmeloord niet verder dan twee verdwaalde afstandsschoten en een handvol mislukte voorzetten.
Beide teams grossierden in veelvuldig balverlies waardoor er een rommelig spelbeeld was te zien.
De Emmeloorders hadden een optisch veldoverwicht, maar oogden in de omschakeling kwetsbaar waar ook Germanicus niet kon profiteren.
De hoogtepunten waren in deze teleurstellende eerste helft op 1 hand te tellen.

De achterstand
Tot aan de 34e minuut bakten beide teams er weinig van en zat deze wedstrijd volledig in evenwicht totdat Germanicus uit een indraaiende corner plotseling op voorsprong kwam.
Deze indraaiende corner van Stan Ypenburg veroorzaakte een enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel waar de verdediging er niet goed uitzag en Daan van Dijk attent reageerde.
Met een subtiele intikker scoorde Daan van Dijk vanuit de kluts in de 34e minuut de 1-0 voor Germanicus.
De Emmeloorders waren in deze fase de weg helemaal kwijt en hadden grote moeite om elkaar fatsoenlijk de bal toe te spelen.
Namens SC Emmeloord probeerden Olav Sieljes, Mart Matthijssen en Gerke Schaap de boel wakker en op scherp te krijgen, maar het wilde niet lukken.

Mentale domper
Nadat een harde kopbal van Germaan Roelof van Dijk met moeite tot corner werd verwerkt volgde vlak voor rust ook nog de 2-0 voor Germanicus.
Dit gebeurde in de 42e minuut toen Marco Cremer op randje buitenspel toesloeg door met een diagonale schuiver in de verre hoek Germanicus op een 2-0 voorsprong te brengen.
De polderboys leken nu rijp voor de sloop en mogen hun doelman Tim Schaafsma bedanken dat de schade enigszins beperkt bleef.
Met een uiterste krachtsinspanning tikte Tim Schaafsma met zijn vingertoppen een inzet van Pim van der Veen over de lat.
Met een 2-0 achterstand gingen we rusten.

In de rust
Hoofdtrainer Dick Krommenhoek reageerde uiterst teleurgesteld en vroeg de spelers waar zij mee bezig waren.
Hij hamerde op de onderlinge afspraken en sprak zijn bezorgdheid uit over het mentale aspect, de strijd, inzet en de machteloosheid voorin.
In de tweede helft zouden er wat aanpassingen en omzettingen komen om met meer daadkracht voorin iets te forceren.
Met drie verdedigers, vier aanvallende middenvelders en drie aanvallers ging SC Emmeloord nu meer risico's nemen.

Tweede helft
Enkele alerte supporters zagen hoe uitblinker Olav Sieljes nu naar het middenveld werd doorgeschoven en ook hoe Wouter van der Velden zich steeds meer met de aanval ging bemoeien.
Achterin waren Mart Matthijssen en Gokhan Pala verantwoordelijk voor het slot op de krakende en piepende blauwe deur.
In de frontlinie liet nu vooral Rick Voskuil zich met enkele snelle verrassende acties goed gelden.

Kansjes
De polderboys kwamen sterk en gedreven uit de kleedkamer en probeerden nu uit alle macht terug te komen.
De gehele tweede helft ging een getergd en ontketend SC Emmeloord op zoek naar eerherstel, maar het spelbeeld bleef slordig, rommelig en onzuiver.
Gaandeweg de tweede helft kwamen er kansjes voor SC Emmeloord.
Bij een misverstand tussen de doelman en een verdediger van Germanicus kon Rik Beekman net niet profiteren en een slim steekballetje van Rick Voskuil op Gerke Schaap werd op het nippertje onderschept.
Venijnige schoten van Gokhan Pala, Mart Matthijssen en Wouter van der Velden werden geblokt en weggewerkt.

Plaagstootjes
Ondanks de Emmeloordse achtervolging bleef Germanicus niet rustig achterover leunen en kwamen de geel zwarten regelmatig opzetten.
De Germanen loerden slim en behendig op de snelle counter en kwamen er af en toe razendsnel en gevaarlijk uit.
Tot twee keer moest doelman Tim Schaafsma in actie komen om schoten van Marco Cremer en Marco Verhoef onschadelijk te maken.
Even later kreeg Tim Schaafsma de hulp van verdediger Mart Matthijssen die een inzet van Pim van der Veen vlak voor de doellijn wist weg te halen.
In de 65e minuut ranselde doelman Tim Schaafsma met een schitterende reflex een hard schot van Marco Cremer uit zijn doel.

Wissels
In de 65e minuut volgden er nieuwe omzettingen en kwamen Daan van Lanen en Wiebe Koopmans voor de moegestreden Rik Beekman en Marc Loosman in de ploeg.
Het jeugdtalent Daan van Lanen kende op de linksbackpositie een uitstekende invalbeurt in het eerste elftal waardoor Wouter van der Velden nu volledig voorin op oorlogspad werd gestuurd.
Ook de hardwerkende blauwe tovenaar Wiebe Koopmans speelde lekker onbevangen volop de aanval en viel uitstekend in.
In de 75e minuut zou ook nog het opperhoofd de routinier Harm Aboe van Wieren voor Lucas Loosman in de ploeg komen waarna nu ook Gokhan Pala naar de frontlinie werd gestuurd.

Slotoffensief
Met maar liefst zeven aanvallend ingestelde spelers nam SC Emmeloord enorme risico's om voorin iets te forceren.
De polderboys zetten nu aan en kregen via Gerke Schaap, Rick Voskuil en Wouter van der Velden drie mogelijkheden.
Op de rechterflank was The Blue Eagle Rick Voskuil een genot om naar te kijken, maar tot aan de 82e minuut leverden zijn fraaie snelle acties nog niets op.
In de 82e minuut gaf Rick Voskuil de perfecte assist op de inkomende Gerke Schaap voor de 2-1 aansluitingstreffer.
Met een subtiele intikker passeerde het olde skiep Gerke Schaap de doelman van Germanicus en bracht hij de hoop terug in alle blauwe harten.

Spanning
Er brak nu een spannende en bloedstollende slotfase aan waar SC Emmeloord alles of niets zou spelen.
Na een schitterende actie van Rick Voskuil werd aanvaller Gerke Schaap wegens vermeend buitenspel teruggefloten, maar de toon was nu gezet.
De gelijkmaker hing even in de lucht maar Rick Voskuil, Gerke Schaap en Wouter van der Velden vonden de doelman van Germanicus op hun weg.
Bij tegenstoten van Germanicus kraakte en piepte het blauwe afweergeschut en moest doelman Tim Schaafsma nog twee keer optreden om Fabian Greve en Marco Cremer van het scoren te houden.
Na een belabberde eerste helft toonde SC Emmeloord veerkracht in de tweede helft, maar ging het totaal onnodig met 2-1 onderuit.
Het slotoffensief kwam te laat en bleek ijdele hoop te zijn.

Lichtpuntjes
De jeugdspelers Rick Voskuil en Daan van Lanen lieten zich nadrukkelijk gelden en zijn straks de toekomst voor SC Emmeloord.
Bij SC Emmeloord haalden Mart Matthijssen, Rick Voskuil en Olav Sieljes een ruime voldoende.

Blauwe Gifkikker!
De laatste weken laat onze blauwe gifkikker Olav Sieljes zich steeds meer als leider in het veld zien.
Onze American Soccerking ging ook vandaag voorop in de strijd en bleef onvermoeibaar en onuitputtelijk zijn duels winnen.
Bij Germanicus werd de noeste verdediger met de nummer vier Daan van Dijk als man van de wedstrijd uitgeroepen.
Man van de wedstrijd Germanicus Coevorden: Daan van Dijk
Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Olav Sieljes

Volgende week speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen Rolder Boys en deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op De Ervenbos.
De Rolder Boys wonnen vandaag thuis met 3-0 van SV Dedemsvaart!