Het verslag FC Assen - SC Emmeloord

Verzonden vanuit OutlookFC Assen  -  SC Emmeloord  2 - 2  ( 1 - 0 )

Een hardwerkend en strijdend SC Emmeloord speelt in een enerverende wedstrijd met 2-2 gelijk bij FC Assen.
De polderboys kwamen in de tweede helft knap terug van een achterstand en leken de volle buit te pakken,maar zagen FC Assen in een spannende slotfase alsnog met 2-2 langszij komen.
Vlak voor rust moest de doelman van FC Assen na een ongelukkige botsing met een gebroken neus naar het ziekenhuis.
In de slotfase viel bij SC Emmeloord verdediger Wouter Spit met een  hamstringblessure uit.
Doordat alle onderste teams verloren blijven de Emmeloorders met een ruime marge van acht punten voorsprong in de veilige zone staan.
De polderboys hebben als doelstelling om zich rechtstreeks in de tweede klasse te handhaven en liggen nu aardig op koers.
Met twee thuiswedstrijden tegen Germanicus en VV Heerde voor de boeg breken er nu belangrijke weken aan voor SC Emmeloord.

De opstelling van FC Assen:
Renzo Hoving ( 44e Jarno Damhuis ), Rutger Feijer, Leon Nanuru, Leon van Broekhoven, Jeffrey Wu, Henry Mansaray, Mohamed Aref ( 80e Benno van Veen ), Dzenan Sarkinovic, Alessandro Hut, Mattia Voltolini ( 70e Cüneyt Demircioglu ) en Camiel Sewuster.
Wissels: doelman Jarno Damhuis, Benno van Veen, Cüneyt Demircioglu en Thomas Kooij.
Gele kaart: Jeffrey Wu
Trainers: Harold Wekema en Bas Vogelzang
Keeperstrainer: Lammert Mulder
Teammanagers: Pascal Mollink en Karste Vogelzang
Assistent scheidsrechter: Karste Vogelzang

De opstelling van SC Emmeloord:
Tim Schaafsma, Remco Jonkman, Olav Sieljes, Wouter Spit ( 82e Harm van Wieren ), Wouter van der Velden, Lucas Loosman, Mart Matthijssen, Wiebe Koopmans ( 45e Rick Voskuil ), Gerke Schaap, Marc Loosman en Maric Naaktgeboren ( 75e Rik Beekman ).
Wissels: doelman Marcel Tiemens, Rik Beekman, Harm van Wieren en Rick Voskuil.
Afwezig/gebl: Jeroen Sipma, Gokhan Pala, Luuk Kappers, Maarten Ebbers, Niels Boomsma, Koen Boneschansker en de broertjes Boundati.
Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
Keeperstrainer: Henk Boer
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Leo Brugman uit Creil.

De scheidsrechter: Dhr. Ronny Lemstra uit Mildam
Toeschouwers: 150

De aanloop
In een gezellige en goed gevulde Marionbus met ook onze vaste supporters Peter, Fedde, Henk en Ali aan boord kwamen we ruimschoots op tijd in Assen West aan.
Na een lange zoektocht was uiteindelijk Leo Brugman uit Creil bereid om ons vandaag als grensrechter te helpen.
Het eerste elftal van SC Emmeloord is nog steeds op zoek naar een vaste grensrechter die elke zondag met ons mee wil, maar we zijn nu ook heel blij met de vlaggers die ons in roulatiesysteem willen helpen.
Onze vlagger had zijn geel zwarte kleding van SC Creil meegenomen, maar moest een hesje aandoen omdat ook de clubkleuren van FC Assen geel zwart zijn.

Ziekenboeg
Bij SC Emmeloord ontbraken Niels Boomsma, Jeroen Sipma, Gokhan Pala, Luuk Kappers en de broertjes Boundati.
Het deed ons goed dat de geblesseerde spelers en enkele tweede elftalspelers ons in Assen kwamen ondersteunen.
Op reservebank zaten doelman Marcel Tiemens, Harm van Wieren, Rik Beekman en jeugdspeler Rick Voskuil.
Het jeugdtalent Maric Naaktgeboren stond bij de blauwen in de basis.

De beginfase
In een levendige en dynamische beginfase waren er twee kansjes voor SC Emmeloord te zien.
Een voorzet van Gerke Schaap bereikte net niet de inkomende Maric Naaktgeboren en zeilde rakelings voorlangs het doel.
Even later probeerde de zeer actieve Maric Naaktgeboren met een slim steekballetje Wiebe Koopmans te bereiken die ternauwernood door de doelman van FC Assen kon worden afgestopt.
In de 5e minuut zeilde een vrije trap van Gerke Schaap naast het doel.
Na deze sterke openingsfase van SC Emmeloord kwam deze wedstrijd meer in balans en lieten ook de Assenaren zich vaker voorin zien.

Plaagstootjes
Gaandeweg kropen de geel zwarte Assenaren uit hun schulp en spatte een venijnig listig schot van Assenaar Mohamed Aref tegen bovenkant lat uiteen.
Hier kwam SC Emmeloord doelman Tim Schaafsma met de schrik vrij.
Na dit schot op de lat ging SC Emmeloord door een moeilijke fase.
De polderboys hadden weliswaar het meeste balbezit en een optisch veldoverwicht, maar moesten in de omschakeling constant op hun hoede zijn voor de gevaarlijke counters van FC Assen.
Bij balonderscheppingen kwamen de Assenaren er een aantal keren dreigend en gevaarlijk uit en moesten de Emmeloordse verdedigers Remco Jonkman, Olav Sieljes, Wouter van der Velden en Wouter Spit volop aan de bak.

Dreiging
De voorhoede van FC Assen herbergt een paar razendsnelle en technisch behendige spelers die constant in beweging waren.
Met name Dzenan Sarkinovic, Alessandro Hut, Mattia Voltoloni en Henry Mansaray zorgden voor een constante dreiging.
Nadat een inzet van Leon van Broekhoven rakelings voorlangs zeilde vonden even later Leon Nanuru en Alessandro Hut de Emmeloordse doelman Tim Schaafsma op hun weg.
Met twee schitterende reddingen hield doelman Tim Schaafsma zijn doel tot de 30e minuut schoon.
Aan de andere kant verschenen Gerke Schaap en Maric Naaktgeboren twee keer dreigend voor het vijandelijke doel waar doelman Renzo Hoving redding bracht.

De achterstand
In de 30e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.
Een vrije trap van Assenaar Leon Nanuru spatte boven doelman Tim Schaafsma op bovenkant lat uiteen en ketste terug in veld.
Er ontstond een rommelige onoverzichtelijke scrimmage voor het Emmeloordse doel waar uiteindelijk in een kluwen van spelers Alessandro Hut het laatste zetje gaf voor de 1-0 voorsprong voor FC Assen.
Deze 1-0 achterstand betekende een enorme mentale dreun en domper voor SC Emmeloord en het team moest nu diep gaan om zich te herstellen en terug te knokken.

Veerkracht
De polderboys toonden veerkracht en kregen vlak voor rust via Maric Naaktgeboren en Olav Sieljes kansen.
Een schot van Maric Naaktgeboren werd door de doelman van FC Assen onschadelijk gemaakt en een vrije trap van Olav Sieljes werd met moeite tot corner verwerkt.
De polderboys probeerden nu op alle manieren hun frontlinie met Gerke Schaap, Maric Naaktgeboren en Marc Loosman te bereiken.
Bij een hoge bal kwam aanvaller Marc Loosman onfortuinlijk in botsing met de doelman van FC Assen.

Gebroken neus
Vlak voor rust bleef de doelman van FC Assen na deze botsing met Marc Loosman kermend van de pijn op de grond liggen.
De keeper kon wegens een bloedneus niet meer verder en bleek al snel een gebroken neus te hebben waarna Renzo Hoving naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.
Langs deze weg wensen wij Renzo Hoving veel sterkte toe.
Na een onderbreking kwam nu bij FC Assen de reservekeeper Jarno Damhuis onder de lat staan.
Deze stand-in doelman werd onmiddelijk door Maric Naaktgeboren uitgetest en onder vuur genomen.
Met een 1-0 voorsprong voor FC Assen gingen we rusten.

In de rust
Onze hoofdtrainer uitte in de rust zijn bezorgdheid over de doelman van FC Assen en sprak daarna zijn manschappen bemoedigend en ook kritisch vermanend toe.
Is iedereen zich ervan doordrongen dat dit een zespunten wedstrijd is?
Bij een nederlaag komt de gevarenzone wel erg dichtbij sprak de trainer en dus moet er in de tweede helft iets gebeuren.
Plotseling namen ineens de jonge spelers het woord en vielen de woorden Beleving, Overtuiging, Durf, Acties en vooral Vertrouwen.
Trainer Dick Krommenhoek bracht nu aanvaller Rick Voskuil voor de middenvelder Wiebe Koopmans in de ploeg en sommeerde Gerke Schaap om op de nummer tien positie het spel te gaan verdelen.
De beide jeugdtalenten Maric Naaktgeboren en Rick Voskuil kregen nu het volste vertrouwen met de opdracht aanvallend creatief te zijn.

Herboren
De polderboys kwamen nu fris, energiek en als herboren uit de kleedkamer.
Een actie van Lucas Loosman veroorzaakte een enorme paniek in de verdediging van FC Assen waarna SC Emmeloord drie corners op rij kregen te nemen.
De Emmeloorders belegerden het vijandelijke doel en zochten nu spontaan de aanval op zoek naar de gelijkmaker.

De gelijkmaker
In de 53e minuut waren de rapen gaar toen SC Emmeloord op dubieuze wijze aan de 1-1 gelijkmaker kwam.
Een bal leek over de zijlijn te gaan, maar omdat de grensrechter van FC Assen het verkeerde signaal afgaf dacht de scheidsrechter aan buitenspel en liet hij terecht doorspelen.
Vanaf de zijlijn gaf daarna Marc Loosman de perfecte voorzet op Olav Sieljes die op zijn beurt Mart Matthijssen vogelvrij voor het doel zette.
Met een simpele intikker scoorde Mart Matthijssen de 1-1 gelijkmaker voor SC Emmeloord en waren de rapen gaar.
Iedereen bij FC Assen ontstak nu in woede omdat de bal van Marc Loosman over de zijlijn zou zijn geweest en hieruit dus gescoord zou worden.
De verder goed fluitende scheidsrechter Ronny Lemstra wilde hier niets van weten en keurde het Emmeloordse doelpunt goed.

Van de leg
Plotseling waren de voetballers en clubmensen van FC Assen helemaal van de leg en de weg even kwijt.
De ergernissen en irritaties liepen hoog op waarna SC Emmeloord in de 55e minuut opnieuw toesloeg en met 1-2 de wedstrijd volledig op zijn kop zette.
Het was Maric Naaktgeboren die op volle snelheid door de Assense verdediging heen glipte en op het doel afstormde.
Met een schitterende afronding in de korte hoek scoorde Maric Naaktgeboren de bevrijdende 1-2 voor SC Emmeloord.
Ook de meegereiste supporters lieten zich nu horen en vierden dit schitterende doelpunt van Maric Naaktgeboren uitbundig.

Strijdvaardig
Na deze 1-2 herstelde FC Assen zich weer en probeerden de geel zwarten terug te komen.
Met een enorme strijd, inzet en veerkracht ging FC Assen in de achtervolging en moest SC Emmeloord terug in de verdedigende stellingen.
Terwijl FC Assen nu aanzette en risico's ging nemen bleef SC Emmeloord op de snelle counter loeren.
Het voetbal was niet altijd goed maar beide teams werkten hard en vochten in deze levendige fase voor elke millimeter.

Kansen
Vanuit de counter kwamen de polderboys er een aantal keren gevaarlijk uit waarbij Maric Naaktgeboren, Rick Voskuil en Marc Loosman voor een constante dreiging zorgden.
In de 73e minuut was Rick Voskuil iedereen te snel af en moest de doelman van FC Assen in actie komen om The Blue Eagle af te stoppen.
In de rebound ging het schot van Gerke Schaap rakelings over.
Even later kreeg Maric Naaktgeboren een publiekswissel en ging hij onder luid applaus van het veld af om door Rik Beekman te worden vervangen.
Trainer Dick Krommenhoek zag kansen in de snelle counter en wilde deze wedstrijd nu met nog meer snelheid voorin beslissen.

Spannend
Er brak nu een spannende en hectische slotfase aan waarbij FC Assen met 1 op 1 nog meer risico's ging nemen en alles naar voren stuurde.
Een vrije trap van FC Assen werd ternauwernood door doelman Tim Schaafsma met zijn vingertoppen over de lat getikt.
De thuisploeg kreeg nu een paar corners te nemen en omsingelde het Emmeloordse strafschopgebied.
Gaandeweg nam de druk op de Emmeloordse verdediging toe en kwamen de polderboys er niet meer uit.

Blessure
Plotseling bleef in de 82e minuut verdediger Wouter Spit kermend van de pijn bij de achterlijn liggen.
Met een ernstige hamstringblessure kon Wouter Spit niet meer verder en moest hij door Harm van Wieren worden vervangen.

De deksel op de neus.
Trainer Dick Krommenhoek gooide al zijn energie in het coaching en gaf zijn spelers de laatste aanwijzingen om de drie punten veilig te stellen.
Helaas ging de verdediging in de 86e minuut in de fout door in te stappen terwijl Assenaar Leon Nanuru heel behendig zich een weg door de verdediging heen baande.
Met slimme passeerbewegingen zette uitblinker Leon Nanuru de Emmeloorders op het verkeerde been door vervolgens met een strakke schuiver in de verre hoek ook doelman Tim Schaafsma te passeren voor de onthutsende en pijnlijke 2-2 gelijkmaker.

Slotfase
In de absolute slotfase kwamen de polderboys weer opzetten en kreeg Mart Matthijssen nog een goede kans om alsnog de overwinning te pakken.
Een vrije trap van Gerke Schaap belandde op het hoofd van Mart Matthijssen die de doelman al had gepasseerd, maar zijn kopbal werd ternauwernood door een verdediger van FC Assen van de doellijn gehaald.
Na deze laatste stuiptrekking floot scheidsrechter Ronny Lemstra voor het einde van deze boeiende en enerverende wedstrijd.
Met deze 2-2 eindstand blijft SC Emmeloord acht punten voorsprong op de gevarenzone houden, maar wat was de overwinning vandaag in handbereik voor de Emmeloorders.
De thuisploeg FC Assen moet op de 11e plek nog steeds oppassen om de PD zone achter zich te houden.

Wij wensen de doelman Renzo Hoving van FC Assen een spoedig herstel toe.
Bij SC Emmeloord speelden Remco Jonkman, Wouter van der Velden, Mart Matthijssen en Gerke Schaap een goede wedstrijd, maar onze aandacht ging uit naar de jonge talenten Rick Voskuil en Maric Naaktgeboren.
Met deze twee briljantjes heeft SC Emmeloord twee blauwe pareltjes voor de toekomst in handen.
De manier hoe Maric Naaktgeboren zich zowel binnen alsook buiten het veld manisfesteerde was hartverwarmend en hoopgevend!
Man van de wedstrijd bij FC Assen: Leon Nanuru
Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord: Maric Naaktgeboren

Volgende week speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Germanicus Coevorden.
De Germanen wonnen vandaag met een ruime 7-2 van Asser Boys.
Deze wedstrijd begint volgende week zondag 24 Maart om 14:00 uur op De Ervenbos.