Verslag sc Emmeloord - West Frisia

sc Emmeloord  -  West Frisia   0  -  4  (  0  -  2  )

Na twee wedstrijden is het bekeravontuur alweer voorbij voor het eerste elftal van sc Emmeloord.
De polderboys gingen thuis met 0 - 4 onderuit tegen West Frisia.
Aanstaande zaterdag om 17:00 uur zullen de blauwen alles geven tegen ASV Dronten om het bekeravontuur met opgeheven hoofd af te sluiten.
De Emmeloorders speelden een redelijke eerste helft waar het ook goede kansen wisten te creeeren, maar kwamen door twee knullige en onnodige doelpunten op een 0 - 2 achterstand die het niet meer te boven zou komen.
In de tweede helft waren de West Friesen de betere partij, maar zouden de Emmeloorders ook nog een paar kansen krijgen.
Een voetbalverhaal over efficiency en de juiste momenten!

Ruben Doorn, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Wouter Spit, Maarten Ebbers, Mart Matthijssen, Rick Sliep ( 30e Mark Staal ), Jeroen Sipma, Bastian Tabak, Hans Langedijk ( 45e Emiel de Vries ) & Gerke Schaap ( 75e Guido Vissers ).
Wissels: Tim Schaafsma, Mark Staal, Emiel de Vries, Wiebe Koopmans & Guido Vissers.
Afwezig/Tweede: Niels Boomsma, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Wiebe Koopmans, Rik Beekman & Robin Elsinga.
Staf: Arnold Roossien, Dennis Lanters & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Peter Post

Een sterk beginoffensief van West Frisia!
Meteen vanaf de aftrap doken de aanvallers van West Frisia gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel en hadden de blauwen geluk dat de bal niet op de stip ging.
Na een voorzet vanaf de linkerflank van Edwin Jansen werden de Frisianen Chris Grooteman en Rene Spruit gestuit door Emmeloord doelman Ruben Doorn waarbij Rene Spruit leek neer te gaan, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen.
Een afvallende bal werd door Frisiaan Edwin Jansen op zijn pantoffel genomen en zeilde rakelings naast.
Met name over de flanken liet West Frisia snelle acties zien en was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
De technische behendige aanvallers van West Frisia hanteerden een snelle balcirculatie en waren constant dreigend voor het Emmeloordse doel te vinden.
In de 8e minuut veroorzaakte een indraaiende corner een gigantische scrimmage voor het Emmeloordse doel waar doelman Ruben Doorn een drukke middag had.

De verdediging en middenveld van sc Emmeloord!
Gaandeweg ging de rood gele storm liggen en konden de polderboys met horten en stoten onder de druk uitkomen.
In de verdediging probeerden Gokhan Pala, Wouter Spit, Maarten Ebbers en Remco Jonkman de gaatjes te dichten en aansluiting met het middenveld te krijgen.
Deze opleving leverde in de 15e minuut het eerste kansje op toen Remco Jonkman met een splijtende pass Bastian Tabak lanceerde, maar de doelman van West Frisia bracht redding.
Vanaf het middenveld probeerden Jeroen Sipma, Mart Matthijssen en Rick Sliep de linies kort compact bij elkaar te houden.
Een snelle eentwee tussen Bastian Tabak en Remco Jonkman leverde sc Emmeloord in de 18e minuut een corner op.
Deze corner van Gerke Schaap veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het West Friese doel waar uiteindelijk doelman Paul Kok de langste adem had.

Een totaal onnodige tegendoelpunt!
Net op het moment dat sc Emmeloord enkele plaagstootjes en speldenprikjes begon uit te delen kwamen de West Friesen in de 20e minuut totaal onnodig op een 0 - 1 voorsprong.
Een ingooi van West Frisia werd in eerste instantie nog door Gokhan Pala onderschept waarna de rood gelen opnieuw een ingooi kregen te nemen.
De organisatie van sc Emmeloord stond niet goed opgesteld waardoor deze ingooi met rare stuiter over iedereen heen ging en bij de tweede paal door Frisiaan Rene Spruit werd opgewacht.
Met een slimme intikker scoorde Rene Spruit van dichtbij de 0 - 1 voor West Frisia.

Een boeiende en fascinerende eerste helft!
Na deze tegenvaller probeerde sc Emmeloord uit alle macht iets terug te doen en kregen de polderboys een paar goede kansen.
De West Friesen bleven de bovenliggende partij en de betere ploeg, maar kregen nu met een ontketende sc Emmeloord te maken.
Er waren goede mogelijkheden voor Bastian Tabak en Gerke Schaap waarbij de doelman van West Frisia twee keer moest ingrijpen.
Een indraaiende vrije trap van Gokhan Pala kwam net niet aan bij de inglijdende Mart Matthijssen en zeilde rakelings voorlangs.
Aan de andere kant waren er razendsnelle uitvallen van West Frisia te zien waarbij Chris Grooteman en Rene Spruit de doelman Ruben Doorn op hun weg vonden.

Opnieuw een tegenvaller voor sc Emmeloord!
Rond de 30e minuut bleek middenvelder Rick Sliep wegens een bovenbeenblessure niet meer verder te kunnen en kwam Mark Staal hem vervangen.
De Emmeloorders zetten nog eens aan en kregen nu via Hans Langedijk, Bastian Tabak en Gerke Schaap drie goede mogelijkheden, maar het vizier stond niet op scherp. Tussendoor werd een Emmeloords doelpunt van Wouter Spit wegens buitenspel afgekeurd, maar de blauwen bleven het proberen.
In de 38e minuut bracht Frisia doelman Paul Kok redding op een listige hoge bal van Gerke Schaap waarna de rood gelen er weer uitkwamen.

Vlak voor rust opnieuw een schlemielige tegendoelpunt!
Nadat Emmeloord doelman Ruben Doorn met twee fraaie reddingen Paul Grooteman en Edwin Jansen van het scoren had gehouden ging het in de 42e minuut opnieuw mis.
Een splijtende pass van Edwin Jansen zette iedereen bij sc Emmeloord op het verkeerde been waarbij de verdediging stond te schutteren en de bal niet goed wegkreeg.
In een kluwen van spelers scoorde Roy Verhagen met een simpele intikker van dichtbij de 0 - 2 voor West Frisia.
Met een 0 - 2 ruststand gingen we rusten.

De blauwe aanhang was ondanks deze 0 - 2 achterstand goed te spreken over het weerbarstige en dappere spel van sc Emmeloord waarbij de blauwen ook nog goede kansen wisten te creeeren.
Helaas had het team twee knullige onnodige tegendoelpunten om de oren gekregen.
In de rust sprak trainer Arnold Roossien zijn manschappen bemoedigend toe hamerde hij op het doorbewegen en de snelle omschakeling.
De aanvallers kregen de opdracht mee om hun momenten uit te kiezen want de kansen zouden blijven komen.
De trainer bracht nu aanvaller Emiel de Vries voor Hans Langedijk in de ploeg en deed enkele omzettingen om het tij te keren.

De mokerslag in de Tweede helft!
Met de sleutelwoorden compact, evenwicht, zuinig en investeren begonnen de blauwen vol goede moed aan de tweede helft.
Meteen in de 46e minuut dook Mart Matthijssen gevaarlijk op voor het West Friese doel waar doelman Paul Kok redding bracht.
De Emmeloorders leken goed uit de startblokken te komen of kregen opnieuw een tegendoelpunt om de oren.
In de 52e minuut slalomde Frisiaan Chris Grooteman zich een weg in de Emmeloordse verdediging waar iedereen op het verkeerde been stond.
Met een uiterste precisie schoot Chris Grooteman de bal in de korte hoek en alle blauwe dromen aan flarden voor de 0 - 3 voor West Frisia.

Een oppermachtig West Frisia!
Tot aan de 65e minuut kwamen de Emmeloorders er niet meer uit en waren er snelle aanvalsgolven van het fanatieke West Frisia te zien.
Met fraaie reddingen hied doelman Ruben Doorn zijn team nog enigszins op de been door Joost Kooiman, Yunus Bacaksiz en Rene Spruit van het scoren te houden.
De aanvallers van West Frisia vergaten om de trekker over te halen waardoor sc Emmeloord weer wat plaagstootjes konden uitdelen.
Halverwege de tweede helft kreeg sc Emmeloord via Jeroen Sipma en Emiel de Vries weer wat kansjes, maar de echte scherpte was er niet meer.

De laatste stuiptrekkingen van het dappere sc Emmeloord!
In de slotfase kwamen Jeroen Sipma en Emiel de Vries nog dichtbij een eretreffer waarbij een kopbal van Jeroen Sipma via onderkant lat terug ketste en de doelman van West Frisia redding bracht op inzetten van Emiel de Vries en Bastian Tabak.
In de 86e minuut viel de definitieve mokerslag toen Joost Kooiman iedereen te snel af was en op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging heen glipte voor de 0 - 4 eindstand.
De druiven waren even zuur en iedereen had een bittere nasmaak omdat sc Emmeloord in plaats van de 0 - 4 eigenlijk wel een eretreffer had verdiend.
Na afloop kwam de teambuilding weer bovendrijven en zochten de spelers en stafleden elkaar op voor een gezellige derde helft!
Het team zal volgende week tegen ASV Dronten proberen om het bekertoernooi met opgeheven hoofd af te sluiten.

De laatste oefenwedstrijden voor de competitiestart!
Aanstaande dinsdagavond speelt sc Emmeloord in Lemmer een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser CVVO.
Zaterdagmiddag 17:00 uur speelt sc Emmeloord in Dronten de laatste bekerwedstrijd bij ASV Dronten.
Dinsdagavond 19 september spelen de blauwen thuis op de Ervenbos nog een oefenwedstrijd tegen het tweede team van Harkemase Boys.
Op zondagmiddag 24 september is de competitiestart thuis tegen Germanicus Coevorden om 14:00 uur.